Who's Online
4 registered (SaRaH, 3 invisible) and 34 anonymous users online.
Newest Members
ari poetry, HArD_dAnCe, WebShqip, KOD, Xhena
6802 Registered Users
November
Su M Tu W Th F Sa
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Shout Box

Top Posters
18734
pinkparadise
15196
Kondrapedali
13804
I
13655
TEDI
13076
USA
Forum Stats
6802 Members
70 Forums
17321 Topics
964918 Posts

Max Online: 371 @ 10/24/07 11:59 PM
Faqet e fundit
»Chat.al
»Arkiva Mediatike - Infoarkiv
»virtualbania
Page 1 of 7 12345>Last »
Topic Options
Rate This Topic
#246954 - 12/07/02 09:41 PM A do te ktheheni ne Shqiperi pasi te mbaroni studimet?
Cryptographer Offline
anetar

Registered: 12/01/02
Loc: Diku
Ēfare mendoni per kthimin ne Shqiperi?

#246955 - 12/09/02 02:40 PM Re: A do te ktheheni ne Shqiperi pasi te mbaroni studimet?
Cryptographer Offline
anetar

he mo ku jeni ?....

#246956 - 12/09/02 04:21 PM Re: A do te ktheheni ne Shqiperi pasi te mbaroni studimet?
jox Offline
anetar aktiv

Registered: 11/06/02
Loc: rome
Sa pak veta kan votuar boooo
gjume

#246957 - 12/09/02 05:08 PM Re: A do te ktheheni ne Shqiperi pasi te mbaroni studimet?
Blendi Administrator Offline
anetar aktiv

Registered: 11/02/02
Loc: Massachusetts
Jepuni pak kohe sa ta verejne temen, eshte interesante. Do ta vendos ne faqen e pare per te sjelle ca trafik ketej. Si thoni?

Secili ben si i do qejfi, por Shqiperia ka shuuuuume nevoje per studentet e saj. Eshte rreth vicioz. Nese kthehemi, do te behet goxha me mire se c'eshte tani, nese qendrojme, do te mbetet keq, dhe ne do mbetemi pa asnje arsye per tu kthyer.
http://www.flickr.com/photos/blendi Fotot e mia nė Flickr

#246958 - 12/09/02 05:54 PM Re: A do te ktheheni ne Shqiperi pasi te mbaroni studimet?
Cryptographer Offline
anetar

Interesi ose me mire te themi mungesa e interesit qofte edhe per te votuar eshte treguesi me i mire se sa shume e "ēajne koken" studentat shqiptare per tu kthyer ne Shqiperi .

Gjithsesi , kjo eshte diēka personale dhe mbase u jepet te drejte deri ne njefare mase duke pase parasysh gjendjen e Shqiperise.

#246959 - 12/09/02 07:15 PM Re: A do te ktheheni ne Shqiperi pasi te mbaroni studimet?
roli Offline
anetar i AF

Registered: 11/03/02
Loc: CARDIFF-UK
o cuna/cupa e di si eshte muhabeti te gjithe kane besoje deshire ta shohin vendin e tyre me mire dhe jam me se i sigurt qe shumica kthehen po te kete pak interesim nga organet qeveritare. por problemi qendron se ata preferojne lidhjet e vjetra, mikun, qe megjithese eshte jane te paafte dhe mund ta kete marre universitetin "nga plepat" sic tha para ca kohesh dhe kryepokurori aktual i shqiperise, ata prap jane me te preferuarit. keshtu qe mos kerkoni nga studentet qe mund te kene arritur rezultate te mira dhe te kthehen ne shqiperi dhe ne vend te japi e rrjedhin nga trute fare. une personalisht kam deshire te kthehem por keto probleme te bejne te mendohesh mire para se te hedhesh hapin.
uroje qe te gjithe te kthehen nje dite
c.u.

#246960 - 12/09/02 08:49 PM Re: A do te ktheheni ne Shqiperi pasi te mbaroni studimet?
Tironsja-Si-Shpirt Offline
anetar

Registered: 11/21/02
Loc: NY
Une kete vit mbaroj universitetin ne USA dhe mbasi te marre nje vit eksperience pune ketu do te kthehem atje ku linda, ku u rrita, ku ndihem vetvetje. ku me shijon ajri, ku ndihem pjese e nje shoqerie, ku kam prinder e shoqeri, ku tjeter vetem ne Shqiperi, Tirane. Shpresoj te kete dhe te tjere qe do te bejne te njejten gje.

#246961 - 12/09/02 09:07 PM Re: A do te ktheheni ne Shqiperi pasi te mbaroni studimet?
PESHKATARI... Offline
anetar aktiv

Loc: Tirana
O Tironse qeke me verte si shpirt lal...hallall
mes kembeve te tua

#246962 - 12/09/02 09:17 PM Re: A do te ktheheni ne Shqiperi pasi te mbaroni studimet?
the_white_panther Offline
anetar i AF

Loc: ESSEX
Ne shqiperi me keni mua edhe pak.

#246963 - 12/09/02 11:46 PM Re: A do te ktheheni ne Shqiperi pasi te mbaroni studimet?
Tironsja-Si-Shpirt Offline
anetar

Registered: 11/21/02
Loc: NY
Artui, zogu,
rrofsh per komplimetin por nuk ka shume rendesi ca mendon ti per mua, rendesi ka a do te besh edhe ti ate qe do bej une? E kam fjalen per Kthimin ne Shqiperi, jo per nonje gje tjeter se mos keqkuptohemi:)
Ec Tirona, si yll je

#246964 - 12/10/02 10:03 AM Re: A do te ktheheni ne Shqiperi pasi te mbaroni studimet?
zevzekja Offline
anetar i AF

Loc: Pa vendndodhje.
[QUOTE]Fillimisht postuar nga Cryptographer:
[qb]Interesi ose me mire te themi mungesa e interesit qofte edhe per te votuar eshte treguesi me i mire se sa shume e "ēajne koken" studentat shqiptare per tu kthyer ne Shqiperi .

Gjithsesi , kjo eshte diēka personale dhe mbase u jepet te drejte deri ne njefare mase duke pase parasysh gjendjen e Shqiperise.[/qb][/QUOTE]Po si mund ta marri mendja ty qe me keto deklarata te vij dikush te votoj ketu.
Nqs ke hap temen shok i dashur duhet te besh gjithcka qe te shtosh interesin e te besh reklamen e duhur per te terhequr rreth kesaj teme anetaret e forumit,por me keto qe thua i zhgenjen qe ne nisje.

Si te vij une personalisht e te flas kur ti ke deklaruar qe studentet as e "cajne koken" fare.

P.S nuk eshte dicka personale sepse une as te njoh,por kur lexova keto rreshta u zhgenjeva shume.

#246965 - 12/10/02 10:42 AM Re: A do te ktheheni ne Shqiperi pasi te mbaroni studimet?
jox Offline
anetar aktiv

Loc: rome
une per vete nje dite do jem arkitekt dhe shpresoj qe profesioni im te me ēoje ne shume vende te ndryshme te botes thjesht sepse kam zgjedhur kete art, po besoj se Shqiperia do kete nje vend te veēante ne zemren time

#246966 - 12/10/02 11:23 AM Re: A do te ktheheni ne Shqiperi pasi te mbaroni studimet?
Anonymous
Unregistered

E di se pergjigja ime do te deshperoje disa, por sinqerisht kjo eshte nje pergjigje realiste. Pra po sjell ne kete teme ate qe kam shkruar ne temen: Shqiperia dhe truri ne rrjedhje.

Mirembrema,
Mendoj qe ky eshte problem madhor per te gjithe Shqiptaret qe e adhurojne vendin e tyre.
Ne te njejten kohe do te desha qe te shohim se bashku pek me larg dmth:
a) pse ikem nga Shqiperia?
Nga Shqiperia ika 1 vit pasi mbarova universitetin. Dega qe kisha zgjedhur ishte nje dege teper idealiste dhe ne te njejten kohe nje dege shume e nevojshme per zhvillimin e vendit. Megjithese nje nga me te miret, megjithese brodha me CV time neper dyert e te gjitha institucioneve, pergjigja ishte JO. Ju do te thoni korrupsioni, makuteria, qelbersilleku etj etj ndyresira si keto bene qe une te mos filloja pune ne ate zanat qe adhuroja. Fakti eshte se idealizmi dhe deshira per ti dhene atdheut tend nuk vlen(te).
b) A ja vlen te kthehesh sot?
Mendoj qe jo pasi gjithmone eshte e njejta qeveri me fytyra te ndryshme, eshte e njejta fryme qe mbizoteron jo vetem tek brezi i kaluar por sidomos tek ai i ri: Kush do ta fitoje buken e gojes vetem me djersen e tij eshte nje idiot qe nuk e njeh boten. Jo pasi shanset nuk jane te njejta. Jo sepse ka humbur shpresa. Kush me thote te kunderten ose mundohet te genjeje ose genjen vetveten.
c)A ka me vlere thenia kthimi ne Shqiperi?
Mendoj qe jo. Kjo per arsyen e thjeshte se Europa eshte bashkuar ne nje shtet te vetem. Uroj qe e njejta gje te ndodhe dhe me Shqiperine time te dashur. E di se kjo nuk do te vije nga ata qe na qeverisin por nga Europianet qe po ua mbledhin gjithmone e me shume.

Jetoj ne nje vend ku shansi eshte i njejte per te gjithe, ku kane lindur te drejtat e njeriut, ku njeriu vleresohet per vlerat e tij humane.

#246967 - 12/10/02 12:00 PM Re: A do te ktheheni ne Shqiperi pasi te mbaroni studimet?
trimi2 Offline
anetar i AF

Registered: 11/07/02
Loc: Italia
Nuk e di...te japesh nje pergjigje eshte shume e veshtire. Eshte njesoj si te parashikosh sot ne bursen e Nju Jorkut. Prandaj personalisht them "te shoh e te bej". Askush nuk me mban me zor, as ketu dhe as atje. Prandaj nuk e shoh me vend shprehjen "po i rrjedhin trute Shqiperise". Shqiperia ka aq shume tru, saqe eshte e afte te ndryshoje shume gjera brenda shume pak kohe. Por fatkeqesisht, nje pjese e qelbur e trurit shqiptar, po drejton shtetin shqiptar qe prej shume dekadash. Nuk eshte "truri i rrjedhur" qe mund ta ndryshohe kete, por "truri i shendoshe". E ky ndodhet atje ne Shqiperi dhe jashte saj.Kush rrezikon, fiton...ose humb. Juve zgjedhja!.
Shtegu i ballit si shtegu i malit/Kur merr hana me prarue/Vetulla e saj e drejt si fiskaja/E ka qerpikun si krahi i dallėndyshes/Buzėt e saj si lulja qė shpėrthen/Dhambėt e saj si gurzit e lumit/Fill mbas shiut kur po i shndrit dielli…

#246968 - 12/10/02 12:04 PM Re: A do te ktheheni ne Shqiperi pasi te mbaroni studimet?
personazh Offline
anetar aktiv

Loc: te dush ti!
me pelqeu realizmi me te cilin ka shkruajtur Never-say-never!seriozisht,seicili nga ne do stimuj reale per tu kthyer,pavarsisht nga fakti sesa patriot jemi.fakt i pakundershtueshem eshte qe ne atdheun tone te dashur nuk mund te besh ate qe te pelqen,dhe mbi te gjitha nuk mund ta besh ne te gjithe territorin shqipetar....madje vetem ne Tirane.pa permendur ketu qe duhet te kesh njohje e para etj etj, per te arritur te jesh dikush.
por ama eshte per tu vlersuar dhe fakti qe me kthimin dhe punesimin ne atdhe,ndoshta edhe pa e kuptuar vete, i japim ate shtyse intelektuale sado te vogel dhe fillestare qe me kalimin e viteve rritet ne vetvete dhe krijon zhvillim...ashtu siē e permendi dhe Blendi "rrethin vicioz".
por ama duhen stimujt e duhur,siē eshte rroga e mire dhe siguria qe do jesh i pavarur (te pakten ekonomikisht) nga njerezit qe ke perreth.
personalisht do shoh e do bej,si te me vine problemet ose te mirat,nuk i kam gjerat e prera me thike.qejfin e kam te kthehem ne Shqiperi (Tirane) por ama eshte qejf ēmalljeje me njerezit e dashur dhe me vendet ku jam rritur...per te jetuar do jetoj aty ku te jem me mire sipas parametrave qe mendoj une.

#246969 - 12/10/02 12:23 PM Re: A do te ktheheni ne Shqiperi pasi te mbaroni studimet?
fujiko Offline
anetar aktiv

Une do te kthehem. Pa paragjykime nacionaliste apo fjale te tjera te pergjithshme.

Kthehem sepse, ne rradhe te pare me duket se kam gjetur menyren me optimale per tu realizuar profesionalisht, ose ndoshta sepse kam qene thjesht me fat, apo sepse ka lene pershtypje te mire titulli im i studimit...

Mbi te gjitha do te kthehem per ti dhene vetes nje mundesi per ti pasur te dyja ato per cka kam nevoje: Realizim profesional dhe afersi te njerezve me te dashur.

Theksoj se kjo eshte nje tentative, nqs nuk do te gjendem mire, do te riprovoj ne te gjitha menyrat, ndoshta do te me duhet te ribej valixhet...

Atje ku ndihesh mire eshte atdheu apo atje ku eshte atdheu ndihesh mire ?

#246970 - 12/10/02 01:34 PM Re: A do te ktheheni ne Shqiperi pasi te mbaroni studimet?
nardi71 Offline
anetar i AF

Loc: london
Une shyqyr qe kam fitu british pasaporte dhe ju fluturoni me idera se ne shqiperi mund te ndertosh te ardhme!!!!!!!!!!
Mos beni gafe dhe e mendoni-ska per tu bere kurre jeta ne shqipweri per ju qe jetoni jashte saj Eshet sterre zeze,Nate dimiri me shi dhe vetem kaq.
Po te kthehi do shihni nje vend me tradita nga koha e pushtimit otoman,njers me temperament kapardises ruse,mafioze krenare pse shiten motrate e tyre dhe tonat per prostituta dhe qeveritare me krahe ne mafian rajonale qe fundosen ne kolltuqet e bencave 600,qe llapin mbi totalitaren injorance nacionale kolektive-dhe u kaverdisin jeten ne rrethin vicioz te munde4sise per te perzgjedhur vetem ata, dhe rrugen per tu deportuar me gomone,pa dinjitete dhe personalitet,pa identite,dhe te perbuzur ne kete anen tieter te botes.
Pas kater vjetesh mbush vitet per te nderruar citezenship pas kesaj do harroj te mendoj se nga vij kush isha dhe po te me pyesin do them jam vetem 5-vjec.
Perpara se te me hapet barku per "intersi i te gjitherve mbi timin"me duhet te jetoj dhuraten e zotit ne te mundshmen me te mire,qe eshet realisht larg, shume larg dheut qe me :confused: :rockband: :thumbsup: shkeli kemba per here te pare.

#246971 - 12/10/02 02:38 PM Re: A do te ktheheni ne Shqiperi pasi te mbaroni studimet?
ce_soir_ou _jamais Offline
anetar i ri

Registered: 12/09/02
hej, nardi, nga keto qe thua nuk e ke dhe aq gabim, po cfaredo pasaporte te marresh, cfaredo emri e moshe t'i japesh vetes, ne shpirt ke per te ngelur shqiptar, i.e. produkt i ketij vendi qe ti e sheh kaq sterre. "te larit duart" me vendlindjen tende ndoshta mund te te duket qe do te permiresojne ekzistencen tende per momentin, po dikur do t'ia ndiesh nevojen identitetit tend. E vec kesaj, dije qe nuk ka vetem mafioze e te korruptuar ne shqiperi, po shume gjera te tjera per te cilat ia vlen te kthesh syte nga ky vend.
#246972 - 12/10/02 02:42 PM Re: A do te ktheheni ne Shqiperi pasi te mbaroni studimet?
PUTRAKU Offline
anetar aktiv

Registered: 11/04/02
Loc: KOPSHTI 31...
ALBANIA.
this were we belong.................. :rockband:

#246973 - 12/10/02 05:17 PM Re: A do te ktheheni ne Shqiperi pasi te mbaroni studimet?
Enton Offline
anetar i AF

Registered: 11/02/02
Loc: NYC
Une vazhdoj studimet, Criminal justice ne vit te dyte. Ketu ne shkolle ekziston mundesia e punesimit ne vende te ndryshme te botes. Pra nqs zgjedh ate rruge atehere dihet. ALBANIA
NQS jo atehere perseri ALBANIA

ARSYEJA do pyeste dikush? Perse nqs une mendoj ti jap nje drejtim,kuptim dhe vlere jetes sime, mos ta bej kete ne interes te vendit tim?

Page 1 of 7 12345>Last »

Moderator:  AlbStudent, Krijesė 
Hop to:
Advertisements
Vip dhe personalitete Shqiptare
Artikuj nga Shqiperia.com
Artikujt me te fundit:
Fadil Berisha: Te gjesh celesin e suksesit te fotografise!
Vlersimi qe bota e artit fotografik ka bere dhe ben per fotografin Fad ...
Ismeti njeh politikanėt e Shqipėrisė qė janė agjentė...
Zhdukja e Ismet Kryeziut ka alarmuar jo vetėm policinė, por edhe shėrb ...
Facebook: Burgu i 150 milionė vetėve
Nė fillim u shpikėn e-mail-et dhe menjėherė pas tyre ēatet, vėrtet mun ...
Dhjetė kafshėt mė tė pasura tė botės
Janė tė pasura e tė famshme, por e veēanta ėshtė se kanė katėr kėmbė.  ...
118 ditė pa zemėr, eksperienca e 14 vjeēares nga Carolina e Jugut
Kjo vajzė (qė shikoni nė foto) ka jetuar pėr rreth tre muaj falė njė m ...
Forumi i Politikes
Ilir Kokona: Rama mė ka kėrcėnuar
by LiPS
10/29/08 05:24 AM
Albania - Sport
»Debatik Curri: Ā“Goli ofsajd, gjyqtari e ktheu ndeshjen nĆ« komediĀ”
»Hidi: Ā“Nuk na lejuan te luanim normalishtĀ”
»Besart Berisha: Gjyqtari vrau ndeshjen
»Mediat: Gjykimi i gjeorgjianit skandaloz
»Ervin Skela: Arbitrimi pati shumĆ« gabime
»Shansi i humbur i Arie Haan
»Mario Cenolli: Ā“Han duhet guxonte me tĆ« rinjtë”
»ShqipĆ«ria e pathyer nĆ« Baku, Han krijon pikĆ«pyetjet e para
»Skela, kapiten e golin e 10-tĆ« pĆ«r ditĆ«lindje
»RF. Azebajxhan-Shqiperi 1-1

Generated in 0.05 seconds in which 0.021 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression disabled.