Who's Online
0 registered and 32 anonymous users online.
Newest Members
ari poetry, HArD_dAnCe, WebShqip, KOD, Xhena
6802 Registered Users
November
Su M Tu W Th F Sa
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Shout Box

Top Posters
18734
pinkparadise
15195
Kondrapedali
13804
I
13655
TEDI
13076
USA
Forum Stats
6802 Members
70 Forums
17351 Topics
974257 Posts

Max Online: 371 @ 10/24/07 11:59 PM
Faqet e fundit
»Chat.al
»Arkiva Mediatike - Infoarkiv
»virtualbania
Page 1 of 3 123>
Topic Options
Rate This Topic
#771406 - 11/05/05 12:16 PM Kontabiliteti
Ujku81 Administrator Offline
anetar aktiv

Registered: 11/04/02
Loc: Tirane
Po e hap kete teme per kontabilitetin ne Shqiperi. Jeni te mirepritur te thoni mendimet tuaja per cdo gje lidhur me kontabilitetin.
Pyetja e dites: Sa eshte e mundur te aplikohen standartet nderkombetare te kontabilitetit ne Shqiperi (SNK)?

Ligji eshte miratuar qe ne 2004 dhe duhet te filloje zbatimin ne 1 Janar 2006, por me sa duket jane shume te papergatitur te gjithe per kete.

#771407 - 11/07/05 03:32 PM Re: Kontabiliteti [Re: Ujku81]
anetar aktiv

Ne Shqiperi nuk ekziston nje status per kontabilistet. Vetem profesioni i Ekspertit Kontabel te Autorizuar (EKA) eshte i rregulluar mire me ligj. Kontabilistet publike (kontabel te miratuar me license) nuk mbajne pergjegjesi ne rast abuzimi, pergjegjesia i mbetet firmes qe dorezon bilancin nese ky eshte i parregullt dhe jo kontabilistit qe e ka firmosur.

#771408 - 11/16/05 11:27 AM Re: Kontabiliteti [Re: Ujku81]
Mea Offline
anetar aktiv

Registered: 11/11/05
Loc: ....andej
Epo dhe firma nuk ka budallenj ne krye qe te paraqesin nje bilanc shtetit dhe te jete i parregullt! Kontabilisti qe e firmos kete dokument e mban pergjegjesine deri ne fund, ne rast te kundert ka padi ligjore nga firma dhe kjo nuk eshte pak per te! Rrezikohet ti hiqet e drejta per te mbajtur licencen qe ka.

#771409 - 11/16/05 11:34 AM Re: Kontabiliteti [Re: Mea]
jackline Offline
anetar aktiv

Registered: 08/28/03
po te ekzistonte kontrabiliteti ne shqiperi une sot do isha atj!!!!!!!!!!!!!!ka akoma ruge per te ecur shqiperia....mos flasim pastaj per organizimin qe ne te cilin sigurisht hyn dhe kontabiliteti
alcuni rimpianti...possibilitą che si presentano e volano allo stesso tempo ...avrei voluto non essere confusa ma chiara con me stessa ...tu? forse? oppure un'altro sbaglio? .....chissą se tu mi hai capita... o semplicemente giudicata!!! adesso so che mi manchi e vorrei rivederti....

#771410 - 11/19/05 01:22 AM Re: Kontabiliteti [Re: jackline]
Hartini Offline
anetar aktiv

Registered: 07/02/04
Loc: aty ku duhet
Eshte shume e mundur.

#771411 - 11/19/05 01:41 PM Re: Kontabiliteti [Re: Hartini]
anetar aktiv

KOntabiliteti ekziston qe cke me te, ndryshe nuk e hapja fare kete teme!

QE ka shume per tu bere une e di, se ndeshemi me probleme per dite. Tatimet duan qiqra ne hell, nuk dine as te kontrollojne (te kerkojne hesap)dhe nuk te japin as sqarime (sa here qe del nje ligj i ri jane te detyruar te pergatisin udhezim per firmat per zbatimin e tij).

Sa per pergjegjesine e kontabilistit te miratuar: Nese firma me dashjen e saj dorezon ne fund te vitit llogarite vjetore ku p.sh shitjet i raporton 100000 Euro ku faktikisht i ka patur 200000 dhe kontrolli qe ushtrohet verteton kete, firma ha gjobe, po kontabilisti qe ka firmosur llogarite vjetore nuk ka asnje penalitet.
Une per kete e kisha fjalen

#771412 - 11/21/05 11:09 AM Re: Kontabiliteti [Re: Ujku81]
Mea Offline
anetar aktiv

Registered: 11/11/05
Loc: ....andej
Po me thuaj cila eshte ajo firme qe dorezon bilancin ne shtet duke i paraqitur fitimet ashtu sic jane ne te vertete???
Aman dhe ti sikur nuk e di realitetin shqiptar!!

#771413 - 11/21/05 12:53 PM Re: Kontabiliteti [Re: Mea]
anetar aktiv

Une e di qe shumica e firmave ne Shqiperi dorezojne bilance jo reale, por di dhe nga praktika qe numri i firmave qe dorezojne bilancin real sa vjen e po shtohet, ndonese ky numer eshte ende i vogel. E di qe dhe arsyeja qe po fillojne te ndryshojne nuk eshte se u bene papritur te ndershem, po u kushton shume me teper (behet fjale per firma te medha) te mbajne dy sisteme kontabiliteti dhe te punesojne disa kontabiliste dhe te kene nje risk shume te madh kur kontrollohen (bizneset e medha jane subjekt me i shpeshte dhe me i rrepte kontrolli).
Ajo qe them une eshte qe nese dhe kontabilisti do te kishte penalizim, do te mendohej me shume kur te firmoste (te pakten do te kerkonte page me te larte) keshtu qe dhe firma mund ta rimendoje vendimin per te mos deklaruar gjithcka.
Eshte realitet qe trysnia qe ushtrohet nga tatimet eshte rritur shume keto vitet e fundit (madje eshte tepruar), kjo e ka vene ne veshtiresi biznesin kur vjen puna per evazion.

#771414 - 11/21/05 01:09 PM Re: Kontabiliteti [Re: Ujku81]
MLK Offline
anetar aktiv

Registered: 01/20/05
Loc: EU
Kontabiliteti i mirefillte do te egzistoje kur ne Shqiperi te kete politika te mireorientuara fiskale. Kur te njihen investimet reale ne marketing e jo te diktohen shumat nga organet tatimore, kur te njihen shpenzimet komerciale ne baze te faturave e jo kuotave te paravendosura nga organet tatimore, kur blerja e tokes per efekt ndertimi te hyje te investimet e jo te mos njihet si ndodh aktualisht, kur TVSH te rimbursohet ne afate 2 a 3 mujore e jo 3 vjeēare (apo nuk rimbursohet fare) siē ndodh aktualisht, kur investime te ndryshme te mos hyjne te fitimet.....
Pra qe keto te realizohen duhet se pari te egzistoje nje ligj i mirefillte e transparent, te aplikohet ky ligj dhe ata qe paguhen per ta aplikuar, te kene shkollimin e duhur.

#771415 - 11/23/05 04:04 PM Re: Kontabiliteti [Re: MLK]
anetar aktiv

Kontabiliteti ne Europe dhe Amerike rregullohet nga shteti persa i perket ligjit dhe akteve normative. Dhenia e licensave per kontabilistet publike nuk behet nga Ministria sic behet ketu, por nga institute dhe organizata te kontabilisteve.
E kam permendur dhe me siper, profesioni i EKA eshte i rregulluar mire ketu te ne, por EKA jane gjithsej rreth 200 ne gjithe Shqiperine
Kontabilistet e miratuar jane shume me teper (cdo vit marrin licensen rreth 100 te tille pak a shume). Deshmine e jep Ministria e Financave, qe organizon dhe provimin, dhe kursin e trajnimit (u merr dhe leke per kete).
Dhe me sa kam pare provimi eshte aq larg realitetit sa jemi ne nga integrimi ne BE.

Sa per lidhjen midis sistemit fiskal dhe sistemit kontabel ketu tek ne eshte skandal. Ketu me tatimet cmendesh.

#771416 - 11/25/05 12:51 PM Re: Kontabiliteti [Re: Ujku81]
T_E_A Offline
anetar

Registered: 08/10/05
Loc: nel'aria
E tmershme ujku81. i bane gogola tatimoret.
Po t'i kesh letrat ne rregull ata ta shifin se dun me realizu planin qe i ka vu drejtori. Per ata qe i kane letrat per qejf t'vet i japin ca lek inspektorit e ca shtetit e mbyllet historia. ti banu praktik, jo egersire:):)

Ne fakt sistemi i kontabilitetit tek ne eshte mizerabel, per zoten. Ne nuk kemi standarte kontabiliteti. Kemi nje PKP te kohes qepes edhe nje ligj qe shpjegonte nocionet kontabel qe e shfuqizuan. Te implementosh IAS eshte big issue per mendimin tim. do behet se e kerkon KE, por une them qe infrastruktura per kete implementim s'eshte e krijuar

#771417 - 11/26/05 12:00 PM Re: Kontabiliteti [Re: T_E_A]
anetar aktiv

Nuk jane gogola, jane te paafte!!!Me gogolin edhe merresh vesh, me te paaftin jo!!

Une nuk e di si do te implementohen standartet e reja, po te marresh parasysh qe per PKP qe u vendos ne 1993 u deshen nja 2-3 vjet qe te ambientoheshin, per SNK (IAS) kam pershtypjen do te duhet shume kohe.

#771418 - 11/27/05 09:50 PM Re: Kontabiliteti [Re: jackline]
Isabelle Moderator Offline
anetar aktiv

Registered: 11/02/02
Citim:

po te ekzistonte kontrabiliteti ne shqiperi une sot do isha atj!!!!!!!!!!!!!!ka akoma ruge per te ecur shqiperia....mos flasim pastaj per organizimin qe ne te cilin sigurisht hyn dhe kontabiliteti

KonTrabiliteti nuk ekziston ne asnje vend ne fakt.

#771419 - 11/30/05 12:30 PM Re: Kontabiliteti [Re: Ujku81]
T_E_A Offline
anetar

Citim:

Nuk jane gogola, jane te paafte!!!Me gogolin edhe merresh vesh, me te paaftin jo!!

Une s'jam pro pergjithesimive. S'mund te them qe jane te paafte. Une mendoj qe problemi eshte tek organizimi i administrates tatimore, tipi plani te permbushet se na duhen lek, ligjet leri me shume hapesira qe te mund te veme gjoba etj.

PS. Nuk punoj ne tatime

#771420 - 11/30/05 12:31 PM Re: Kontabiliteti [Re: Isabelle]
T_E_A Offline
anetar

Citim:

Citim:

#771421 - 12/02/05 03:14 PM Re: Kontabiliteti [Re: T_E_A]
Dimir Moderator Offline
anetar i AF

Registered: 02/05/03
Loc: Tirane, Albania
Re: Kontabiliteti? Big Problem.....

Hello Cafe.......Qyteti Studenti

#771422 - 12/02/05 03:15 PM Re: Kontabiliteti [Re: T_E_A]
jackline Offline
anetar aktiv

Registered: 08/28/03
Citim:

Citim:

Citim:

ua sa per te qeshur!!!!!!
alcuni rimpianti...possibilitą che si presentano e volano allo stesso tempo ...avrei voluto non essere confusa ma chiara con me stessa ...tu? forse? oppure un'altro sbaglio? .....chissą se tu mi hai capita... o semplicemente giudicata!!! adesso so che mi manchi e vorrei rivederti....

#771423 - 12/02/05 03:25 PM Re: Kontabiliteti [Re: jackline]
Dimir Moderator Offline
anetar i AF

Registered: 02/05/03
Loc: Tirane, Albania
Citim:

Citim:

Citim:

Citim:

e kam dhene 2 here provimin dhe nuk e kam marre, ngaterrohem shume te aksionet.

ua sa per te qeshur!!!!!!

Hello Cafe.......Qyteti Studenti

#771424 - 12/06/05 07:10 PM Re: Kontabiliteti [Re: Dimir]
anetar aktiv

Pse ngaterrohesh mor shoku!
Aksionet nuk jane shume te komplikuara
Te ekonomiku ketu ne Tirane je??

#771425 - 07/18/06 04:15 PM Re: Kontabiliteti [Re: Ujku81]
anetar aktiv

Ndonje nga ju njef ndonje firme/banke qe eshte duke aplikuar kete vit Standartet e reja te kontabilitetit???

Page 1 of 3 123>

Moderator:  Isabelle, EBM, Dimir 
Hop to:
Advertisements
Vip dhe personalitete Shqiptare
Artikuj nga Shqiperia.com
Artikujt me te fundit:
PD-PS, 112 vota pėr Kodin, Meta del nga greva e urisė
Drejtuesit e tre forcave politike, LSI, PDK e PS91, i dhanė fund mbrėm ...
Telenovela e TVSH: Dhimbja e Dashurisė
Tė shtunėn nė darkė, nė TVSH ka njė mbėrthim tė pazakontė pėrpara ekra ...
Moska, dorė tė lirė te sekretet e Perėndimit
Pėr vite tė tėra, njė qeveritar estonian ka gjetur mėnyrėn pėr tė pasu ...
Teherani censuron 5 milion website
TEHERAN- Pesė milion sajte interneti janė censuruar nė Iran. Lajmin e  ...
Dėshpėrimisht para ekranit tė televizorit
Tė ngulėsh sytė me orė tė tėra nė ekranit e televizorit, nuk do tė tho ...
Forumi i Politikes
Ilir Kokona: Rama mė ka kėrcėnuar
by LiPS
10/29/08 05:24 AM
Albania - Sport
»Shansi i humbur i Arie Haan
»Mario Cenolli: Ā“Han duhet guxonte me tĆ« rinjtë”
»ShqipĆ«ria e pathyer nĆ« Baku, Han krijon pikĆ«pyetjet e para
»Skela, kapiten e golin e 10-tĆ« pĆ«r ditĆ«lindje
»RF. Azebajxhan-Shqiperi 1-1
»47 ndeshjet miqĆ«sore tĆ« ShqipĆ«risĆ«
»Azerbajxhan-ShqipĆ«ri, 20 ndeshjet e fundit te ekipeve
»U-21, ShqipĆ«ria shkatĆ«rron 3-0 MaqedoninĆ«
»Han nĆ« kĆ«rkim tĆ« sulmuesit gol
»Historia e tre fitoreve me Azerbajxhanin

Generated in 0.029 seconds in which 0.001 seconds were spent on a total of 15 queries. Zlib compression disabled.