1 registered
(Shea)
and 44 anonymous users online.
|
|
6803 Members
70 Forums
17351 Topics
974259 Posts
Max Online: 371 @ 10/24/07 11:59 PM
|
|
|
#699316 - 09/05/03 10:18 PM
Guitar Tabs/Chords - SHQIPTARE
|
monster
anetar
Registered: 12/13/02
|
ketu te postoj cdo njeri qe di ndonje kenge shqiptare ta bej me kitare.
|
|
|
|
|
|
#699317 - 09/06/03 12:56 PM
Re: Guitar Tabs/Chords - SHQIPTARE
|
monster
anetar
|
Nuk eshte askush qe i bie kitares :rockband:
|
|
|
|
|
|
#699318 - 09/20/03 05:18 PM
|
monster
anetar
|
????? nuk dika askush..
|
|
|
|
|
|
#699321 - 10/13/03 11:36 PM
|
SHTEGTAR
SHQIPTAR KRENAR
anetar aktiv
Registered: 11/03/02
Loc: sa anej knej
|
wow vertet nostalgjike. :thumbsup:
sa keq qe nuk me kujtohet mire melodia pervec refrenit.
A mund te degjohet ndokund ne Internet kenga?
...edhe atij iu thaftė, po, goja, qė pėrbuzė kėtė gjuhė HYJNORE; qė n'gjuhė t'huej, kur s'asht nevoja, flet e t'veten e lčn mbas dore. (At Gjergj Fishta) __________________________________________ http://www.youtube.com/watch?v=feQWV4xGroM
|
|
|
|
|
|
#699323 - 10/14/03 07:37 PM
|
SHTEGTAR
SHQIPTAR KRENAR
anetar aktiv
Registered: 11/03/02
Loc: sa anej knej
|
rrofsh Godfather. :thumbsup:
Shpejt do postoj akordet e disa kengeve popullore shqiptare. Ndonje preference ndonjeri?
:rockband: :wave:
...edhe atij iu thaftė, po, goja, qė pėrbuzė kėtė gjuhė HYJNORE; qė n'gjuhė t'huej, kur s'asht nevoja, flet e t'veten e lčn mbas dore. (At Gjergj Fishta) __________________________________________ http://www.youtube.com/watch?v=feQWV4xGroM
|
|
|
|
|
|
#699324 - 10/16/03 09:35 PM
|
monster
anetar
|
dine ndokush ndonje kenge te Gjurmeve? kane kenge te bukura. a mos di ndokush ndonje web site me tabs per kenge shqiptare
|
|
|
|
|
|
#699326 - 10/25/03 10:42 PM
|
Marini Rock
anetar
Registered: 10/24/03
Loc: Tirane
|
Amon mo burr ka na 1 qe ka tabs te Thunder Way? Une kam nxjerr The Devils Rule.Kush ta doje te me thote.Ca do lloj grupesh rock shqiptare qe te keni nxirini ne net.Po diti na 1 arese qe ka TAB hqiptare te me thote
|
|
|
|
|
#699327 - 10/25/03 10:42 PM
|
Marini Rock
anetar
|
Amon mo burr ka na 1 qe ka tabs te Thunder Way? Une kam nxjerr The Devils Rule.Kush ta doje te me thote.Ca do lloj grupesh rock shqiptare qe te keni nxirini ne net.Po diti na 1 arese qe ka TAB hqiptare te me thote
|
|
|
|
|
#699328 - 11/18/03 02:55 PM
|
Marini Rock
anetar
|
Po pse scon asnjeri tabs ktu mo bur.1 lajm shum i mire kan nxjerre akordet e ME TY KAQ PRANE te ALTIN GOCIT po kur te nxjerr edhe solon do ta publokoj!Edhe behuni te gjalle nga 1 here!!!!
|
|
|
|
|
#699330 - 12/10/03 05:05 AM
|
ention
anetar i ri
Registered: 12/09/03
Loc: michigan
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga Stranger: [qb] ketu te postoj cdo njeri qe di ndonje kenge shqiptare ta bej me kitare. [/qb][/QUOTE]Serenate Korcare Interpretuar nga Ention D. Strofa e pare Debora zbardhi malete 1) Dė.bo..ra zba rdhi ma le te 1 e ----------------------------- 2 B ----------------------------- 3 G ---------------0----2--0----- 4 D -0--5--5---4---------------2- 5 A ----------------------------- 6 E -----------------------------
Dhe fushat tatėpjetė 2) Dhe..fu.shat.ta..tė pje.e. tė 1 e ----------------------------- 2 B ----------------------------- 3 G ---------------------2--0---- 4 D -0---5---5---4---5---------3- 5 A ----------------------------- 6 E -----------------------------
Njerzia mė spo dalinė 3) Njer.Zi.a..mė..spo.da.li..nė 1 e ----------------------------- 2 B ----------------------------- 3 G -----2--2--1----2--4--2---0-- 4 D -0--------------------------- 5 A ----------------------------- 6 E -----------------------------
Dhe rruga eshte e shkrete 4) dhe.rru.ga.ė.sht.e.shkre..tė 1 e ----------------------------- 2 B ----------------------------- 3 G -----2--0--------0----------- 4 D -5---------3--3------5-----2- 5 A ----------------------------- 6 E ----------------------------- ...mbaron strofa e pare...pastaj perserit te njejten melodi per strofat e tjera (1-4)
Debora zbardhi malet-e Dhe fushat tatepjete. Njerzia me s'po dalin-e Dhe rruga eshte e shkrete.
Te thashe moj syzeze, Qe te mos dashuroheshim. Se dashuria esht e embel-e Po do t'na hidheroje.
I thashe dhe sateme. I thashe dhe tyteti, se vajza mbushi gjashtmdhjet vjet dhe duhet te martohet.
se shpejti do te kem kenge te tjera Dhe po te kem bere gabime mos ma vini re se une jam fillestar ne kitare.
teli me i holle = 1 = e minor teli me i trashe = 6 = E 0 = bjeri telit pa e mbajtur me gisht 1,2,3,4,5....19 = mbaj me gisht telin ne ate "fret"(fret nuk e di si i thone ne shqip), pastaj bjeri.
|
|
|
|
|
|
#699332 - 12/11/03 05:45 AM
|
ention
anetar i ri
|
megjithese kjo nuk eshte shqip, thash ta ve nje here ktu se kam mbetur ne gjysem dhe them mos me ndihmoje ndonjeri ta mbaroj.
Lambada
1 e 0----------------------------- 2 B --3-1-0-----1-0--------------- 3 G --------2-2-----2-0-2--------- 4 D -----------------------2-0-2-- 5 A ------------------------------ 6 E ------------------------------
1 e --0--------------------------- 2 B 0---3-1-0-----1-0------------- 3 G ----------2-2-----2-0-2------- 4 D -------------------------2-0-2 5 A ------------------------------ 6 E ------------------------------
1 e -------------------------------------- 2 B -3-3-3-1-------3-1-------------------- 3 G ---------0-0-3-----3-0-0-3-2-0-----0-- 4 D -------------------------------3-3---3 5 A -------------------------------------- 6 E --------------------------------------
Po ta dije ndonjeri se si vazhdon ose po te kete ndonjeri ndonje version tjeter ju lutem pergjigju.
|
|
|
|
|
|
#699333 - 12/11/03 05:50 AM
|
ention
anetar i ri
|
Antirezistenca...ke bere pune goxha te mire me ato kenget e meparshme. Po do ishte edhe me mire sikur te grumbullonim shume kenge dhe po te kete mundsi te hapim ngje kategori te re ne albforum vetem per "tablature" shqip. si mendon ti?
Kam edhe nje kerkese. Po te kete mundesi a mund ta shkruash ate kengen "enderroj" te ritfolk" ne tablature ose sic e ke bere ate te elita peses me "chords" se une spara mar vesh mire nga ato mi do fa..te se jam akoma fillestar ne kitare.
|
|
|
|
|
|
#699335 - 12/11/03 10:55 AM
|
Godfather
anetar aktiv
Registered: 11/16/02
|
Mos qaj - DJEMTE E DETIT
F----------------C---------Dm Jo mos qaj ti o njeri i vetmuar ----Am--------Bb--C------F-----C Se jeta dorėn ty nuk ta dha F---------C--------------Dm I lėnė nė mes tė rrugės ------Am-------------Bb Ti dhimbjen mban nė krah -----C----F----C Nė qiell je... Am--------Dm------ I zhytur nė mendime Bb-------C----------- ...Pėr ėndrrat pa mbarrim Am------------Dm--- Pėr ty si shpėtimtar -----Bb---------C--- Vec droga kish kuptim
(refren)
-----F------C----------Dm----Am Mos qaj,(mos qaj), mos qaaaaaaaaj Bb---------------C---------F----C ...Mos qaj pėr vdekjen o njeri ----F------C-------Dm---Am I lėnė, (i lėnė), mėnjanė Bb----------C---------F---C ..Ky ishte fati yt i zi -------------
Jo tani asgjė ti mė s'mendon As zemrėn se dėgjon, larg vetes je Rri pret i shtrirė nė trotuar Qė vdekja tė tė marrė me lot nė sy
I zhytur nė mendime Pėr ėndrrat pa mbarrim Pėr ty si shpėtimtar Vec droga kish kuptim
(refreni)
Jo mos qaj ti o njeri i vetmuar Se jeta dorėn ty nuk ta dha
P.S. uroj mos te kem gabuar se nuk e kam kitaren me vete...
|
|
|
|
|
|
Moderator: Glamdring
|
|