7614 Members
78 Forums
24426 Topics
931562 Posts
Max Online: 371 @ October 24, 2007, 11:59 pm
|
|
|
#699316 - September 5, 2003, 10:18 pm
Guitar Tabs/Chords - SHQIPTARE
|
anetar
Registered: December 13, 2002, 11:00 pm
|
ketu te postoj cdo njeri qe di ndonje kenge shqiptare ta bej me kitare.
|
|
|
|
|
|
#699317 - September 6, 2003, 12:56 pm
Re: Guitar Tabs/Chords - SHQIPTARE
|
anetar
|
Nuk eshte askush qe i bie kitares :rockband:
|
|
|
|
|
|
#699318 - September 20, 2003, 5:18 pm
|
anetar
|
|
|
|
|
|
|
#699320 - October 13, 2003, 6:58 pm
|
anetar aktiv
Registered: November 16, 2002, 11:00 pm
|
kenga eshte e thjeshte vetem se me kitare akustike e humb shume lezetin. po nejse, pak rendesi ka...
Duam te jetojme - Tingulli i Zjarrte( Elton Deda, Alban Emiri, e kompani) Duam te jetojme - Alban Emiri & Josif Gjipali
strof: Am F C G Mė kot unė pyes pse nuk erdhe pėrsėri Am F C E Kush ti ndali hapat, kush tė tha "Mos ik!" Am F C G Njė lajm i ditės si njė krismė trėmb ēdo shpirt Am F Bėhet zog plagosur C E Zemėr e vrarė nė shpirt
-bridge: Am F C G Ēdo dashuri qė tė jetojė do ngrohtėsi Am F C E Dhe toka s'rron pa diellin lart, pa kaltėrsinė Am F C G Kudo tė jesh o moshatar i vendit tim Am F E Kush vallė si ne do dashurinė
-mainref: Am F C G E duam jetėn ndaj na lini tė jetojmė Am F C E O mik, o vėlla pak qetėsi pėr shpirtin tonė Am F C G E shtrenjta ime ti kėtė mbrėmje mos mungo Am F C E I kam harruar pėrkėdheljet mos harro
p.s. edhe po pati noj gabim, bujrun e korrigjojeni.
|
|
|
|
|
|
#699321 - October 13, 2003, 11:36 pm
|
SHQIPTAR KRENAR
anetar aktiv
Registered: November 3, 2002, 11:00 pm
Loc: sa anej knej
|
wow vertet nostalgjike. :thumbsup: sa keq qe nuk me kujtohet mire melodia pervec refrenit. A mund te degjohet ndokund ne Internet kenga?
...edhe atij iu thaftė, po, goja, qė pėrbuzė kėtė gjuhė HYJNORE; qė n'gjuhė t'huej, kur s'asht nevoja, flet e t'veten e lčn mbas dore. (At Gjergj Fishta) __________________________________________ http://www.youtube.com/watch?v=feQWV4xGroM
|
|
|
|
|
|
#699323 - October 14, 2003, 7:37 pm
|
SHQIPTAR KRENAR
anetar aktiv
Registered: November 3, 2002, 11:00 pm
Loc: sa anej knej
|
rrofsh Godfather. :thumbsup:
Shpejt do postoj akordet e disa kengeve popullore shqiptare. Ndonje preference ndonjeri?
:rockband: :wave:
...edhe atij iu thaftė, po, goja, qė pėrbuzė kėtė gjuhė HYJNORE; qė n'gjuhė t'huej, kur s'asht nevoja, flet e t'veten e lčn mbas dore. (At Gjergj Fishta) __________________________________________ http://www.youtube.com/watch?v=feQWV4xGroM
|
|
|
|
|
|
#699324 - October 16, 2003, 9:35 pm
|
anetar
|
dine ndokush ndonje kenge te Gjurmeve? kane kenge te bukura. a mos di ndokush ndonje web site me tabs per kenge shqiptare
|
|
|
|
|
|
#699326 - October 25, 2003, 10:42 pm
|
anetar
Registered: October 24, 2003, 12:00 am
Loc: Tirane
|
Amon mo burr ka na 1 qe ka tabs te Thunder Way? Une kam nxjerr The Devils Rule.Kush ta doje te me thote.Ca do lloj grupesh rock shqiptare qe te keni nxirini ne net.Po diti na 1 arese qe ka TAB hqiptare te me thote
|
|
|
|
|
#699327 - October 25, 2003, 10:42 pm
|
anetar
|
Amon mo burr ka na 1 qe ka tabs te Thunder Way? Une kam nxjerr The Devils Rule.Kush ta doje te me thote.Ca do lloj grupesh rock shqiptare qe te keni nxirini ne net.Po diti na 1 arese qe ka TAB hqiptare te me thote
|
|
|
|
|
#699328 - November 18, 2003, 2:55 pm
|
anetar
|
Po pse scon asnjeri tabs ktu mo bur.1 lajm shum i mire kan nxjerre akordet e ME TY KAQ PRANE te ALTIN GOCIT po kur te nxjerr edhe solon do ta publokoj!Edhe behuni te gjalle nga 1 here!!!!
|
|
|
|
|
#699329 - November 20, 2003, 10:31 am
|
anetar aktiv
|
ti futesh per vete 1 here n'100... pastaj edhe kur futesh as nuk poston gje... njerezit po nuk pane asgje te re ketu , ehe, nuk kane per tu dukur ndonjehere...
meqe jam te shkolla dhe nuk e kam kitaren me vete, po posotj te vetmen kenge qe me vjen ndermend:
"enderroj" e ritfolk"
MI+------------La- Sa dua tė jem larg ---------MI+-------La-- larg mėrzitjes pa kufi ------SOL+----------DO+ sonte do kėndoj pėr ju --------MI+--------La-- ju qė njihni veē qetėsi
Kėnga ime ngjitet lart atje lart nė qiellin blu ju o yje mė besoni kėnga ime ėshtė pėr ju
Ėndėrrat ndjekin njėra - tjetrėn ėndėrrat jo nuk kanė mbarim ju o yje mė dėgjoni tek ju prehet shpirti im
REF: ------------FA+-- Sa herė ju pyes: --Re-----MI+-------La-- "Yje, sa larg jeni ju?" --------FA+---------Re- Ju mė duket sikur thoni: -----MI+-------------La- "Fluturo nė qiellin blu!" -----------FA+--------Re- Sa do tė doja nė ktė natė -------MI+----------La- kėngėn time mos ta mbyll ----------FA+--------Re- dhe tė ngjitem atje lart ---------MI+---------La- e tė kthehem nė njė yll
Sa dua tė jem larg larg mėrzitjes pa kufi sonte do kėndoj pėr ju ju qė njihni veē qetėsi
REF: Sa herė ju pyes: "Yje, sa larg jeni ju?" Ju mė duket sikur thoni: "Fluturo nė qiellin blu!"
Sa do tė doja nė ktė natė kėngėn time mos ta mbyll dhe tė ngjitem atje lart e tė kthehem nė njė yll
Sa herė ju pyes: "Yje, sa larg jeni ju?" Ju mė duket sikur thoni: "Fluturo nė qiellin blu!"
Sa do tė doja nė ktė natė kėngėn time mos ta mbyll dhe tė ngjitem atje lart e tė kthehem nė njė yll
...Nuk i shkruajta te gjithe strofat me akorde se eshte kenge e thjeshte e meret vesh kollaj.
|
|
|
|
|
|
#699330 - December 10, 2003, 5:05 am
|
anetar i ri
Registered: December 9, 2003, 11:00 pm
Loc: michigan
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga Stranger: [qb] ketu te postoj cdo njeri qe di ndonje kenge shqiptare ta bej me kitare. [/qb][/QUOTE]Serenate Korcare Interpretuar nga Ention D. Strofa e pare Debora zbardhi malete 1) Dė.bo..ra zba rdhi ma le te 1 e ----------------------------- 2 B ----------------------------- 3 G ---------------0----2--0----- 4 D -0--5--5---4---------------2- 5 A ----------------------------- 6 E -----------------------------
Dhe fushat tatėpjetė 2) Dhe..fu.shat.ta..tė pje.e. tė 1 e ----------------------------- 2 B ----------------------------- 3 G ---------------------2--0---- 4 D -0---5---5---4---5---------3- 5 A ----------------------------- 6 E -----------------------------
Njerzia mė spo dalinė 3) Njer.Zi.a..mė..spo.da.li..nė 1 e ----------------------------- 2 B ----------------------------- 3 G -----2--2--1----2--4--2---0-- 4 D -0--------------------------- 5 A ----------------------------- 6 E -----------------------------
Dhe rruga eshte e shkrete 4) dhe.rru.ga.ė.sht.e.shkre..tė 1 e ----------------------------- 2 B ----------------------------- 3 G -----2--0--------0----------- 4 D -5---------3--3------5-----2- 5 A ----------------------------- 6 E ----------------------------- ...mbaron strofa e pare...pastaj perserit te njejten melodi per strofat e tjera (1-4)
Debora zbardhi malet-e Dhe fushat tatepjete. Njerzia me s'po dalin-e Dhe rruga eshte e shkrete.
Te thashe moj syzeze, Qe te mos dashuroheshim. Se dashuria esht e embel-e Po do t'na hidheroje.
I thashe dhe sateme. I thashe dhe tyteti, se vajza mbushi gjashtmdhjet vjet dhe duhet te martohet.
se shpejti do te kem kenge te tjera Dhe po te kem bere gabime mos ma vini re se une jam fillestar ne kitare.
teli me i holle = 1 = e minor teli me i trashe = 6 = E 0 = bjeri telit pa e mbajtur me gisht 1,2,3,4,5....19 = mbaj me gisht telin ne ate "fret"(fret nuk e di si i thone ne shqip), pastaj bjeri.
|
|
|
|
|
|
#699332 - December 11, 2003, 5:45 am
|
anetar i ri
|
megjithese kjo nuk eshte shqip, thash ta ve nje here ktu se kam mbetur ne gjysem dhe them mos me ndihmoje ndonjeri ta mbaroj.
Lambada
1 e 0----------------------------- 2 B --3-1-0-----1-0--------------- 3 G --------2-2-----2-0-2--------- 4 D -----------------------2-0-2-- 5 A ------------------------------ 6 E ------------------------------
1 e --0--------------------------- 2 B 0---3-1-0-----1-0------------- 3 G ----------2-2-----2-0-2------- 4 D -------------------------2-0-2 5 A ------------------------------ 6 E ------------------------------
1 e -------------------------------------- 2 B -3-3-3-1-------3-1-------------------- 3 G ---------0-0-3-----3-0-0-3-2-0-----0-- 4 D -------------------------------3-3---3 5 A -------------------------------------- 6 E --------------------------------------
Po ta dije ndonjeri se si vazhdon ose po te kete ndonjeri ndonje version tjeter ju lutem pergjigju.
|
|
|
|
|
|
#699333 - December 11, 2003, 5:50 am
|
anetar i ri
|
Antirezistenca...ke bere pune goxha te mire me ato kenget e meparshme. Po do ishte edhe me mire sikur te grumbullonim shume kenge dhe po te kete mundsi te hapim ngje kategori te re ne albforum vetem per "tablature" shqip. si mendon ti?
Kam edhe nje kerkese. Po te kete mundesi a mund ta shkruash ate kengen "enderroj" te ritfolk" ne tablature ose sic e ke bere ate te elita peses me "chords" se une spara mar vesh mire nga ato mi do fa..te se jam akoma fillestar ne kitare.
|
|
|
|
|
|
#699334 - December 11, 2003, 9:42 am
|
anetar
Registered: November 30, 2003, 11:00 pm
Loc: masiwa
|
Te postimi tjeter e kisha shkruar me formen tradicionale te akordeve( nuk eshte gje aq e veshtire per tu kuptuar). megjithate meqe e ke me te lehte me formen perendimore, ja ku e ke...
"enderroj" e ritfolk"
E+------------Am Sa dua tė jem larg ----------E--------Am-- larg mėrzitjes pa kufi -------G-------------C sonte do kėndoj pėr ju --------E----------Am-- ju qė njihni veē qetėsi
Kėnga ime ngjitet lart atje lart nė qiellin blu ju o yje mė besoni kėnga ime ėshtė pėr ju
Ėndėrrat ndjekin njėra - tjetrėn ėndėrrat jo nuk kanė mbarim ju o yje mė dėgjoni tek ju prehet shpirti im
REF: -------------F-- Sa herė ju pyes: --Dm------E---------Am "Yje, sa larg jeni ju?" --------F----------Dm- Ju mė duket sikur thoni: ------E--------------Am- "Fluturo nė qiellin blu!" -----------F----------Dm- Sa do tė doja nė ktė natė --------E----------Am- kėngėn time mos ta mbyll ----------F----------Dm- dhe tė ngjitem atje lart ---------E----------Am- e tė kthehem nė njė yll
Sa dua tė jem larg larg mėrzitjes pa kufi sonte do kėndoj pėr ju ju qė njihni veē qetėsi
REF: Sa herė ju pyes: "Yje, sa larg jeni ju?" Ju mė duket sikur thoni: "Fluturo nė qiellin blu!"
Sa herė ju pyes: "Yje, sa larg jeni ju?" Ju mė duket sikur thoni: "Fluturo nė qiellin blu!"
|
|
|
|
#699335 - December 11, 2003, 10:55 am
|
anetar aktiv
|
Mos qaj - DJEMTE E DETIT F----------------C---------Dm Jo mos qaj ti o njeri i vetmuar ----Am--------Bb--C------F-----C Se jeta dorėn ty nuk ta dha F---------C--------------Dm I lėnė nė mes tė rrugės ------Am-------------Bb Ti dhimbjen mban nė krah -----C----F----C Nė qiell je... Am--------Dm------ I zhytur nė mendime Bb-------C----------- ...Pėr ėndrrat pa mbarrim Am------------Dm--- Pėr ty si shpėtimtar -----Bb---------C--- Vec droga kish kuptim (refren) -----F------C----------Dm----Am Mos qaj,(mos qaj), mos qaaaaaaaaj Bb---------------C---------F----C ...Mos qaj pėr vdekjen o njeri ----F------C-------Dm---Am I lėnė, (i lėnė), mėnjanė Bb----------C---------F---C ..Ky ishte fati yt i zi ------------- Jo tani asgjė ti mė s'mendon As zemrėn se dėgjon, larg vetes je Rri pret i shtrirė nė trotuar Qė vdekja tė tė marrė me lot nė sy I zhytur nė mendime Pėr ėndrrat pa mbarrim Pėr ty si shpėtimtar Vec droga kish kuptim (refreni) Jo mos qaj ti o njeri i vetmuar Se jeta dorėn ty nuk ta dha P.S. uroj mos te kem gabuar se nuk e kam kitaren me vete... 
|
|
|
|
|
|
#699338 - December 11, 2003, 5:50 pm
|
anetar i ri
|
faleminderit Godfather. Dhe po te kesh kenge te tjera mos hezito ti vesh ne forum. :rockband:
|
|
|
|
|
|
#699339 - December 11, 2003, 5:57 pm
|
anetar i ri
|
Po te jete i interesuar ndonjeri une e kam kollaj te krijoj nje website vetem per korde dhe tablature shqip me kategori te ndryshme. Rrok, popullore etj. ca te doni. dhe me duket se akoma kam nje program qe vetem i ve notat dhe programi automatikisht krijon midi sound file. qe edhe mund ta degjosh kengen.
Po te jeni te interesuar flisni.
|
|
|
|
|
|
#699340 - December 15, 2003, 2:20 am
|
anetar i ri
|
Nje pjese shume e vogel nga napoloni. Kaq di une. Po te dije ndonjeri si vazhdon o burra.. postojeni.
1 e -------------------------------- 2 B -------------------------------- 3 G --------------0----------------- 4 D 2-3-2-0---2-----2-3-2-0---3----- 5 A --------3---3-----------3---3-3- 6 E --------------------------------
|
|
|
|
|
|
|
|