7579 Members
78 Forums
24394 Topics
931456 Posts
Max Online: 371 @ October 24, 2007, 11:59 pm
|
|
|
#563281 - May 12, 2003, 12:56 am
Re: Pyetje per Mjekun Popullor.
|
anetar i AF
Registered: November 3, 2002, 11:00 pm
Loc: Toronto - Canada
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga diavolessa: [qb] Ne radhe te pare te falenderoj per cdo pergjigje qe jep. Kisha nje pyetje: Kam bere disa gjylpera para nje muaji e gjyse gati. Por jam icik..jo icik por shume fikacake....me ishte enjtur mishi nga te dyja anet ku kam bere gjylperat. Tani eshte ne regull, por ka ca kohe qe po te prek ku kam bere keto gjylpera me dhemb mishi shume. Mund te me thuash dicka, qe mund te heqe kete dhimbje? Faleminderit. pS: Me falni qe hapa teme te re, por s'dija ne cilen teme te pyesja. [/qb][/QUOTE]Kur personat marrin gjylpera, motra apo vellau med. qe i jap ato, e qesin pamukun medicinal me alkohol per ta dezinfektuar varren por nganjihere harojn ti thon pacientit qe ne vendin e shpuar duhet me e majt shtypur pamukun medicinal te lagur me alkohol per dy apo tre minuta, keshtu qe vendi i shpuar mund te pezmaton dhe te ajet, pasojne dhembje e nga nje veprim i till - shyqyr Zotit - jo shpesh por mund te ndodh qe varra te shendrrohet ne problem serioz pas vitesh... Me cajin e perfituar me uje te FTOFET nga bima Bari i Eres (1 luge e madhe bime, fletet dhe lulet me nje liter uje per 6 ore), pasi e keni vakur, duhet me hyr ne uje ilaq per 20 min e ne kete rast juve ju nevoiten se paku pes litra ilaq te cilit mund ti shtoni uje derisa e keni mbulua pjesen e trupit te semur bashk me veshket por jo zemren dhe me pas duhet lyer me vaj-ekstrakt te Preshtit.
|
|
|
|
#563282 - May 12, 2003, 1:03 am
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga Mjeku Popullor: [qb] [QUOTE]Fillimisht postuar nga diavolessa: [qb] Ne radhe te pare te falenderoj per cdo pergjigje qe jep. Kisha nje pyetje: Kam bere disa gjylpera para nje muaji e gjyse gati. Por jam icik..jo icik por shume fikacake....me ishte enjtur mishi nga te dyja anet ku kam bere gjylperat. Tani eshte ne regull, por ka ca kohe qe po te prek ku kam bere keto gjylpera me dhemb mishi shume. Mund te me thuash dicka, qe mund te heqe kete dhimbje? Faleminderit. pS: Me falni qe hapa teme te re, por s'dija ne cilen teme te pyesja. [/qb][/QUOTE]Kur personat marrin gjylpera, motra apo vellau med. qe i jap ato, e qesin pamukun medicinal me alkohol per ta dezinfektuar varren por nganjihere harojn ti thon pacientit qe ne vendin e shpuar duhet me e majt shtypur pamukun medicinal te lagur me alkohol per dy apo tre minuta, keshtu qe vendi i shpuar mund te pezmaton dhe te ajet, pasojne dhembje e nga nje veprim i till - shyqyr Zotit - jo shpesh por mund te ndodh qe varra te shendrrohet ne problem serioz pas vitesh... Me cajin e perfituar me uje te FTOFET nga bima Bari i Eres (1 luge e madhe bime, fletet dhe lulet me nje liter uje per 6 ore), pasi e keni vakur, duhet me hyr ne uje ilaq per 20 min e ne kete rast juve ju nevoiten se paku pes litra ilaq te cilit mund ti shtoni uje derisa e keni mbulua pjesen e trupit te semur bashk me veshket por jo zemren dhe me pas duhet lyer me vaj-ekstrakt te Preshtit. [/qb][/QUOTE]PERNDRYSHI PROVO VETEM ME VAJ-EKSTRAKT TE PRESHTIT TE LYENI VENDIN E SEMUR DHE EDHE KESHTU MUND TE SHEROHENI NESE PROBLEMI NUK ESHTE AQ I MADH, ne te kunderten duhet te veproni si ma lart.
|
|
|
|
#563283 - May 26, 2003, 3:09 pm
|
anetar i AF
Registered: February 2, 2003, 11:00 pm
Loc: verdall
|
po per majasellin din gjo ti ?se kom nje shoke shum ronde!!!
|
|
|
|
|
|
#563284 - May 27, 2003, 3:00 am
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga on/off: [qb] po per majasellin din gjo ti ?se kom nje shoke shum ronde!!! [/qb][/QUOTE]Majasili eshte kuptim i gjere. Cili lloj i majasilit?
|
|
|
|
#563285 - May 27, 2003, 3:04 pm
|
anetar i AF
|
|
|
|
|
|
|
#563286 - May 27, 2003, 8:18 pm
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga on/off: [qb] kur te ha suma!!robo.. [/qb][/QUOTE]Ti a po flet per z. te trash? Nuk eshte turp ta spjegosh problemin qe ke (apo qe ka aj shoku yt)
|
|
|
|
#563287 - May 28, 2003, 2:44 pm
|
anetar i AF
|
|
|
|
|
|
|
#563288 - May 28, 2003, 6:41 pm
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga on/off: [qb] un nuk e kam per vete prandaj nuk di te shpjegohem mire po me vjen keq per kete robin qe po i bien thonjte duke u kruar!!!!!  [/qb][/QUOTE]Majasili mund te jet ne pjese te ndryshme te trupit dhe nuk egziston nje ilaq qe e sheron cdo njerin prej tyre. Ne Mjeksi Popullore me Baroja bima apo perzierja e bimeve nuk ndikon njejt ne cdo pjese te trupit te semur, prandaj eshte ma se e domosdoshme te spjegoni problemin me konkretisht. Perndryshi cdo lloj i majasilit eshte i lidhur drejtpersedrejti apo indirekt me melqine. Kjo len te kuptoi se pacienti me majasil nuk guxon me ngrene asgje qe mund ta ngacmon melqine si p.sh. acidet e ndryshme qe i gjejme tek lengjet e pemeve apo bimeve te cilave me rastin e prodhimeve te tyre gjithnji iu eshte shtuar dicka "kemikale" e kjo nga shkaku qe pijet te mund te qendrojn me gjat pa u prishur nese ato nuk shiten shpejt neper shitore... Pra pacienti ne kete rast duhet te ket kujdes ne ushqim dhe pije. Lejohet ushqimi i prodhimeve te qumshtit por jo me yndyre shume(duhet hjek yndyren apo mazen) si dhe pirja e lengut te molles ben shume mire per melqin.
|
|
|
|
#563289 - May 29, 2003, 9:13 pm
|
anetar i AF
Registered: December 9, 2002, 11:00 pm
Loc: Pleas call me
|
pershendetje kam nji problem ne lidhej me gjoksin si gjithmon vajzave para ciklit mujor te menstruacioneve kan dhimbje te gjoksi edhe un e kam at dhimbje po as njiher pas marimit te ciklit se kam patur ket dhimbje gati nje muaj po behet qe me dhemb gjoksi a ka noi problem seroz qe te marr noi pilul apo diçka teter çka mund te bej nga vjen kjo dhimbje se kuptoj me jepni noi keshill
|
|
|
|
#563290 - May 30, 2003, 5:10 am
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga ARJELA: [qb] pershendetje kam nji problem ne lidhej me gjoksin si gjithmon vajzave para ciklit mujor te menstruacioneve kan dhimbje te gjoksi edhe un e kam at dhimbje po as njiher pas marimit te ciklit se kam patur ket dhimbje gati nje muaj po behet qe me dhemb gjoksi a ka noi problem seroz qe te marr noi pilul apo diçka teter çka mund te bej nga vjen kjo dhimbje se kuptoj me jepni noi keshill [/qb][/QUOTE]============================================= ====
Qe nga puberteti e deri te ndrrimi i viteve mitra pregaditet per te pranuar faren ne njeren veze (kur femra jet shtatzene).
Nese kjo nuk ndodh, vjen deri te gjakderdhja mujore (cikli mujor apo menstruacioni) qe me rregull zgjat 3 deri ne 5 dite, Ne realitet nje proces i natyrshem dhe me rregull pa probleme. Mirepo tek shume femra kjo gjakderdhje e natyrshme qe drejtohet nga hormonet, mund te filloi disa dite para kohe duke ndikuar negativisht ne ndjenjat e femres, sic jan: molisja, nervoziteti etj. Gjithashtu edhe gjat ciklit te gjakderdhjes shume femra ankohen ne: ndjenja jo te mira ne gjoks, crregullime ne lukth, zorre, dhimbje koke, dhe shpine gjera keto qe femren e bejne shume me te pa aft per pune se sa ajo ne realitet eshte. Faktor te shumte dhe te ndryshem si p.sh. gjendja jo e mire ekonomike (standardi i ulet) si dhe gjendja jo stabile psiqike mund te ndikojn ne ciklin mujor. Gjat kesaj kohe ndjenjat e dhimbjeve jan gjithnji te ndryshme qe len te kuptoi se asnje femer nuk I ka dhimbjet e njejta me tjetren (qe ka probleme rreth dhe gjat ciklit mujor). Ne keto raste rekomandoi cajat nga bimet e shendosha dhe qualitative sic vijon:
- Hitheri (nese gjakderdhja eshte e madhe, per te luftuar me sukses te shkelqyer pagjaksine)
- Bime Mali (nese mungon dukshem fuqia)
- Barishumfletesh (kur eshte ftofja ne pergjithsi e sidomos ne gjoks,koke, veze)
|
|
|
|
#563291 - June 1, 2003, 3:26 pm
|
anetar aktiv
|
I dashur Mjek Ne radhe te pare FLMD per keshillat e kohen qe na jep/dhuron... Se dyti kam nje pyetje...ka ndonje bime per ftohjen e Vesheve? shume kujt kur ftohet i djeg fyti disave (ndoshta pjesa me e vogel) ju djegin veshet (rruget e tyre deri tek fyti) njelloj si dhimbja/djeg_ja e fytit... Me kenaqesi pres Pergjigjen tuaj... Flmd paraprakisht... 
|
|
|
|
#563292 - June 2, 2003, 3:53 am
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga abstract: [qb] I dashur Mjek Ne radhe te pare FLMD per keshillat e kohen qe na jep/dhuron... Se dyti kam nje pyetje...ka ndonje bime per ftohjen e Vesheve? shume kujt kur ftohet i djeg fyti disave (ndoshta pjesa me e vogel) ju djegin veshet (rruget e tyre deri tek fyti) njelloj si dhimbja/djeg_ja e fytit... Me kenaqesi pres Pergjigjen tuaj... Flmd paraprakisht...  [/qb][/QUOTE]Kur kemi ftofje te cekur ne fyt qe mund te shkaktoi edhe pezmatim deri tek veshet, rekomandoi pirjen e cajit nga bima kualitative Barishumfletesh (5 deri ne 8 caja ne dite)) dhe problemi fillon konkretisht te zgjidhet me se largu diten e tret dhe me rregull brenda 10 ditesh eliminohet teresisht. Perndryshi extrakti me vaj Ulliri nga bima Caj Mali (Thymus Serpillum) ndihmon shume ne eliminimin e shpejt te dhimbjeve dhe pezmatimit ne vesh si pasoj e te ftofurit. Ne kete rast duhet vak pakez ekstraktin e mesiperm dhe qiten dy deri ne tre pika ne vesh te semur.
|
|
|
|
#563293 - June 13, 2003, 4:26 pm
|
anetar aktiv
Registered: April 25, 2003, 12:00 am
|
Nji pyetje per mjekun popullor.
A ka ndonji ilaç ose me mire ndonji bime mjeksore (se ilaçet i kam zët) që mund te eliminojë gjendrat e dhjamit.Dhe a ndikon ushqimi ne formimin e ketyre gjendrave.
|
|
|
|
#563294 - June 14, 2003, 4:32 am
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga Mistreci: [qb] Nji pyetje per mjekun popullor.
A ka ndonji ilaç ose me mire ndonji bime mjeksore (se ilaçet i kam zët) që mund te eliminojë gjendrat e dhjamit.Dhe a ndikon ushqimi ne formimin e ketyre gjendrave. [/qb][/QUOTE]Po, ka. Une e prodhoi nje ilaq me te cilin lyhen gjendrrat e dhjamit per aq kohe derisa sa ato sherohen. Gjithashtu ushqimi luan rrol per sherimin e tyre: Nuk duhet perdor ushqim te yndyrshem.
|
|
|
|
#563295 - June 14, 2003, 10:56 pm
|
anetar i AF
Registered: April 3, 2003, 12:00 am
Loc: atje ku qielli eshte blu...
|
Xhaxhi mjeku, kam nje pyetje per ty dhe do doja shume te kishe nje pergjigje pozitive per te. Nje shoqja ime vuan shume nga migrenat si dhe nga sinoziti, dhe ka dhimbje cdo 3-4 dite. Kush eshte keshilla jote per te pushuar dhimbjet e migrenes dhe te sinozitit? Shpresoj te me pergjigjesh sa me shpejt.
Odea
|
|
|
|
#563296 - June 15, 2003, 1:09 am
|
anetar aktiv
Registered: April 25, 2003, 12:00 am
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga Mjeku Popullor: [qb] [QUOTE]Fillimisht postuar nga Mistreci: [qb] Nji pyetje per mjekun popullor.
A ka ndonji ilaç ose me mire ndonji bime mjeksore (se ilaçet i kam zët) që mund te eliminojë gjendrat e dhjamit.Dhe a ndikon ushqimi ne formimin e ketyre gjendrave. [/qb][/QUOTE]Po, ka. Une e prodhoi nje ilaq me te cilin lyhen gjendrrat e dhjamit per aq kohe derisa sa ato sherohen. Gjithashtu ushqimi luan rrol per sherimin e tyre: Nuk duhet perdor ushqim te yndyrshem. [/qb][/QUOTE]Me kete pomaden qe e keni bere vet, lyhet gjendra ose me sakte lekura siper gjendres se keto ndodhen nen lekure.Dhe nji diçka tjeter se ju ndodheni ne Kanada,ç'duhet te bej une per ta pasur kete ilaç.Aty ne Toronto kam shume te njohur,prandaj me jep nji mendim.
|
|
|
|
#563297 - June 15, 2003, 1:45 am
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga Mistreci: [qb] [QUOTE]Fillimisht postuar nga Mjeku Popullor: [qb] [QUOTE]Fillimisht postuar nga Mistreci: [qb] Nji pyetje per mjekun popullor.
A ka ndonji ilaç ose me mire ndonji bime mjeksore (se ilaçet i kam zët) që mund te eliminojë gjendrat e dhjamit.Dhe a ndikon ushqimi ne formimin e ketyre gjendrave. [/qb][/QUOTE]Po, ka. Une e prodhoi nje ilaq me te cilin lyhen gjendrrat e dhjamit per aq kohe derisa sa ato sherohen. Gjithashtu ushqimi luan rrol per sherimin e tyre: Nuk duhet perdor ushqim te yndyrshem. [/qb][/QUOTE]Me kete pomaden qe e keni bere vet, lyhet gjendra ose me sakte lekura siper gjendres se keto ndodhen nen lekure.Dhe nji diçka tjeter se ju ndodheni ne Kanada,ç'duhet te bej une per ta pasur kete ilaç.Aty ne Toronto kam shume te njohur,prandaj me jep nji mendim. [/qb][/QUOTE]Fillimisht dua te ceku se ketu ne AF nuk jam duke bere biznes por ketu jap vetem keshilla falas. Per cdo ilaq qe Une prodhoi ose pyetje qe ketu nuk pergjigjem, duhet te me drejtoheni me e-mail privat (adresen e merrni ne faqen time personale) dhe deri sa te ju pergjigjem mund te kaloi edhe me shume se nje muaj e kjo nga shkaku se jam shume i zanun me pune.
|
|
|
|
#563298 - June 15, 2003, 2:16 pm
|
anetar i ri
Registered: March 15, 2003, 11:00 pm
|
Une kam nje pyetje per qimet qe jane ne vendet jo te duhura te trupit. Ato qe jane ne gjoks, kofshe dhe krahe. Natyrisht ato jane tek cdo njeri, por tek disa jane shume te theksuara. Pyetja ime eshte; nese eshte e mundur qe keto qime te eleminohen ne menyre qe te mos dalin me, sepse dihet qe ka menyra per t'i hequr psh kremera depilues, apo duke i rruajtur, por ato dalin gjithmone. Une kerkoj nga ju zoteri i nderuar nese ju keni ndonje mundesi per t'i bere keto qime te hiqen dhe te mos dalin me!
|
|
|
|
|
|
#563299 - June 15, 2003, 10:57 pm
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga Odea: [qb] Xhaxhi mjeku, kam nje pyetje per ty dhe do doja shume te kishe nje pergjigje pozitive per te. Nje shoqja ime vuan shume nga migrenat si dhe nga sinoziti, dhe ka dhimbje cdo 3-4 dite. Kush eshte keshilla jote per te pushuar dhimbjet e migrenes dhe te sinozitit? Shpresoj te me pergjigjesh sa me shpejt.
Odea [/qb][/QUOTE]Migrena luftohet me sukses nese perdoret caji i perfituar nga bima kualitative dhe e shendosh Barishumefletesh (Barimijfletesh) ne perzierje me bimen kualitative dhe te shendoshe Fare e Zeze, 1:1/3 dhe kjo nga tre caja per cdo dite derisa te eliminohet semurja.
Sinoziti nuk po e kuptoi cka eshte, mundsisht ma thoni dijagnozen e plot ne latinisht.
|
|
|
|
#563300 - June 16, 2003, 2:37 am
|
anetar i AF
|
Marr nga SHEKULLI
Alergjitë, fillesa e sëmundjeve të mëdha. Mjekja: Kurohuni në kohë. Efekti serrë ka shtuar llojet e alergjive Shpërthejnë lulet, nisin alergjitë
Olsi Kolami Vajza, nisi stina e alergjive. Çelin lulet dhe të gjithëve na pëlqen t’i mbajmë ato në duar. Bëni kujdes. Në këtë periudhë mund të shpërthejë alergjia dhe të kruarat në trup. Lëkura juaj e çmuar mund të vyshket në stinën e pranverës. Mjekja alergologe thotë : Në këtë stinë rrezikon të sëmurësh nga alergji, të cilat kalojnë në sëmundje kronike, prandaj, që në momentin e parë që vini re se shtohen teshtimat, kollitjet apo të kruarat, urgjent te mjeku. Ndërkohë që faktorët natyrorë ndikojnë duke shkaqet mjedisore si: pluhuri dhe aromat e mbetjeve të shumta. “Stina e pranverës është shumë e ngarkuar me alergji. Edhe në stinët e tjera ka alergji, por në pranverë ato bëhen më të fuqishme dhe më të rrezikshme për njerëzit. Ata që i ndjejnë më shumë janë të sëmurët kronikë, të cilëvë në këtë periudhë u aktivizohen alergji të shumta”-shprehjet mjekja alergologe Mira Xhixha. Polenet, ky rrezik i madh Në stinën e pranverës shumica e njerëzve heqin rrobat e trasha dhe vishen me ato të holla, duke u ekpozuar direkt me natyrën, e cila është një kurth stinor, sidomos për moshat e reja. Ndërsa endesh i lirë në kodrat e liqenit, në mbrëmje e kupton se trupi të është mbushur me njolla dhe ke të teshtitura të shumta. Kjo do të thotë se ke fituar një alergji stinore, e cila shkaktohet nga polenet. “Polenet janë ndër shkaktarët kryesorë të alergjive të pranverës. Ato vijnë si shkak i lulëzimit të bimësisë. Periudha e poleneve zgjat nga marsi deri në qershor, madje në disa raste edhe deri në muajt e parë të vjeshtës. Bimët që shkaktojnë alergji përmes poleneve janë kryesisht, ato të familjes gramineve. Janë rreth 20 mijë lloje, të cilat shpëndahen në ajër përmes erës dhe shiut. Gjatë muajve prill-maj njerëzit që vuajnë nga alergjitë nisin dhe e ndjejnë ndikimin e poleneve. Madje në zonat bregdetare kjo periudhë nis më herët dhe si rrjedhim, banorët e këtyrë zonave i përjetojnë të parët skuqjet e syve, kollitjen e shpeshtë dhe kruarjet e shumta, që janë ndër shenjat e para të shfaqjes së alergjive. Në disa raste polenet kanë aromë dhe mund të jenë akoma më të rrezikshme, pasi ndikojnë edhe në bllokimin e hundëve dhe të rrugëve të frymëmarrjes”-tregon alergologia Xhixha. Sipas mjekes alergologe ditët më të rrezikshme të infektimit nga alergjitë e shumta dhe sidomos nga polenet janë ditët me diell. Në ditët me diell, pjesa më e madhe e luleve kryejnë proçesin e shkëmbimit të poleneve, që realizohet me anë të erës, kështu që ato kontaktojnë direkt me njerëzit të cilat përjetojnë edhe teshtima apo kruerje. Pjesa më e madhe e bimësisë rritet në fshat, prandaj banorët e qyteteve mendojnë se nuk u kanoset rreziku ndonjë alergjie të mundshme. Specialistja, shpjegon se banorët e qyteteve janë më të rrezikuar, kjo për faktin se polenet janë gjithmonë në lëvizje dhe në të njëjtën kohë, një faktor tjetër shqetësues janë kushtet e ndotura të qytetit, të cilat ndikojnë direkt në përkeqësimin e gjendjes se të sëmurëve kronikë në fillim, ndërsa gjatë ditëve pas shiut përqëndrimi i poleneve në hapësirë është më i ulët. “Familja e Graminave është një ndër familjet më të mëdha, me të cilat njerëzit kontaktojnë pothuajse çdo ditë. Kështu që edhe rreziku, ndaj kësaj bimësie është akoma më i madh. Në këtë familje bëjnë pjesë gruri, thekra, tërshëra etj. Në të njëjtën kohë janë edhe disa pemë, si ulliri, lajthia etj që shkaktojnë alergji të rrezikshme”-shprehet alergologia e poliklinikës qëndrore. Shenjat Ndër shenjat me të cilat përcillen alergjitë janë kolla, teshtima, kruarje, bllokim hundësh dhe rrugëve të frymëmarrjes. Mjekja Xhixha thotë : Në shumicën e rasteve alergjitë përcillen me bllokim të rrugëve të frymëmarrjes, rufë dhe astmë bronkiale, e cila rrezikon të kalojë edhe një sëmundje kronike. Skuqja e syve, djegia dhe bllokimi i hundës ose faringut janë shenja të tjera, që kanë shkak polenet. Hundët skuqen dhe ka kullim të bollshëm sekrecionesh, si dhe teshtima të forta, sapo del në mjedisin e jashtëm. Por në këtë periudhë alergjia mund të shfaqet në forma të paparashikuara. Mund të shoqërohet me diare, të vjella, dhimbje koke (tip migrene) dhe probleme të tjera në aparatin tretës. Alergologia e poliklinikës qendrore tregon se nëse nuk mjekohesh, sapo të vësh re se ke skuqje sysh apo teshtima të forta, rrezikon të fitosh sëmundje akoma më të rrezikshme. Kështu, kolla e fortë të bën me dhimbje koke, ndërsa nëse nuk kurohen rrugët e brendshme, atëherë rrezikohesh të marrësh infeksione të mushkërive dhe deformime të pjesëshme tek fëmijët. Sipas të dhënave të mjekëve, në vendin tonë pjesa më e madhe e njerëzve që vuajnë nga sinoziti, e kanë zanafillën tek alergjitë e bredshme të cilat në shumicën e rasteve nënvlehtësohen. Moshat që rrezikohen të sëmuren më shumë nga alergjitë janë 40-50 -vjeçarët, ndërkohë që edhe fëmijët nuk mbeten pas. Në lidhje me kurën alergologia shpjegon se ato nuk duhen përdorur në rast se nuk është përcaktuar shkalla e alergjisë. Ndër medikamentët e shumta kundër alergjive, janë liruesit e hundës, si dhe përdorimi i kurave të zakonshme për të sëmurët kronikë. Alergjitë e lëkurës janë një tjetër autograf i stinës, i cili mund të të mbetet edhe një shenjë jo te këndshme për aparencën. Alergjitë e lëkurës shfaqen me enjtje të buzëve dhe të syve, ertikarie dhe ekzemë. Kjo e fundit është më e rrezikshmja. Ajo shfaqet në formën e një njolle të kuqe mbi lëkurë, e cila herë pas here shkakton kruarje të bezdisshme. Ka edhe raste kur alergjia shfaqet në formën e një flluske me ujë, e cila pasi çahet bëhet edhe më e bezdishme, pasi shkakton djegie. Alergjitë dhe efekti serrë Temperaturat e larta që po kalon planeti ynë rrisin nivelin e përqindjes së karbonit në atmosferë, që do të thotë se në të ardhmen lëkura jonë do të jetë më e pambrojtur nga rrezatimet e dëmshme. Njëkohësisht do të shtohet numri i sëmundjeve me karakter alergjik. Sipas shkencëtarëve të Universitetit të Kembrixhit, rritja e nivelit të Co2 sa vjen dhe bëhet më shqetësuese. Efekti serrë është një çëshjte tashmë globale, që nxit shpërthimin e alergjive të ndryshme që vijnë nga nxehtësia e madhe. Ndërkohë që moshat e reja dhe sidomos fëmijët, mund të rrezikohen nga sëmundje kancerogjene që mund të fitojnë qysh në këtë moshë, për shkak të nxëhtësisë së madhe. Ndërsa personat që vuajnë nga sëmundjet kronike, qoftë alergji por edhe sëmundje të tjera, rrezikohen të pësojnë një disekulibrim të sëmundjes. Dhe më e keqja është se këtij problemi vështirë se i gjendet ilaçi. Duket e pabesueshme shprehen profesorët e njohur të këtij univesriteti, që në shekullin e 21 të mos gjendet një ilaç kundër alergjive, por është e vërtetë. Karboni dhe smogu janë shkaqet kryesore që japin alarmin e mbrojtes së popullatës nga filtrat mbrojtës, sidomos ata të lëkurës. Sipas llogaritjeve të bëra nga shkencëtarët vetëm gjatë 50 viteve të fundit numri i alergjive të shkaktuara nga efekti serrë sa vjen edhe rritet. “Është efekti serrë, ai që nxit alergjitë e shumta, të cilat në shumicën e rasteve shfaqen në lëkurë por edhe të rrugët e frymëmarrjes. Është vërtet alarmante dhe shkencëtarët duhet të merren seriozisht me këtë problem”-shprehet shkencëtari Pol Epstein, drejtor i qendrës shkencore në Kembrixh.
- Ne artikullin e me siperm po spjegohet problemi i sinozitit po ama nuk po spjegohet nje pike shume e rendesishme: Per cfar arsye vjen deri te kjo semurje, ose po sjegohet se arsyeja eshte ndrimi i veshjes se dimrit ne vesh te stines se nxeht dhe nuk po spjegohet se ne realitet koha -nuk eshte e nxeht aq sa do te arsyetonte ndrrimin e veshes se dimrit ne te "holl". Ketu kemi te bejme me ndryshimin e kohes- temperatures, ama ky ndryshim eshte mjaft mashtrues dhe prandaj duhet patur kujdes se cfar veshe perdorim ne menyre qe mos te lejojm hyrjen e llojeve te viruseve te ndryshem qe shkaktojne ftofje ne organizem dhe jo rrall here edhe semurje te tjera ne organe te caktuara te trupit si ato te frymemarrjes (alergji) lekures etj. dhe me pas pezmatime te ndryshme qe cojn deri tek semurjet serioze me kohezgjatje te madhe.
Eshte interesant se kur flasim per ndonje problem shendetsor, lexuesin e pasionon me teper pershkrimi i problemit si fillon dhe cka ndikon ne perhapjen e tij si dhe probabiliteti se si problemi mund (ne realitet do) te arrin ne piken shume serioze dhe se si jan duke menduar per kete problem shkenctaret... kjo pak po doket biznes sikur me SARS dhe ne realitet kjo vetem po verteton se semurjet cilat do cofshin ato jan biznes dhe asgje tjeter!
Kjo nuk do te thot se Une nuk i jepi rendesi kur mesojme se si vjen deri tek semurja e caktuar, ne fakt e cmoj shume mundsine per te mesuar se si dhe kush jan faktoret e semurjeve por me pas per mua dhe (me rregull) ne realitet per pacientet do te jet me e rendsishme se si mund te sherohet shpejt. Por nuk mund te kuptoi se si mjeket e medicines thone se p.sh. thekra apo gruri apo bimet te tjera jan shkaktar i alergjive e kjo nga shkaku se keto bime te domosdoshme ushqyese (per shendet te mire) permbajn komponente te pazavendsuara per organizmin si Karbohidratet etj. pa te cilat nuk mund te kete shendet te mire. Ne anen tjeter nese mirren parasysh bimet te cilat mundohen "shkenctarisht t'i ndryshojn" me qellim qe te perfitojn nje produkt "natyror" tjeter dhe te bejne biznes (ta shesin) , kjo eshte per mua dicka qe nuk ben pjese ne drithera qe i perdorim si ushqim e rriten ne natyre...sepse bimet ushqyese si dhe te tjerat qe i perdorim per shendet te mire nuk i kan prodhuar shkenctaret, ato na i ka dhuaruar Krijuesi i gjithesise - Zoti i vetem i madheruar.
Por t'i kthehemi problemit te Sinozitit:
Kjo semurje eliminohet shume shpejt nese perdorim nga kater caja te perfituar nga bima kualitative dhe e shendosh e Hithrit duke bere perzierjen me vetem tre here me bimen kualitative dhe te shndoshe Fare e Zeze 1:1/3 Efekti eshte i menjihershem dhe vazhdohet te perdoret derisa te eliminohet semurja.
|
|
|
|
#563301 - June 16, 2003, 4:26 pm
|
anetar i AF
|
...Por t'i kthehemi problemit te Sinozitit:
Kjo semurje eliminohet shume shpejt nese perdorim nga kater caja te perfituar nga bima kualitative dhe e shendosh e Hithrit duke bere perzierjen me vetem tre here me bimen kualitative dhe te shndoshe Fare e Zeze 1:1/3 Efekti eshte i menjihershem dhe vazhdohet te perdoret derisa te eliminohet semurja.
=================================================
Nganjehere ne raste te caktuara Sinoziti luftohet me sukse shume shpejt kur perdorim perzierjen e bimeve Hithri - Kamomil me Fare te Zeze 1:1:1/3 nga tre caja ne dite.
|
|
|
|
#563302 - June 17, 2003, 4:27 am
|
anetar i AF
|
Me fal pak xhaxhi doktor por cfare eshte fara e zeze se une spo e kuptoj mire. Mgjth falimenderit per pergjigjen e shpejte. E vleresoj ndihmen tuaj.
Odea
|
|
|
|
#563304 - June 17, 2003, 6:14 am
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga Odea: [qb] Me fal pak xhaxhi doktor por cfare eshte fara e zeze se une spo e kuptoj mire. Mgjth falimenderit per pergjigjen e shpejte. E vleresoj ndihmen tuaj.
Odea [/qb][/QUOTE]Lexo temen Emrat e Bimeve... Per bimen Fare e Zeze e shkrova nje artikull i cili bajagi e spjegon kete bime mrekulluese .
|
|
|
|
#563306 - June 17, 2003, 6:27 am
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga PUTRAKU: [qb] mjeko kolitit si i bohet?do elejme te na shklyj zorren ne tresh apo do e paranalojme...ha pra tashi mu pergjigj  [/qb][/QUOTE]Kolitisi (pezmatimi i z. se trash) apo kolitisi kronik sherohet shpejt me se shumti brenda 6 javesh nese perdorim nga tre caja ne dite nga bima e shendosh dhe kualitative Kalendula.
|
|
|
|
#563308 - June 17, 2003, 11:13 am
|
anetar aktiv
Registered: January 19, 2003, 11:00 pm
Loc: viale Oriani 33
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga PUTRAKU: [qb] me falnji pyetje tjeter..po ku ta gjej una kete cajinb..ne farmaci...dhe nqs e din emrin ne italisht ama thu se helbete i ziu njeri sa te rroj do mesoj  rrofsh mjeku se vetem ty tre kemi per kshu punesh.......smunlliku  [/qb][/QUOTE]me duket se edhe italisht Calendula i thone e shko ne Barishtore :lol: (erboristeria) jo ne farmaci
|
|
|
|
#563309 - June 24, 2003, 9:28 pm
|
anetar aktiv
Registered: September 26, 2005, 1:55 am
|
Kisha nje pyetje per Mjekun Popullor ... Gjithmone me dalin ethe ne buze ... disa here me dalin nga i ftohti me duket e disa here nga vapa ... por disa here edhe nga stresi ... si mundem ti sheroj sa me shpejt ... sepse nga nje here me del njera sherohet e del nje tjeter perseri ... kjo me ka pas ndodhur shpesh ne Shqiperi ... ketu ne Amerike sikur me eshte rralluar disi ... por une smund te shkoj ne pune keshtu ...  me vjen turp ... si mund ti flas nje klienti looking e shperfytyruar ose te pakten keshtu me duket mua ... Flm shume! 
|
|
|
|
#563310 - June 24, 2003, 10:25 pm
|
anetar aktiv
Registered: January 19, 2003, 11:00 pm
Loc: viale Oriani 33
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga BeBa: [qb] Kisha nje pyetje per Mjekun Popullor ... Gjithmone me dalin ethe ne buze ... disa here me dalin nga i ftohti me duket e disa here nga vapa ... por disa here edhe nga stresi ... si mundem ti sheroj sa me shpejt ... sepse nga nje here me del njera sherohet e del nje tjeter perseri ... kjo me ka pas ndodhur shpesh ne Shqiperi ... ketu ne Amerike sikur me eshte rralluar disi ... por une smund te shkoj ne pune keshtu ...  me vjen turp ... si mund ti flas nje klienti looking e shperfytyruar ose te pakten keshtu me duket mua ... Flm shume!  [/qb][/QUOTE]mjekesia e zakonshme te keshillon nje krem qe quhet Zovirax(ne Itali, ne Shqiperi ka emrin Aciclovir) qe vepron mbi virusin herpes simplex qe eshte shkaktari i ketyre etheve. Mund te veprohet vetem mbi ethet pasi virusi nuk mund te eliminohet per arsye se ne gjendje normale te fizikut ky virus lokalizohet ne trupin e neuroneve dhe eshte shume rezistent e shfaqet ne situata lodhjeje te organizmit(stres,grip etj)Mund te te them qe perdorimi i ketij kremi e rrallon shfaqjen e etheve(flas nga eksperienca personale). Kaq di te te them per nga mjekesia tradicionale me siguri mjeku popullor mund te te keshilloje ndonje gje per nga ana popullore
|
|
|
|
#563311 - June 26, 2003, 5:57 am
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga BeBa: [qb] Kisha nje pyetje per Mjekun Popullor ... Gjithmone me dalin ethe ne buze ... disa here me dalin nga i ftohti me duket e disa here nga vapa ... por disa here edhe nga stresi ... si mundem ti sheroj sa me shpejt ... sepse nga nje here me del njera sherohet e del nje tjeter perseri ... kjo me ka pas ndodhur shpesh ne Shqiperi ... ketu ne Amerike sikur me eshte rralluar disi ... por une smund te shkoj ne pune keshtu ...  me vjen turp ... si mund ti flas nje klienti looking e shperfytyruar ose te pakten keshtu me duket mua ... Flm shume!  [/qb][/QUOTE]Ethet jan pasoj e te ftofurit...e si rezultat plasin buzet... Shpesh here takoja njerez te cilet edhe pse nuk ishte kohe e nxeht (tani ketu ne Toronto u nxe koha pernime) ata/ato nuk kishin mbath qerape, dhe ne pyetjen time pse keshtu me pergjigjeshin: E kam shume nxeht... prandaj nuk mund t'i duroj kemebet e mbathura... Ne realitet ketu kemi te bejme me te ftofur, por njerzit ne shume raste kete nuk e dijn. Ti kthehem pyetjes suaj: Per ti eliminuar plasjet e buzeve nuk eshte problem i madh, ne realitet kete do ta realizoni shume shpejt brenda tre ditesh nese i lyeni buzet me vaj ekstrakt te kamomilit disa here ne dite e ne vecanti para se te shkoni ne krevat, mirpo Ju duhet te sheroheni nga te ftoftit e kete mund ta beni nese i perdorni fillimisht per tre dite me radh nga 5 caja te perfituar nga bima e shendosh dhe kualitative Barishumfletesh, duke vazhduar edhe 10 dite me nga kater caja nga e njejta bime.
|
|
|
|
#563313 - June 26, 2003, 11:47 am
|
anetar i AF
Registered: January 11, 2003, 11:00 pm
|
QUOTE][qb]Ethet jan pasoj e te ftofurit...e si rezultat plasin buzet...[/qb][/QUOTE]
O doktor, t'kishte qen kaq e thjesht, robt qe jeton n'tropik nuk do kishin ethe neper buze.
Ethet jan virale dhe s'dun me ja dit bo ftofet apo ngrofet. Veji ca te dush, kamomil, isklla, gjethe fiku ...do iki kur ti teket ..zakonisht per nja 7-10 dit. Veji edhe Abreva (ilac per ethet) ...ta ul nja 2 dit agonin ..po s'te sheron per fare.
|
|
|
|
|
|
#563314 - June 26, 2003, 8:30 pm
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga sapun_rrogozhine: [qb] QUOTE][qb]Ethet jan pasoj e te ftofurit...e si rezultat plasin buzet...[/qb][/QUOTE]O doktor, t'kishte qen kaq e thjesht, robt qe jeton n'tropik nuk do kishin ethe neper buze.
Ethet jan virale dhe s'dun me ja dit bo ftofet apo ngrofet. Veji ca te dush, kamomil, isklla, gjethe fiku ...do iki kur ti teket ..zakonisht per nja 7-10 dit. Veji edhe Abreva (ilac per ethet) ...ta ul nja 2 dit agonin ..po s'te sheron per fare. [/qb][/QUOTE]
O sapun... ethet jan pasoj e virusve qe shkaktojn te ftofurit ne organizmin e njeriut dhe me mjeksi popullore me baroja (Une e prodhoi nje ilaq per kete problem) ethet eliminohen brenda minutash, kurse semurja sherohet ne pergjithesi brenda me se shumti 10 ditesh.
Sa i perket eliminimit te plaseritjeve te buzeve, Une rekomandova me lart cka duhet bere, si dhe sa i perket eliminimit te semurjes ne pergjithsi, gjithashtu tregova cka duhet bere, e nese ti ke agument te me demantosh per kete problem urdhro dhe me demanto, e nese vetem mendon se ke dituri te mjaftueshme dhe ne baze te knimit qe ke po tenton te me demantosh, mund te te them se e ke gabim. Sapuno... Une mirrem me kurimin e semurjeve ku shkenca me bashkohore me metoda me bashkekohore nuk ka fare suksese...per kete jam duke bere nje film dokumentar te cilin me mban shpresa se do ta perfundoi me sukses deri ne fund te ketij viti dhe natyrisht do ti shpalli rezultatet per opinion dhe nuk do te mundet ti demantoi asnje shkenctar i medicines sepse analizat e pacienteve i ka bere mu kjo shkence me bashkekohere per gjendjen e pacienteve ne fillim te semurjes si dhe me pas...
|
|
|
|
#563315 - June 27, 2003, 12:53 am
|
anetar i AF
|
doktor, ja perkufizimi i etheve sipas WebMD.com
"Ethet shkaktohen nga herpes simplex virus (HSV). Ka dy lloje virusesh herpes simplex (HSV). HSV-1 qe zakonisht shkakton ethet (herpes labialis), kurse HSV-2 shkakton herpis ne gjenitale."
Ku hyn ftofti ktu?
|
|
|
|
|
|
#563316 - June 27, 2003, 7:18 am
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga sapun_rrogozhine: [qb] doktor, ja perkufizimi i etheve sipas WebMD.com
"Ethet shkaktohen nga herpes simplex virus (HSV). Ka dy lloje virusesh herpes simplex (HSV). HSV-1 qe zakonisht shkakton ethet (herpes labialis), kurse HSV-2 shkakton herpis ne gjenitale."
Ku hyn ftofti ktu? [/qb][/QUOTE]Sapun ... te ftoftit ne organizem te njeriut vjen nepermjet te viruseve infektues te cilet e crregullojn organizmin i cili nuk eshte ne gjendje t'i perballoi sulmuesit infektues(jan shume lloje aq sa qe nuk dihen akoma shume prej tyre...) e kjo ndodh nepermjet te ajrit te ftofet por edhe ne menyra tjera: Njeriu mund te ftofet nese nuk e ka carkullimin rrethor te gjakut ne nivel te duhur per shkaqe te ndryshme si bllokimi i arterjeve te gjakut por edhe nese eshte i lodhur shume, gjithashtu edhe nese eshte i uritur...
Dhe tani per herpes simplex virus 1 apo Virus Hominis (te njeriut)i cili shkakton ethet ...eshte virus qe ben pjese ne familjen e viruseve qe shkaktojn te ftoftit dhe kete jo vetem kur ajri eshte i ftofet por edhe kur ajri eshte i nxeht.
O sapun...po me duket se nuk po e din cka eshte te ftoftit (jam i mendimit se edhe kur ftofesh nuk e din cka ke): Te ftoftit eshte kur pjesa e trupit te njeriut per arsye te ndryshme nuk ushqehet me gjak (indet e gjakut)dhe nerth, tani dridhesh dhe me pas te rrokin ethet dhe me pas te plas lekura ne buze dhe dalin varr... Ne buze mund te te del edhe kanceri...
Dhe prap me rekomandimet si me par kjo semurje shendoshet ashtu siq kam paralajmruar me lart ne shkresen paraprake.
|
|
|
|
#563317 - June 27, 2003, 8:31 am
|
anetar i AF
|
ok, faleminderit per sqarimin.
|
|
|
|
|
|
#563318 - August 16, 2003, 11:06 am
|
anetar
Registered: August 14, 2003, 12:00 am
Loc: deti
|
Mirdita Mjeku Popullor Desha te di dicka rreth Alergjise...(me falni nese kjo pyetje eshte shtjellu me pare) Mua me duket sikur me ben Alergji domatja...me mbushet trupi me njolla te kuqe qe me kruhen... a ka ndonje bime qe te me ndihmoje? sepse domaten nuk mund ta evitoj ne te gjitha ushqimet si salce apo...(ngaqe me pelqen shume). Faliminderit paraprakisht 
|
|
|
|
#563319 - October 9, 2003, 8:39 am
|
anetar i AF
Registered: September 16, 2003, 12:00 am
Loc: u ,s ,a
|
Zoti Doktor si gjithe te tjeret dhe une kam nje pyetje. kam reth 3 vjet qe vuaj nga (depresoni)ose (stresi) dhe me ndoth shume here ne ditet, ndjej frike dhe me skuqen veshet edhe faqet dhe pasi me skuqen me djegin si zjar .jam vizituar disa here kam mare dhe ilace, po nuk me kane bere efekt. ju lutem me jepni mendimin tuaje. faleminderit per pergjigjet qe jepni .. :wub:
|
|
|
|
#563320 - October 12, 2003, 2:39 am
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga njashtu: [qb] Mirdita Mjeku Popullor Desha te di dicka rreth Alergjise...(me falni nese kjo pyetje eshte shtjellu me pare) Mua me duket sikur me ben Alergji domatja...me mbushet trupi me njolla te kuqe qe me kruhen... a ka ndonje bime qe te me ndihmoje? sepse domaten nuk mund ta evitoj ne te gjitha ushqimet si salce apo...(ngaqe me pelqen shume). Faliminderit paraprakisht  [/qb][/QUOTE]================================================= Kombinimi i Hithrit me Fare te Zeze (1:1), nga kater caja ne dite per 6 jave eshte terapi e shkelqyer per shumicen e alergjive.
|
|
|
|
#563321 - October 12, 2003, 2:42 am
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga korcari12: [qb] Zoti Doktor si gjithe te tjeret dhe une kam nje pyetje. kam reth 3 vjet qe vuaj nga (depresoni)ose (stresi) dhe me ndoth shume here ne ditet, ndjej frike dhe me skuqen veshet edhe faqet dhe pasi me skuqen me djegin si zjar .jam vizituar disa here kam mare dhe ilace, po nuk me kane bere efekt. ju lutem me jepni mendimin tuaje. faleminderit per pergjigjet qe jepni .. :wub: [/qb][/QUOTE]-------------------------------------------------
Si e quajn problemin mjeket (diagnoza e plot)?
|
|
|
|
#563322 - October 18, 2003, 11:29 pm
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga Mjeku Popullor: [qb] [QUOTE]Fillimisht postuar nga korcari12: [qb] Zoti Doktor si gjithe te tjeret dhe une kam nje pyetje. kam reth 3 vjet qe vuaj nga (depresoni)ose (stresi) dhe me ndoth shume here ne ditet, ndjej frike dhe me skuqen veshet edhe faqet dhe pasi me skuqen me djegin si zjar .jam vizituar disa here kam mare dhe ilace, po nuk me kane bere efekt. ju lutem me jepni mendimin tuaje. faleminderit per pergjigjet qe jepni .. :wub: [/qb][/QUOTE]-------------------------------------------------
Si e quajn problemin mjeket (diagnoza e plot)? [/qb][/QUOTE]Shpesh here pacienti i semur meson se ka vetem nje problem e ne realitet ka me shume se nje. Per ta eliminue problemin eshte ma se e nevojshme ta njohim ate. Gjithashtu eshte me rendesi ta dijme se personi i semur kohe me te gjat nuk e ka vetem semurjen fillestare, ne realitet ai/ajo do te kete edhe semurje te tjera si pasoj e dobesimit te imunitetit...
Depresioni apo shtresi sherohet me sukses nese perdorim nga tre caja te PRESHTIT per cdo dite si dhe nga nje here ne dite - ekstraktin e tij ne forme tinkture 25 pika duke e perzier me uje te pijshem dhe te vaket, ne kohezgjatje per 6 jave.
|
|
|
|
#563323 - October 19, 2003, 6:03 am
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga Mjeku Popullor: [qb] [QUOTE]Fillimisht postuar nga Mjeku Popullor: [qb] [QUOTE]Fillimisht postuar nga korcari12: [qb] Zoti Doktor si gjithe te tjeret dhe une kam nje pyetje. kam reth 3 vjet qe vuaj nga (depresoni)ose (stresi) dhe me ndoth shume here ne ditet, ndjej frike dhe me skuqen veshet edhe faqet dhe pasi me skuqen me djegin si zjar .jam vizituar disa here kam mare dhe ilace, po nuk me kane bere efekt. ju lutem me jepni mendimin tuaje. faleminderit per pergjigjet qe jepni .. :wub: [/qb][/QUOTE]-------------------------------------------------
Si e quajn problemin mjeket (diagnoza e plot)? [/qb][/QUOTE]Shpesh here pacienti i semur meson se ka vetem nje problem e ne realitet ka me shume se nje. Per ta eliminue problemin eshte ma se e nevojshme ta njohim ate. Gjithashtu eshte me rendesi ta dijme se personi i semur kohe me te gjat nuk e ka vetem semurjen fillestare, ne realitet ai/ajo do te kete edhe semurje te tjera si pasoj e dobesimit te imunitetit...
Depresioni apo shtresi sherohet me sukses nese perdorim nga tre caja te PRESHTIT per cdo dite si dhe nga nje here ne dite - ekstraktin e tij ne forme tinkture 25 pika duke e perzier me uje te pijshem dhe te vaket, ne kohezgjatje per 6 jave. [/qb][/QUOTE]VEREJTJE:
Kemi raste shume te rralla kur pacienti eshte teper i ndijshem ne PRESHT...nese perdoret ne forme caji apo tinkture apo ekstrakti - vaj ne DRITE.
Ne keto raste pacienti mund ta perdor PRESHTIN ne forma si me lart vetem ne terr, ose duhet perdor per 6 jave nga se paku tre caja HITHRI ne dite e me pas nuk do te jet i ndijshem ne PRESHT edhe nese e pedor ne drite.
|
|
|
|
#563324 - October 20, 2003, 8:06 am
|
anetar i AF
|
Zoti doktor faleminderit per pergjigjen, po nuk e di c'fare eshte kjo PRESHTI dhe munt te ma shpegosh ju lutem ,dhe nje here faleminderit ..
|
|
|
|
#563325 - October 22, 2003, 4:08 am
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga korcari12: [qb] Zoti doktor faleminderit per pergjigjen, po nuk e di c'fare eshte kjo PRESHTI dhe munt te ma shpegosh ju lutem ,dhe nje here faleminderit .. [/qb][/QUOTE]Ju duhet te lexoni ne temen Emerat e Bimeve... ketu ne Trupi dhe Shendeti dhe do te mesoni per Preshtin.
|
|
|
|
#563326 - October 29, 2003, 3:30 am
|
anetar i AF
|
Preshti, Lulja e Balsamit - Hypericum Perforatum (angl. St. Johns word, gjerm. Johanniskraut)
|
|
|
|
#563327 - November 22, 2003, 4:35 am
|
anetar i AF
|
Zoti Doktor faleminderit per pergjigjen, dhe me fal qe su tregova i sinqerte, nje shoku im e kishte kete problem dhe me tha se te falenderon megjith shpirt per ilacin qe i rekomandove se sot ndihet shume mire . TE pershendet shoku im SAJMIRI.
|
|
|
|
#563328 - December 3, 2003, 9:58 pm
|
anetar i ri
Registered: November 20, 2003, 11:00 pm
Loc: lendinat e pa shkelura
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga Mjeku Popullor: [qb] [QUOTE]Fillimisht postuar nga njashtu: [qb] Mirdita Mjeku Popullor Desha te di dicka rreth Alergjise...(me falni nese kjo pyetje eshte shtjellu me pare) Mua me duket sikur me ben Alergji domatja...me mbushet trupi me njolla te kuqe qe me kruhen... a ka ndonje bime qe te me ndihmoje? sepse domaten nuk mund ta evitoj ne te gjitha ushqimet si salce apo...(ngaqe me pelqen shume). Faliminderit paraprakisht  [/qb][/QUOTE]================================================= Kombinimi i Hithrit me Fare te Zeze (1:1), nga kater caja ne dite per 6 jave eshte terapi e shkelqyer per shumicen e alergjive. [/qb][/QUOTE]Faliminderit! 
|
|
|
|
#563330 - December 20, 2003, 9:52 pm
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga angeldeviled: [qb] si mund te luftoj urrejtjen per veten time? [/qb][/QUOTE]Nese ju e urreni vetvehten, duhet te spjegoni qe sa kohe eshte kjo urrejtje dhe cka ka ndodhur tek ju apo ...
|
|
|
|
#563332 - December 27, 2003, 11:10 pm
|
anetar i AF
Registered: March 17, 2003, 11:00 pm
|
ilac???? nje doze e mire optimizmi dhe vetvleresimi.duhet te kesh parasysh qe askush ne kete bote nuk e meriton trishtimin tend,askush nuk mund te te beje te urresh veten,sepse ti je nje person i vecante.edhe ne ditet kur ben nje i ftohte i tmerrshem,kur fryn ere e bie shi,ditet tipike te dimrit ne lezhe,mundohu ti japesh jetes tende sa me shume ngjyra.
|
|
|
|
#563333 - December 28, 2003, 5:01 am
|
anetar i AF
|
Gjat luftes ne Kosove, kur shkau me sllavet tjere qe e perkrahnin kunder shqiptareve, na hyni i vendosur te na shkatrroi te gjithe neve ose te na largon nga Kosova, kam perjetue caste shume te renda, aq te renda sa qe per vedi nuk mendoja shume perveq femijve te mi dhe te tjere... ishim te rrezikuar dhe nuk kishim cka te bejme...por nje gje e kishim: shpresen se do te behet mire... E kishim shpresen se shkau nuk do te mund te na zhduk te gjitheve dhe edhe ashtu ndodhi: Sot ne Kosove (pervec nje pjese te Mitrovices, fatkeqesisht, por kam bindje se nuk ka me i shkue gat as aty...rrnoft SHBA-ja) shkau nuk eshte me ne Kosove dhe nuk ka me ken kurr ma. YMYTI APO SHPRESA APO OPTIMIZMI ESHTE ILAQ I RENDESISHEM PER CDO NJERI, PRA EDHE PER JU, PRANDAJ MOS E HUP YMYTIN SE DO TE BEHET MIRE. Pra mendo pozitivisht edhe nese e ke ndonje semurje qe dikush ndoshta te ka thene se eshte e rend, sepse cdo semurje e ka ilacin...
|
|
|
|
#563334 - March 17, 2004, 11:42 pm
|
anetar aktiv
Loc: e rendesishmja qe e di vete
|
Per me mos te ngel shenja kur djegesh ..cfare mund te perdoret? Ka lloj - lloj ilacesh qe te mbyllin plagen shpejt..por shenjat ti lejne me vone. :mad: 
|
|
|
|
#563335 - March 18, 2004, 1:36 am
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga paperina: [qb] Per me mos te ngel shenja kur djegesh ..cfare mund te perdoret? Ka lloj - lloj ilacesh qe te mbyllin plagen shpejt..por shenjat ti lejne me vone. :mad:  [/qb][/QUOTE]Une prodhoi ilaq qe i hjek shenjat e plageve edhe nese jan shume te vjetra por jo per nje dite por per 6 - 12 jave nese behet terapi perdite. Me nevoitet me teper informat per shenjen dhe ne cilen pjese te trupit eshte plaga?
|
|
|
|
#563336 - March 18, 2004, 10:33 am
|
anetar aktiv
|
Une e kam punen mes flakeve. Pasi punoj si guzhinjere. E shpesh digjem :mad: doja vetem dicka preventive...ne se me ndodh (ishalla jo) c'mund te perdor ne keto raste. Zakonisht hudh salce domatesh. Pjeset jane duart e krahet S'dua te me mbesin shenja :mad: pS:Mjeku popullor Flmnd per cdo pergjigje.
|
|
|
|
#563337 - March 18, 2004, 2:52 pm
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga paperina: [qb] Une e kam punen mes flakeve. Pasi punoj si guzhinjere. E shpesh digjem :mad: doja vetem dicka preventive...ne se me ndodh (ishalla jo) c'mund te perdor ne keto raste. Zakonisht hudh salce domatesh. Pjeset jane duart e krahet S'dua te me mbesin shenja :mad: pS:Mjeku popullor Flmnd per cdo pergjigje. [/qb][/QUOTE]Aloe Vera eshte ilaq i shkelqyer per sosje. Perdorimi i kesaj bime (blehet ne saksi e gjall ne dyqan), menjihere pas sosjes, e sheron shpejt varren dhe nuk len gjurme fare. Perdorimi: Fletet e A. vera hapen dhe me pjesen e brendshme mbulohet varra dhe mbeshtillet me ckadoqoft (per ta mbajtur bimen mbi varr).
|
|
|
|
#563338 - March 18, 2004, 4:31 pm
|
anetar aktiv
|
Faleminderit shume. Do e bej prove.
|
|
|
|
#563340 - March 18, 2004, 9:21 pm
|
anetar i AF
|
Mjeku popullor, Kam nje pyetje personale. Mua me behet cici shpesh here dhe kur rri per kohe te gjate pa shkuar ne banjo atehere me dhemb fundi i barkut. Gjithashtu, kohet e fundit kam ndjere dhimbje tek pjesa e majte e brinjeve, ajo poshte gjoksit. Cfare mendon se mund te jete? Mos ka gje te beje me veshken? Se une ha shume turshi prandaj  lol Nuk e di, por kjo e shkuara e banjos shume here po me bezdis. :smash: Odea
|
|
|
|
#563341 - March 20, 2004, 5:14 pm
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga AnaBlue: [qb] Mjeku Popullor, une kam degjuar nga shume persona qe per djegie perdoret shume me efekt edhe vaji qe nxirret nga djegja e te verdhave te vezeve. Nuk kam pare si behet por me kane thene se te verdhat e vezeve hidhen ne nje tigan qe eshte ne zjarr dhe perzihen vazhdimisht e duke u djegur leshojne nje vaj qe eshte ilac i persour per djegiet. [/qb][/QUOTE]Une nuk e perdori kete recept por do te perpiqem te pregadis nje shkrim ne lidhje me te.
|
|
|
|
#563342 - March 20, 2004, 5:21 pm
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga Odea: [QB] Mjeku popullor, Kam nje pyetje personale. Mua me behet cici shpesh here dhe kur rri per kohe te gjate pa shkuar ne banjo atehere me dhemb fundi i barkut. Gjithashtu, kohet e fundit kam ndjere dhimbje tek pjesa e majte e brinjeve, ajo poshte gjoksit. Cfare mendon se mund te jete? Mos ka gje te beje me veshken? Se une ha shume turshi prandaj  lol... ================================================= Meqense ketu kemi te bejme me problem qe mund te ju intereson shume femrave tjera te viseve tona, do te mundohem te spjegoi problemin dhe natyrisht si duhet vepruar per t'a eliminue ate.
|
|
|
|
#563343 - March 20, 2004, 5:41 pm
|
anetar i AF
|
Mjeku popullor,
Kam nje pyetje personale. Mua me behet cici shpesh here dhe kur rri per kohe te gjate pa shkuar ne banjo atehere me dhemb fundi i barkut. Gjithashtu, kohet e fundit kam ndjere dhimbje tek pjesa e majte e brinjeve, ajo poshte gjoksit. Cfare mendon se mund te jete? Mos ka gje te beje me veshken? Se une ha shume turshi prandaj lol
Nuk e di, por kjo e shkuara e banjos shume here po me bezdis.
Odea
================================================= Odea, harova te ju pyes a ishit te mjeku dhe cfar ju tha mjeku (diagnoza)? Gjithashtu me tregoni qe sa kohe e keni kete problem?
|
|
|
|
#563344 - March 20, 2004, 11:55 pm
|
anetar aktiv
|
Odea mos vuan nga Cistite mi? Kontroll ke gjinekologu shpejt.
|
|
|
|
#563345 - March 22, 2004, 12:26 am
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga paperina: [qb] Odea mos vuan nga Cistite mi? Kontroll ke gjinekologu shpejt. [/qb][/QUOTE]Ca o cistite mi? :eek: Ma fute tmerrin goceee
Odea :cry:
|
|
|
|
#563346 - March 22, 2004, 12:29 am
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga Mjeku Popullor: [qb] Mjeku popullor, Odea, harova te ju pyes a ishit te mjeku dhe cfar ju tha mjeku (diagnoza)? Gjithashtu me tregoni qe sa kohe e keni kete problem? [/qb][/QUOTE]Mjeku, nuk kam ikur fare tek doktori pasi nuk kam gjetur kohe. Mgjth, ti si thua, ti bej nje vizite gjinekologut apo mjekut te familjes? Ate gjinekologun sikur e kam icik me frike se skam ikur ndonjehere me perpara :idea: :shrug: Problemi ka disa kohe qe me shqeteson. Nuk e di, ndoshta nje vit e gjysem ose me shume. Nuk jam shume e sigurte... Odea
|
|
|
|
#563347 - March 22, 2004, 2:55 am
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga Odea: [qb] [QUOTE]Fillimisht postuar nga Mjeku Popullor: [qb] Mjeku popullor, Odea, harova te ju pyes a ishit te mjeku dhe cfar ju tha mjeku (diagnoza)? Gjithashtu me tregoni qe sa kohe e keni kete problem? [/qb][/QUOTE]Mjeku, nuk kam ikur fare tek doktori pasi nuk kam gjetur kohe. Mgjth, ti si thua, ti bej nje vizite gjinekologut apo mjekut te familjes? Ate gjinekologun sikur e kam icik me frike se skam ikur ndonjehere me perpara :idea: :shrug: Problemi ka disa kohe qe me shqeteson. Nuk e di, ndoshta nje vit e gjysem ose me shume. Nuk jam shume e sigurte... Odea [/qb][/QUOTE]Vizita tek mjeku specialist eshte e domosdoshme dhe Ju mund te veproni sipas rekomandimeve te mjekut med. e nese brenda nje kohe (10-14 dite) nuk ndiheni ma mire na trego e do te mundohem te ju ndihmoi.
|
|
|
|
#563348 - March 22, 2004, 9:05 pm
|
anetar i AF
|
Alright, ate do bej. Te nesermen do marr mjekun ne tel dhe do le takim.
Mjeku, kam edhe nja dy pyetje te tjera. Nje shoqja ime sapo ka lindur, dmth ka nja 4 muaj gati dhe tani po i bien floket me grushta. Cfare te beje ajo qe te ndaloje kete renie te madhe flokesh?
Plus, mami im ka kohe, ndoshta me shume se 10 vjet qe vuan nga hemongioma ne koke. Me duket se jane hemongioma. Ka kater xhunga te medhaja te cilat i jane rritur shume dhe i dhembin. Njera prej tyre duket sikur ne maje ka qelb...Jam e shqetesuar pasi hemongiomat zakonisht jane shenja kanceri me duket. Te lutem, me thuaj pak me shume per kete dhe si mund te bej research mbi to pasi nuk ua di emrin ne anglisht. Si i thuhet hemongiomes ne anglisht?
Falimenderit per gjithcka,
Odea
|
|
|
|
#563349 - March 23, 2004, 12:20 am
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga Odea: [qb] Alright, ate do bej. Te nesermen do marr mjekun ne tel dhe do le takim.
Mjeku, kam edhe nja dy pyetje te tjera. Nje shoqja ime sapo ka lindur, dmth ka nja 4 muaj gati dhe tani po i bien floket me grushta. Cfare te beje ajo qe te ndaloje kete renie te madhe flokesh? ME NEVOITET TE DIJ PAK ME SHUME PER SHOQEN TUAJ: A KISHTE PROBLEM GJAT LINDJES (NESE PO CFAR PROBLEMI DHE A ISHTE I NEVOJSHME NDONJE INTERVENIM I POSACSHEM, MEDIKAMENTE ETJ.)? SI QUHET PROBLEMI I SAJ SIPAS MJEKUT MED.?
Plus, mami im ka kohe, ndoshta me shume se 10 vjet qe vuan nga hemongioma ne koke. Me duket se jane hemongioma. Ka kater xhunga te medhaja te cilat i jane rritur shume dhe i dhembin. Njera prej tyre duket sikur ne maje ka qelb...Jam e shqetesuar pasi hemongiomat zakonisht jane shenja kanceri me duket. Te lutem, me thuaj pak me shume per kete dhe si mund te bej research mbi to pasi nuk ua di emrin ne anglisht. Si i thuhet hemongiomes ne anglisht? NE ANGLISHTE (SKA DYSHIM GJUHA QE ZHVILLOHET ME SE SHUMTI DHE SHPEJT) GJUHA E MEDICINES ESHTE PO AJO E LATINISHTES PERVEQ QE MUND TE KET DALLIM NJE GERME OSE NE RASTE MA TE RRALLA ME SHUME. PER SHEMBULL TEK GJERMANOFOLESIT NUK ESHTE ASHTU: NE GJERMANISHTE GJUHA E MEDICINES DALLON SHUME NGA GJUHA ZYRTARE - LATINISHTJA.
PERNDRYSHI JAM DUKE E PREGADITUR NJE ARTIKULL NE LIDHJE ME HEMONGIOMA, LLOJET E TYRE ETJ. DHE SI TE KEM GADI DO TA POSTOI NE ALBFORUM.
Odea [/qb][/QUOTE]Ju lutem te keni parasysh se Une jam Mjek popullor dhe mirrem me pune praktike e jo me fall (fall nenkupton ai/ajo qe mirret me parashikimet se c'do te ndodh ne te ardhmen...) dhe mua me nevoitet te dij problemin e pacientit i vleresuar nga mjeku med. Jo rrall here edhe mjeku med. nuk e bene vlersimin real dhe ne keto raste Une e zgjedh problemin gjithnji, ne desht Zoti.
|
|
|
|
#563350 - March 25, 2004, 3:39 pm
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga Odea: [qb] Alright, ate do bej. Te nesermen do marr mjekun ne tel dhe do le takim.
Mjeku, kam edhe nja dy pyetje te tjera. Nje shoqja ime sapo ka lindur, dmth ka nja 4 muaj gati dhe tani po i bien floket me grushta. Cfare te beje ajo qe te ndaloje kete renie te madhe flokesh?
Plus, mami im ka kohe, ndoshta me shume se 10 vjet qe vuan nga hemongioma ne koke. Me duket se jane hemongioma. Ka kater xhunga te medhaja te cilat i jane rritur shume dhe i dhembin. Njera prej tyre duket sikur ne maje ka qelb...Jam e shqetesuar pasi hemongiomat zakonisht jane shenja kanceri me duket. Te lutem, me thuaj pak me shume per kete dhe si mund te bej research mbi to pasi nuk ua di emrin ne anglisht. Si i thuhet hemongiomes ne anglisht?
Odea [/qb][/QUOTE]Ne pyetjen e par ju duhet te kontrolloheni tek mjeku juaj per te mesuar dignozen e sa i perket pyetjes se dyte kam pregadit si vijon:
Hemangioma
Ekzistojnë dy lloje të hemangiomës: hemangiomë e kavernës dhe hemangioma e endoteliome(tumor me origjininë nga shtresa endoteliale e enëve të gjakut). Hemangioma endotelime apo hemangioendothelioma paraqitet vetëm te fëmijtë. Kjo shkrese do të përqëndrohet vetëm në hemangiomën e kavernës, si tumor beninj më i shpeshtë i mëlçisë që paraqitet te të rriturit.
Hemangioma e kavernës paraqitet te individët e të gjitha moshave anekënd botës. Ato më së shpeshti gjinden te njerëzit të moshës së vjetër, e rrralë herë identifikohen-paraqiten te fëmijtë. Hemangioma e kavernës më shumë paraqiten te femrat se sa te meshkujt. Estrogjenët mund ta rrisin masën e tyre.
Hemangioma e kavernës mund të ndrsyshojë për nga madhësia dhe të jetë e madhe për disa centimetra. Anët –margjinat e tumorit zakonisht janë të detajuar mirë. Hemangiomat janë të mbushur me kanalet enëzore të masave të ndryshme dhe përmbjanë inde fijore-fibroze. Trombina (gjaku në trajtë të droçkave) mund të shfaqet në kanalet enëzore.
Hemangioma e kavernës zakonisht janë asimptomatike dhe diagnostifikohen rastësisht kur bëhen kërkime të „CT-s’" me ultra zë apo kontrollime tjera abdominale për arsyera tjera. Nganjëherë pacienti me hemangiomë do të ndjej dhëmbje abdominale, të pështjella , vjellje dhe simptome tjera abdominale apo masë e prekshme. Rrallë herë pacientët me hemangiomë paraqiten me anemi apo numër të ultë të trombociteve, për shkak se qelizat e gjakut apo trombocitet janë të veçuara apo të shkatërruara në tumor. Shumë rrallë hemangioma mund të plasë e yakonisht pas traumës abdominale.
Diagnoza e hemangiomës së kavernës është e përbërë nga studimet e veçanta përfytyruese. Ultra zëri rutinor është sugjestiv, por zakonisht jo diagnostik. Diagnostikat mund të bëhen zakonisht nga sskanimet medicinale nukleare duke përdorur teknika radiokative te qelizat e kuqe të majosura të gjakut, me rezonanca-rikumbime magnetike apo me skanim dinamik të „CT-ës’" me kontrast. Rrallë herë është i domosdoshëm angiogrami hepatic për të definuar diagnozën e hemangiomës.
Hemangioma e kavernës janë beninj. Nëse pacienti është asimptomatik, nuk është i domosdoshëm mjekimi. Hemangioma e madhe simptomatike mjekohen duke bërë rezekim-prerje kirurgjike.
Përafërsisht tridhjetë përqind të hemangiomës shfaqen me rastin e lindjes. Pjesa tjetër e mbetur 70% vihet në dukje brenda 1-4 jave pas lindjes. Hemangiomat paraqiten 5 herë më tepër te femrat se sa te meshkujt dhe më së shumti paraqiten te kaukazasit. Feshnojet me peshë të ultë të lindjes (më pak se 2.2 funte(1 funtë=458,3 gr.) kanë 25% rast për ta vuajtur-zhvilluar hemangiomën.
Shkaku i hemangiomës nuk është përcaktuar , e as prindët nuk duhet të fajsohen për shkak të paraqitjes së njërës nga këto shenja.Me rëndësi është të mbahet në mend se është shumë e rëndësishme përcaktimi i saktë i diagnozës dhe intervenimi në kohën e duhur. Hemangiomat , si dhe njerëzit, paraqitën në të gjitha trajtat dhe madhësitë. Disa syresh janë të vogla dhe mezi vërehen, ndërsa tjerat janë të mëdha dhe të shëmtuara.
Përafërsisht 83% paraqiten në zonën e kokës dhe qafës. Pjesa tjetër e mbetur 17% paraqiten në pjesa tjera të trupit (si brenda ashtu edhe jashtë tij). Në fazat e hershme disa paraqiten si shenja kaltroshe apo të kuqe ose pllaka-arna t; rrafshtë. Hemangioma rrallë herë rritet në tërësi me rastin e lindjes.
Hemangiomat janë të rrafshta dhe paraqiten të kuqe në ngjyra dhe quhen „sipërfaqësore". Kur hemangioma është e thellë dhe sipërfaqësore, ajo quhet hemangiomë e „përbërë". Diagnostifikimi i saktë është shumë i rëndësishëm për trajtimin e saj të suskseshëm.
Hemangiomat mund të rriten për 18 muaj , e më pas fillon një regresion i ngadalëshëm i njohur me emrin involucion (kthim i një organi të zmadhuar në madhësi normale). Ky involucion mund të zgjasë 3-10 vjet. Ndërsa hemangiomat eventualisht shndërrohen në"involucion" rezultati nuk është gjithnjë i akceptueshëm. Ndërhyrjet e hershme kanë vënë në dukje zvogëlimin e nevojës për ndërhyrje kirurgjike korrektuese pas paraqitjes së "involucionit", ose së paku është bërë minimizimi i gjërë i operacioneve korrektuese në të ardhmën. Vraja-mbresa psiko-sociale , e cila paraqitet kur një fëmij është detyruar të jetojë me deformitet facial (faqor) deri sa është përfunduar "involucion-i", mund të parandalohet që herët me ndërhyrje të ngutshme kirurgjike.
Në disa raste, hemangiomat mund të paraqesin rrezik a kërcënim për jetë apo problem të rënda (duke përfshirë ngrënjen, frymëmarrjen, të pamunit, dëgjuarit, të folurit etj.) dhe kërkojnë ndërhyrje kirurgjike emergjente.
Hemangiomat që rriten brenda mund të jenë shumë të rrezikshme. Ato vështirë se mund të vërehen-zbulohen. Foshnja ka nevojë të ngutshme për intervenim. Hemangiomat e brendshme (të quajtura si përbrendësore) paraqiten në mëlçi, zorrë, kanalet e frymëmarrjes dhe tru. Foshnjet që kanë atë të quajtur hemangiomatosis (hemangioma të shumfishta) dyshohet se kanë lezione-dëmtime të brendshme. Kur një foshnje ka më shumë se 3 hemangioma, atëherë duhet bërë kontrollimi i tërë trupit me ultra zë për të menjanuar lezionet-dëmtimet e brendshme. Verdhëza mund të jetë shenjë e hemangiomës në mëlçi, gjaku në jashtëqitje mund të jtë shenjë e hemangiomave në zorrë dhe në frymëmarrje fshikulluese (kolli i keq dhe vështirësia në frymëmarrje) mund të jenë shenja të hamengiomave në kanalet respiratore.
Mjekimi i te gjitha llojeve te kesaj semundjeje eshte i mundur ne teresi por vetem me mjeksi popullore me baroja.
|
|
|
|
#563351 - March 25, 2004, 3:48 pm
|
anetar
Registered: November 4, 2002, 11:00 pm
|
Mjeku Popullor,
Cfare mjekimi rekomandoni per "guret ne temth" ?
Personi eshte burre 50 vjec dhe para 5 vjetesh zbuloi se vuante nga kjo semundje.
Faleminderit.
|
|
|
|
|
|
#563352 - March 25, 2004, 3:54 pm
|
anetar
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga Mjeku Popullor:
Une prodhoi ilaq qe i hjek shenjat e plageve edhe nese jan shume te vjetra por jo per nje dite por per 6 - 12 jave nese behet terapi perdite. Me nevoitet me teper informat per shenjen dhe ne cilen pjese te trupit eshte plaga? [/QB][/QUOTE]Po per shenjat e hapjes se lekures ben efekt kjo terapi?
|
|
|
|
|
|
#563353 - March 25, 2004, 7:08 pm
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga B.E.N: [qb] Mjeku Popullor,
Cfare mjekimi rekomandoni per "guret ne temth" ?
Personi eshte burre 50 vjec dhe para 5 vjetesh zbuloi se vuante nga kjo semundje.
Faleminderit. [/qb][/QUOTE]Sipas statistikave te mjeksise medicinale 90% te te gjithe pacienteve qe kan gure ne idhze - kan gure kolestorine, kurse vetem 10% kan gure TE NJIMENDT (Carbonat Calcium). Per guret-kolestorine me mjeksi popullore me baroja kemi disa bime e njera nga keto qe me sukses te shkelqyer i eliminon guret ne fjale eshte TAMELQAKU I BUTE (lexo emrat e bimeve...)
Perdorimi: Kercjellin e tamelqakut te but se bashku me lule e nukim dhe e pastrojme me uje te paster (e shperlajme) dhe vetem kercjellin (jo lulen) duhet ngrene nga 10 ne dite per 6 jave.
Tani kjo bime fillon me dal dhe duhet me e nuk te fresket per cdo dite gjithnji ne vend te paster.
|
|
|
|
#563354 - March 26, 2004, 2:54 am
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga B.E.N: [qb] [QUOTE]Fillimisht postuar nga Mjeku Popullor:
Une prodhoi ilaq qe i hjek shenjat e plageve edhe nese jan shume te vjetra por jo per nje dite por per 6 - 12 jave nese behet terapi perdite. Me nevoitet me teper informat per shenjen dhe ne cilen pjese te trupit eshte plaga? [/qb][/QUOTE]Po per shenjat e hapjes se lekures ben efekt kjo terapi? [/QB][/QUOTE]PO
|
|
|
|
#563355 - March 29, 2004, 5:35 pm
|
anetar
|
Feleminderit per keshillat Mjeku Popullor
|
|
|
|
|
|
#563356 - March 31, 2004, 3:46 am
|
anetar i AF
|
Per ata/ato qe e kan pagjumsine: Nder bimet e para qe dalin ne pranvere eshte bima Myzhdja e Pranveres (Primula Officinalis). Pirja e nje caji, ne mbremje (vetem lulet) me kete bime e eliminon pagjumesine shpejt me kusht qe (te njejten dite) personi nuk ka perdorur shume hapa.
Bimen duhet me e nuk vetem ne vende te pasterta!
|
|
|
|
#563357 - April 1, 2004, 11:15 pm
|
anetar
Registered: January 7, 2003, 11:00 pm
Loc: Pylli
|
Ca i behet kur i ke te fryre e te acaruar gjithe kohen mishrat e dhembeve e mjafton nje prekje shume e lehte per t'u gjakosur, sidomos naten kur fle?? :sleep: :confused:
|
|
|
|
#563358 - April 2, 2004, 3:28 am
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga Fairy of the Woods: [qb] Ca i behet kur i ke te fryre e te acaruar gjithe kohen mishrat e dhembeve e mjafton nje prekje shume e lehte per t'u gjakosur, sidomos naten kur fle?? :sleep: :confused: [/qb][/QUOTE]Kur eshte mishi i dhembeve i ajur apo i fryr, duhet sa me par me pregadit caj nga bima Bari magari(keputje arash, bargjan, hjekse e fushave, krizme, bar paresh, krips, nieks, grreth i arave, lexo Emrat e Bimeve si dhe Pregaditja e cajave) dhe kur caji arrin temperatur qe e akcepton per ta shperla gojen e ben kete duke e mbajtur cajin ne goje per disa caste ne menyre qe te vazhdosh nga tre deri ne pes here (tre deri ne pese caja) ne dite dhe rezultatet jan pozitive dhe te shpejta. kete Terapi duhet bere perderisa eshte cajur mishi i dhembeve (kjo arrihet me se shumti per pes dite), njeherit duhet pir nga pes (5) caja nga bima Barishumefletesh - vetem lulet ne kohezgjatje 14 dite.
|
|
|
|
#563359 - April 14, 2004, 4:17 am
|
anetar i AF
Registered: November 12, 2002, 11:00 pm
Loc: new york
|
cfar me rekomandon qe te jem me pak nervoze ose e acaruar mentalisht perpara menstucioneve. Nganjeher kam dhimbje te forta barku
Faleminderit
I-aspire
You the beautiful, Godless..Godess of God. You the curse, they're drunk of your curse. They preen of...on, trampling on your heart cramps, deep cramps. A river wide your pains, an ocean full your ailments.
|
|
|
|
|
|
#563360 - April 14, 2004, 4:48 am
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga I-aspire: [qb] cfar me rekomandon qe te jem me pak nervoze ose e acaruar mentalisht perpara menstucioneve. Nganjeher kam dhimbje te forta barku
Faleminderit
I-aspire [/qb][/QUOTE]Ju rekomandoi te pini nga kater caja ne dite nga bima "Bime Mali", Alkemile, Alqemile apo Alchemilla Vulgaris vetem fletet), ne kohezgjatje per 10 dite para menst.
Lexo pregaditja e cajave.
|
|
|
|
#563362 - April 14, 2004, 4:50 pm
|
anetar
Registered: November 12, 2002, 11:00 pm
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga Fairy of the Woods: [qb] Ca i behet kur i ke te fryre e te acaruar gjithe kohen mishrat e dhembeve e mjafton nje prekje shume e lehte per t'u gjakosur, sidomos naten kur fle?? :sleep: :confused: [/qb][/QUOTE]Shko urgjent te dentisti.
|
|
|
|
|
|
#563363 - April 14, 2004, 10:42 pm
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga Jensen: [qb] [QUOTE]Fillimisht postuar nga Fairy of the Woods: [qb] Ca i behet kur i ke te fryre e te acaruar gjithe kohen mishrat e dhembeve e mjafton nje prekje shume e lehte per t'u gjakosur, sidomos naten kur fle?? :sleep: :confused: [/qb][/QUOTE]Shko urgjent te dentisti. [/qb][/QUOTE]E cka te bene dentisti per mish te dhembeve?
|
|
|
|
#563364 - April 14, 2004, 10:51 pm
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga e fejuara Zeqos: [qb] Gjate menstruacioneve me shtohet deshira per maredhenie seksuale por i fejuari im ndodhet ne Itali.Ju lutem çfare me rekomandoni?Flm  [/qb][/QUOTE]Gjat kohes se periodes nuk duhet patur fare maredhenie seksuale... Ju rekomandoi te pini nga nje caj nga bima Preshti (Lulebasami apo Hypericum Perforatum) Lexo pregaditja e cajave.
|
|
|
|
#563365 - April 21, 2004, 1:07 pm
|
anetar
Registered: June 9, 2003, 12:00 am
Loc: itali
|
Kam 1 pyetje per mjekun!para 4 vjetesh kam bere operacion bajamet,gryket dmth.me dhimbnin dhe i kisha kronike,semuresha aq shume sa antibiotiket fillova ti merrja te shoqeruara me nistatin(per mykun).tani qe i kam hequr nuk kam problemet qe kisha me pare kur beheshin kronike por vetem se pjesen e grykes(faring ose laring, nuk e di se cmund te jete)e kam gjithmone te acaruar dhe sidomos kur ha ose pi gjera te ftohta me acarohet shume.dhe kur ngrihem ne mengjes gojen e kam te hidhur dhe fryma ka nje ere jo te mire.nqs mund te me jepni ndonje keshille,Faleminderit.
|
|
|
|
#563366 - April 22, 2004, 5:18 am
|
anetar i AF
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga shevaree: [qb] Kam 1 pyetje per mjekun!para 4 vjetesh kam bere operacion bajamet,gryket dmth.me dhimbnin dhe i kisha kronike,semuresha aq shume sa antibiotiket fillova ti merrja te shoqeruara me nistatin(per mykun).tani qe i kam hequr nuk kam problemet qe kisha me pare kur beheshin kronike por vetem se pjesen e grykes(faring ose laring, nuk e di se cmund te jete)e kam gjithmone te acaruar dhe sidomos kur ha ose pi gjera te ftohta me acarohet shume.dhe kur ngrihem ne mengjes gojen e kam te hidhur dhe fryma ka nje ere jo te mire.nqs mund te me jepni ndonje keshille,Faleminderit. [/qb][/QUOTE]Me bimen Bari Magari pregaditni caj (lexo pregaditja e cajave me uje shume te val) dhe beni gargare ne mengjes ne mesdite dhe ne mbremje, gjithashtu duhet pir nga 5-6 caja nga bima (vetem fletet) Barishumefletesh.
|
|
|
|
#563367 - April 22, 2004, 10:48 am
|
anetar
Registered: June 9, 2003, 12:00 am
Loc: itali
|
faleminderit.
|
|
|
|
#563368 - July 22, 2004, 9:25 am
|
anetar i ri
Registered: July 20, 2004, 12:00 am
|
Pershendetje!
I nderuari mjek, kisha edhe une nje pyetje ne lidhje me diagnozen "Tu moropharingis", keshtu qe deshta te dij se cilat jane shkaqet e kesaj semundjeje, duke e marre parasysh se personi i cili eshte i semure (femer) nuk eshte perdorues i duhanit, alkoolit, apo dic te tille. Na kane thene se ehste semundje trashiguese, por edhe kjo nuk eshte e vertete me sa duket, per arsye se nuk kemi pasur asnje anetare tjeter te familjes qe ka vuajtur nga kjo semundje! Eshte bere operacion para tre muajsh, me sakte ne Prill!
Pervec tjerash, doja te dija, po te jete mundesia, cfare bari rekomandoni per kete semundje duke pasaur parasysh se personi i semure i ka keto veshtiresi (simptome):
-e ka te veshtire te haje ushqim per shkak te fytit qe e ka te zene, -kollitet shume, si dhe - peshtyn cdo 5 minuta
Edhe pse momentalisht eshte duke bere terapi "rrezatim" ne Radiologji, ka gati nje muaj qe po ben kete terapi, por nuk verrehet asnje lloj permiresimi. I vetmi bar (ilac) qe i ka ndihmuar deri me tani ka qene (Diflazon) ne forme kapsulash, mirepo meqenese ky lloj ilaci eshte shume i forte, mjeket kane rekomanduar qe mos e pije rregullisht!Por ne momentin qe ndalet se marri kete ilac, gjendja serish keqesohet! Pra cfare rekomandoni per nje sherim ne menyre natyrale!
Me respekt, l-bora
|
|
|
|
#563369 - July 22, 2004, 5:18 pm
|
anetar i AF
Registered: December 20, 2002, 11:00 pm
Loc: NY
|
Mjeku popullor
e ke seriozisht qe s'ka ca te ben dentisti?
gingivitis= gjak ne mishrat e dhembeve.
|
|
|
|
|
|
#563370 - July 22, 2004, 5:21 pm
|
anetar i AF
|
Fairy of the Woods visito kete faqe. sic do ta shikosh dhe vete gingivitis mund te shkaktohet dhe nga probleme te tjera. lexo. http://www.perio.org/consumer/gingivitis.htm nuk e di si quhet ne gjuhe te tjera nqs je ne vende qe nuk flasin anglisht. kerko se do gjesh shume info. bona
|
|
|
|
|
|
#563371 - July 22, 2004, 5:27 pm
|
anetar i AF
|
L bora
persa i perket dickaje qe trashigohet nuk behet fjale vetem per nje brez , as per njerez nga ana a mamit apo e babit por dhe per genes qe jane trasheguar nga mamat e babat e te tjereve dhe munt te kete ardh ke nje person.
kaq maj men per tani, por kerko pak vete si behet trashigimi.
me mire e dine ato qe studiojne genetics.
gjithashtu do te desha si quhet ne anglisht megjithese une kerkova vete dhe nuk e gjeta, kjo diagnoze qe shkruan ti.
kam ne pune docs nga cdo lloji qe te duash ti dhe mund te ndihmoj dhe une.
bona
|
|
|
|
|
|
#563372 - July 23, 2004, 12:08 pm
|
anetar aktiv
Registered: November 5, 2002, 11:00 pm
Loc: Nga viset e lashta shqiptare.....
|
Pershendetje Mjeku Popullor!
Nje pyetje edhe une kisha:
Cfare rekomandoni per te perdorur per zenien e hundeve ne raste te gripit. Eshte nje ilac (merret ne forme pikash) "Benil" mirepo nuk e preferoj dhe aq, pasi ky lloj ilaci, menjehere pas lirimit te hundeve serish ben zenien e tyre, keshtu qe eshte nje ilac qe duhet vazhdimisht te perdoret dhe kjo gje s'me pelqen!
Me respekt, Shqiptarja
|
|
|
|
#563373 - July 25, 2004, 4:46 am
|
anetar i AF
|
hundet mund te zihen sepse MUND te jete nje infeksion sinusesh , doc ti thote cilat, dhe merr nje antibiotik te sherohen nje here e mire . ajo qe merr ti mund te jete thjesht per te lehtesuar dhe jo per te sheruar.
eshte njesoj sikur te lesh nje gote uje duke u derdhur dhe cezma esthe e hapur. shko mbyll cezmen jo thaj ujin qe derdhet anash gotes .
|
|
|
|
|
|
#563374 - July 27, 2004, 1:06 pm
|
anetar i ri
Registered: July 20, 2004, 12:00 am
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga bona: [qb] L bora
persa i perket dickaje qe trashigohet nuk behet fjale vetem per nje brez , as per njerez nga ana a mamit apo e babit por dhe per genes qe jane trasheguar nga mamat e babat e te tjereve dhe munt te kete ardh ke nje person.
kaq maj men per tani, por kerko pak vete si behet trashigimi.
me mire e dine ato qe studiojne genetics.
gjithashtu do te desha si quhet ne anglisht megjithese une kerkova vete dhe nuk e gjeta, kjo diagnoze qe shkruan ti.
kam ne pune docs nga cdo lloji qe te duash ti dhe mund te ndihmoj dhe une.
bona [/qb][/QUOTE]Bona
Te faleminderit sinqerisht shume per interesimin qe ke treguar per te me ndihmuar. Ne fakt, une vij nga nje shtet sllav, Maqedonia, dhe diagnoza eshte e shkruar ne latinisht dhe eshte pikerisht ashtu sic e kam shkruar "Tumoropharings" dhe qe ne anglisht s'kam ide se si do te quhej, mirepo behet fjale sigurisht per nje lloj tumori (karcinomi) ne fyt.
Do te doja me shume deshire te dija ne lidhje me kete lloj diagnoze, per ate se si ka mundesi sherimi, ne qofte se ka. Me e keqja eshte se mjeket nuk na kane treguar se per c'lloj tumori behet fjale, malign apo benign, e qe na ben pak edhe te habitemi, pasi sido qe te jete, mjeket duhet te tregojne per diagnozen, respektivisht per llojin e tumorit.
Sic edhe thashe me larte, tani personi, i nenshtrohet akoma terapise rrezatim ne Radiologji, mirepo akoma nuk po shohim ndryshime per te mire, por akoma gjendja e pacientit eshte e njejte sic edhe ka qene para operacionit, kollitje. peshtyrje, afro cdo 5 minuta.
menyren popullore qe m e thane ta praktikoj, ishte, te vendosen nga nje koke hudhre ne secilin prej vesheve, ne menyre qe lengu i hudhres te depertoje ne fyt dhe keshtu do te kishte ndryshime per te mire, mirepo eshte paksa e rrezikshme kjo, per arsye se nje; personi akoma eshte nen terapine rrezatim, e qe mendoj se nuk do te ishte e udhes te praktikohen gjera te tilla popullore, dhe dy, pasi behet fjale per hudher, gje qe pak edhe eshte e veshtire, pasi eshte nje person i vjeter, afer 55 vjecare dhe frigohemi se kjo lloj terapie popullore mund t'i shkaktonte veshtiresi me shume, e jo permiresime.
Vertete nuk e dijme se c'te bejme.Sahere qe pacienti i mer barnat (kapsullat) "Diflazon" behet shume, shume me mire, ndalohet e kollitura, peshtyrja (sepse nga ndikimi i ketyre kapsullave fyti thahet) dhe fillon te haje ushqim shume normal, pa asnje lloj veshtiresie, por ne fakt sic edhe kam thene me larte, keto lloj kapsulash konsiderohen si shume te forte dhe nuk guxohen te merren regullisht, andaj me ndlaimin e pirjes se ketyre kasulave pas nje kohe te shkurte gjendja serish keqesohet.
Une te falenderoj shume bona, qe shprehe interesim per te me ndihmuar, dhe akoma edhe me tej do ta cmoja cdo perpjekje per ndihme, si nga ju ashtu edhe nga Mjeku Popullor. Me rrespekt dhe ju deshiroj cdo te mire, L-bora
|
|
|
|
#563375 - July 27, 2004, 6:40 pm
|
anetar i AF
|
L-bora
sa kerkova per diflazon- diflucan- fuconazole. futet ne grupin e antifungal - myk ne shqip.
tek librat e mi ky ilac perdoret per : oropharyngeal candidiasis.
candidiasis esthe yeast infection qe mund te jete i fytit, i vagines dhe udheton ne pjese te tjera te trupit.
le te shpresojme qe nuk esthe tumor esthe just myk dhe myku nuk trajtohet me rreze me sa di une.
kushedi goca huj po merr rreze kot.
une nuk e di si mund te te ndihmoj edhe ndonje doctorr nga interneti ne kete situate.
une do pyes si e diagnositcojne tumor ne fyt dhe do te them ne menyre qe ti ta krahasosh me rastin e personit. qe docs atje te thone ka kancer tjetra duhet ta shofin me ndonje MRI nqs ke films une vetem te premtoj qe te mi dergosh ne mail dhe te pyes docs ketu ne pune.
good luck bona
|
|
|
|
|
|
#563376 - August 19, 2004, 12:01 am
|
anetar i AF
Registered: February 8, 2003, 11:00 pm
Loc: Rezervuari i troftave
|
Kam edhe une nje pyetje, nuk e di sesi me erdhi ne mendje, ndoshta sepse cdo bar qe shoh dua ta bej caj.
A behet caj Marijuana? Ka efekte dehese (droguese, si kur eshte cigare)? Te ben mire per ndonje semundje apo shqetesim, apo te ben keq?
|
|
|
|
#563377 - August 19, 2004, 12:13 am
|
UNINVITED GUEST
anetar aktiv
Registered: March 21, 2004, 11:00 pm
Loc: UnDergRoUnd
|
Nje here zjeva bar (marihuane) me qumesht... e kullova dhe e piva sipas udhezimeve te nje mikut tim... Ishte e mrekullueshme, ja u rekomandoj. PS. KUJDES! Pasi ta keni pire me eks, uleni shpejt perdhe goten, sepse ne te kundert do mbeteni te ngrire dhe te trullosur me gote ne dore per 30-45 minuta. Ju vafte mbare 
|
|
|
|
#563380 - September 3, 2004, 6:02 am
|
anetar
Loc: Toronto Canada
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga L-bora: [qb] Pershendetje!
I nderuari mjek, kisha edhe une nje pyetje ne lidhje me diagnozen "Tu moropharingis", keshtu qe deshta te dij se cilat jane shkaqet e kesaj semundjeje, duke e marre parasysh se personi i cili eshte i semure (femer) nuk eshte perdorues i duhanit, alkoolit, apo dic te tille. Na kane thene se ehste semundje trashiguese, por edhe kjo nuk eshte e vertete me sa duket, per arsye se nuk kemi pasur asnje anetare tjeter te familjes qe ka vuajtur nga kjo semundje! Eshte bere operacion para tre muajsh, me sakte ne Prill!
Pervec tjerash, doja te dija, po te jete mundesia, cfare bari rekomandoni per kete semundje duke pasaur parasysh se personi i semure i ka keto veshtiresi (simptome):
-e ka te veshtire te haje ushqim per shkak te fytit qe e ka te zene, -kollitet shume, si dhe - peshtyn cdo 5 minuta
Edhe pse momentalisht eshte duke bere terapi "rrezatim" ne Radiologji, ka gati nje muaj qe po ben kete terapi, por nuk verrehet asnje lloj permiresimi. I vetmi bar (ilac) qe i ka ndihmuar deri me tani ka qene (Diflazon) ne forme kapsulash, mirepo meqenese ky lloj ilaci eshte shume i forte, mjeket kane rekomanduar qe mos e pije rregullisht!Por ne momentin qe ndalet se marri kete ilac, gjendja serish keqesohet! Pra cfare rekomandoni per nje sherim ne menyre natyrale!
Me respekt, l-bora [/qb][/QUOTE]=================================================
Nuk po e kuptoi diagnozen, por meqenese eshte fjala (sipas pershkrimit tuaj) per fytin e semur ju rekomandoi (nese nuk eshte vone meqense Une po pergjigjem tani)te perdor: Bari i Eres lehet ne uje te ftofet per 6-8 ore dhe voket ne uje te nxeht, behet gargara se paku me 6 gota dhe pihen 4 caja ne dite (Lexo pregaditja e cajave me uje te ftofet). Ju rekomandoi t'i nderpren rrezatimet qe jan shume kecberese.
|
|
|
|
|
|
#563381 - September 4, 2004, 1:28 am
|
anetar aktiv
|
Paraplegji inferiore L5.
5 cm te larguara rruazat e shtylles kurrioze. 60% midolli i perdredhur o i keputur.
Ca shpresash ka njeriu me kete diagnoze? Ne se eshte e mundur e ne se din, pasi kjo i takon neurologjise mund te shpjegosh me gjate mbi shtyllen kurrizore dhe palcen?
Flmnd shume.
|
|
|
|
#563383 - September 5, 2004, 12:59 am
|
anetar aktiv
|
Nuk me mjafton si pergjigje  Ne se eshte e mundur mundohu te pergjigjesh me gjate dhe me hollesisht. Me teper doja te dija, cilat ilace keshilloni ju? Faleminderit.
|
|
|
|
#563384 - September 5, 2004, 2:50 pm
|
anetar
Loc: Toronto Canada
|
[QUOTE]Fillimisht postuar nga Dolcezza: [qb] Nuk me mjafton si pergjigje  Ne se eshte e mundur mundohu te pergjigjesh me gjate dhe me hollesisht. Me teper doja te dija, cilat ilace keshilloni ju? Faleminderit. [/qb][/QUOTE]Meqense koheve te fundit jam duke u munduar te vertetoi me prova ndodhin e problemit shendetsor (i marr me seriozitet mendimet e mjekeve medicinal duke patur parasysh se edhe ata jan vetem njerez dhe nganjihere - gabojn), dhe njeherit si po arrij te mjekoi njerezit me semurje te ndryshme ne kete rast paralizat... Ju ndoshta nuk do te me keckuptoni, duke punuar vet pash se sot shume zbulime qe i bejne kompanit nuk i patentojn fare nga shkaku se teknika ka perparuar aq shume sa qe patenti leht kopjohet duke e bere vetem nje ndryshim te parandsishem (juridikisht akceptues)... Eshte zbulim yni (ketu prin Japani, Korea ...) Pra Une ketu do te jap keshilla sa mundem.
|
|
|
|
|
|
#563385 - September 6, 2004, 11:17 pm
|
anetar i AF
Registered: February 8, 2003, 11:00 pm
Loc: Rezervuari i troftave
|
Mjeku popullor, nuk e di a me jep dot pergjigje per kete:
Cfare mund t'i behet semundjes se shtylles kurrizore Spondileartroza (nqs e kam shkruar sic duhet), kur te kapin dhimbjet e forta te shtylles kurrizore qe ne mes te kurrizit, qafa dhe koka (mbrapa). A ka ndonje mjekim popullor per kete? Po ndonje lloj ilaci qe ben mire?
|
|
|
|
#563388 - May 1, 2005, 4:47 pm
|
anetar i AF
Registered: November 5, 2002, 11:00 pm
Loc: Garden State
|
Mjeku Popullor te flm shume per pergjigjet qe ke dhene, dhe per kohen qe harxhon duke ndihmuar forumistat ne problemet e tyre. Une kam nje pyetje per ty, sepse kam trokitur ne shume dyer doktoresh dhe askush se ka diagnosen tamam per kete problemin tim. Do mundohem ti bie shkurt, por eshte pak histori e gjate dhe mos u lodh duke e lexu.. Ka 8 muaj qe kam linde nje bebe, dhe qysh nje muaj para se te lindi beben kam pase nje dhimbje ne fillimin e kembes lart dhe ne fund te shpines. Muajin qe isha pa lindur dhimbja ishte e pa pershkrueshme. Nuk mund te levizja as te ecja, nje tmerr i vertete. Doktorat me thonin eshte sciatica sepse bebi ka shtypur ne sciatic nerve dhe prandaj. NUk kishte asnje zgjidhje per kete problem. Bebja lindi 5 jave me heret dhe me te lindurin e bebes asgje nuk kaloj, biles u shtua me shume. Pasi bera Mri te pelvis me doli sacroiliatic joint dysfunction. Kishte enjtje, uje aty rreth kesaj joint. U shtrova ne spital per 9 dite ku me filluan nje kure me steroids dhe ajo me ndihmoj sepse dhimbja filloj te paksohej, por efektet dytsore ishin te bezdisshme. Pasi dhimbjet u ndaluan une su mora me doktorat sepse kerkonin te bej biopsy te kocit etj etj. Dhe kisha frike sinqerisht. Tashi e ndjej nganjhere kur lodhem ose nga koha, ose don te vije vedit. Por jo ne ate mase dhimbjeje sa dikur. A ka ndonje gje qe mund ta kuroje..?? njerez me thone te shkoj ne llixha ne plazh, por une se di se cfare eshte qe mund ta ndihmojne kete problemin tim. Te flm.
|
|
|
|
|
|
#563389 - January 19, 2007, 7:23 pm
[Re: Amelcina]
|
anetar i ri
Registered: January 13, 2007, 3:01 pm
|
nje informacion per te pasur djale. flm
|
|
|
|
|
|
#563390 - January 26, 2007, 8:37 pm
[Re: Mjeku Popullor]
|
anetar i ri
Registered: January 26, 2007, 8:06 pm
|
tung ,pershendetje mjeku popullor ,kam nje pyetje ,qka mendoni per kapilaret e gjakut ne fytyre ,qe jane ngjyre kafe, si damare te holle qe jane ,e kam nje shok e ka ne fytyre. a hiqet a sherohet , a zvoglohet apo qashtu jet ...ok nese mundesh pergjigjen me ma kthy tung ju pershendes.
|
|
|
|
|
|
#563391 - January 26, 2007, 8:42 pm
[Re: Mjeku Popullor]
|
anetar i ri
Registered: January 26, 2007, 8:06 pm
|
tung ,pershendetje mjeku popullor ,kam nje pyetje ,qka mendoni per kapilaret e gjakut ne fytyre ,qe jane ngjyre kafe, si damare te holle qe jane ,e kam nje shok e ka ne fytyre. a hiqet a sherohet , a zvoglohet apo qashtu jet ,dhe prej qkahit del ajo...ok nese mundesh pergjigjen me ma kthy tung ju pershendes.
|
|
|
|
|
|
#563392 - February 11, 2007, 2:10 pm
[Re: roni4_ever]
|
anetar i AF
Registered: August 8, 2004, 12:00 am
Loc: NEPER BOT
|
pershendetje kame nje problem dhe meduhet te shkoje tek doktor problem me pinesin dhe sed se cakam semose eshte nga alkoli apo jane gje vine nga truri i njerut
|
|
|
|
#563394 - February 25, 2007, 8:58 am
[Re: Amelcina]
|
anetar i AF
Registered: September 16, 2006, 2:10 pm
Loc: En Zemer t'dikujt !!
|
Citim:
Mjeku Popullor te flm shume per pergjigjet qe ke dhene, dhe per kohen qe harxhon duke ndihmuar forumistat ne problemet e tyre.
Une kam nje pyetje per ty, sepse kam trokitur ne shume dyer doktoresh dhe askush se ka diagnosen tamam per kete problemin tim. Do mundohem ti bie shkurt, por eshte pak histori e gjate dhe mos u lodh duke e lexu..
Ka 8 muaj qe kam linde nje bebe, dhe qysh nje muaj para se te lindi beben kam pase nje dhimbje ne fillimin e kembes lart dhe ne fund te shpines. Muajin qe isha pa lindur dhimbja ishte e pa pershkrueshme. Nuk mund te levizja as te ecja, nje tmerr i vertete. Doktorat me thonin eshte sciatica sepse bebi ka shtypur ne sciatic nerve dhe prandaj. NUk kishte asnje zgjidhje per kete problem. Bebja lindi 5 jave me heret dhe me te lindurin e bebes asgje nuk kaloj, biles u shtua me shume. Pasi bera Mri te pelvis me doli sacroiliatic joint dysfunction. Kishte enjtje, uje aty rreth kesaj joint. U shtrova ne spital per 9 dite ku me filluan nje kure me steroids dhe ajo me ndihmoj sepse dhimbja filloj te paksohej, por efektet dytsore ishin te bezdisshme. Pasi dhimbjet u ndaluan une su mora me doktorat sepse kerkonin te bej biopsy te kocit etj etj. Dhe kisha frike sinqerisht. Tashi e ndjej nganjhere kur lodhem ose nga koha, ose don te vije vedit. Por jo ne ate mase dhimbjeje sa dikur. A ka ndonje gje qe mund ta kuroje..?? njerez me thone te shkoj ne llixha ne plazh, por une se di se cfare eshte qe mund ta ndihmojne kete problemin tim.
Te flm.
E nderuar Paciente. Ti ke Herrnie Diskale!(Seriozisht)
|
|
|
|
|
|
#983991 - October 27, 2007, 1:38 pm
[Re: extra]
|
anetar i ri
Registered: October 27, 2007, 1:12 pm
|
Pershendetje,
kam nevoje per nje pergjigje. vuaj qe nje kohe te gjate prej si po i thojne 'majasilit' edhepse as vet nuk jam e sigurte qe e kam kete semundje, mirepo pas t'gjitha ekzaminimeve mjekesore gjinekologjike nuk eshte gjetur asnje bakterie qe mund te jete ndonje shkaktar i kruarjes ne vendin intim rreth anusit dhe organit gjenital. a mund t'me pergjigjeni a ekziton ndonje metode trajtimi me ilac popullor, apo ndonje lloj caji? si te pergatitet, ku mund t'a blej apo cfare ilaci tjeter mund t'perdori per kete problem? Ky termi majasil, si quhet ndryshe ne mjekesine moderne apo me termin latin?
E cmoj shume pergjen tuaj, dhe ju lutem t'me ndihmoni per kete gje se jam ne hall te madh.
Ju falenderoj per mirekuptim.
|
|
|
|
|
|
#984082 - October 28, 2007, 2:59 am
[Re: paperina]
|
anetar i ri
Registered: October 28, 2007, 2:25 am
|
jam me q'rregullim psiqik paranoia , jam ka perdori barna qka me kishe sugjeru ti ?
|
|
|
|
|
|
#986833 - November 20, 2007, 9:25 pm
[Re: kadrush]
|
Azgan
anetar aktiv
Registered: December 28, 2004, 11:00 pm
Loc: Edhe une nga Wustaa jam
|
Pershendetje mejekut popullor Kam problem me sinozitin ka nja 13-14 muaj me griu, e kam bo hunden si ate te pinokut,ndonje ilac popullor ose ndonje ilac qe mund ta blej ne farmaci?
Shume faleminderit
|
|
|
|
#986857 - November 20, 2007, 10:24 pm
[Re: GJYSHI]
|
anetar
Registered: July 28, 2006, 6:42 pm
Loc: NYC
|
Pershendetje mejekut popullor Kam problem me sinozitin ka nja 13-14 muaj me griu, e kam bo hunden si ate te pinokut,ndonje ilac popullor ose ndonje ilac qe mund ta blej ne farmaci?
Shume faleminderit Shko te Dr. (ne varesi te vendit ku jeton) dhe merr nje recete per antibiotike. Ti mund te kesh Sinusitus qe eshte nje gjendje kronike por pa X-rays nuk shihet dot. Nqs. e ke, atehere te duhen antibiotike patjeter sepse ajo gjendje sinuzitesh eshte infeksion.
|
|
|
|
#986914 - November 21, 2007, 6:55 pm
[Re: anabanana]
|
Azgan
anetar aktiv
|
Anabanana faleminderit
|
|
|
|
#987123 - November 23, 2007, 4:58 am
|
anetar
Registered: November 22, 2007, 2:51 am
Loc: Toronto, ON - Canada
|
Pershendetje Dushku,
Per sinozitin qe sipas pershkrimit tuaj eshte kronik, ju rekomandoj tre caja ne dite nga bimet e perziera: Barishumefletesh vetem lulet dhe Kamomil gjithashtu vetem lulet, 1:1. Pregaditja e cajit: Nje luge super e vogel mbushet me bime te perziera si me lart, qitet ne gote xhami 3 dl. pervlohet me uje shume te val dhe kullohet menjihere ne gote tjeter xhami apo keramike. Per kullim apo filtrim duhet perdor lloj shtofi te paster qe eshte rezistues ne temperatura te larta.
Per efekt me te madh dhe me te shpejt cajit si me lart i qiten tre pika Vaji i Fares se Zez
Shendet
Ata/ato qe jan te paralizuar: Paraplegjik, Quadriplegjik-Tetraplegjik: Çka nëse do mund te ngriteni ne kembet tuaja ne afat prej 6 - 12 javësh pa marr parasysh qe sa kohe jeni lenduar- paralizuar. SUKSES TE GARANTUAR QE NE TRITMENIN-TERAPINE E PAR PERNDRYSHI NUK DO TE PAGUANI! - http://www.Mjekimi.com
|
|
|
|
|
|
#987247 - November 24, 2007, 3:27 pm
[Re: Master Herbalist]
|
Azgan
anetar aktiv
|
Faleminderit mjeku pupullor
|
|
|
|
#987267 - November 24, 2007, 6:42 pm
|
anetar
|
Faleminderit mjeku pupullor Me nder qofsh.
Ata/ato qe jan te paralizuar: Paraplegjik, Quadriplegjik-Tetraplegjik: Çka nëse do mund te ngriteni ne kembet tuaja ne afat prej 6 - 12 javësh pa marr parasysh qe sa kohe jeni lenduar- paralizuar. SUKSES TE GARANTUAR QE NE TRITMENIN-TERAPINE E PAR PERNDRYSHI NUK DO TE PAGUANI! - http://www.Mjekimi.com
|
|
|
|
|
|
#989695 - December 29, 2007, 1:52 pm
|
anetar i ri
Registered: December 29, 2007, 1:35 pm
|
nje pyetje per mjekun popullor.
kam nje moter qe ka parazit ne zorr <shiriti i derrit> a mund te me rekomandoni ju nje ilac popullor qe te ket efekt se keto ilacet e farmacive svlejne fare. ju lutem me ktheni nje pergjigje sa me shpejt qe te mundeni. ju pershendes dhe ju pergezoj per punen tuaj
|
|
|
|
|
|
#989728 - December 30, 2007, 3:50 am
[Re: ivlin]
|
anetar
|
nje pyetje per mjekun popullor.
kam nje moter qe ka parazit ne zorr <shiriti i derrit> a mund te me rekomandoni ju nje ilac popullor qe te ket efekt se keto ilacet e farmacive svlejne fare. ju lutem me ktheni nje pergjigje sa me shpejt qe te mundeni. ju pershendes dhe ju pergezoj per punen tuaj Per parazitin ne zorre rekomandoj: Nje caj (te pregaditur) nga fletet e Arrave gjysem ore para kaftjalli. Pregaditja e Cajit nga fletet e Arrave : Një luge super e vogël mbushet më flete te Arrave, pervlohet ne një gote 3 dl, dhe menjihere duhet kulluar (me leterfilter kafeje apo shtof te pastër qe është rezistues ne temperature te lart) ne gote tjetër xhami.
|
|
|
|
|
|
#992094 - February 6, 2008, 12:07 pm
|
anetar i ri
Registered: December 29, 2007, 1:35 pm
|
shume faleminderit per pergjigjen tuaj.ju pergezoj
|
|
|
|
|
|
#992241 - February 8, 2008, 6:21 pm
[Re: ivlin]
|
anetar
|
Me nder qofsh.
Shendet
|
|
|
|
|
|
#993333 - February 27, 2008, 9:56 am
|
anetar i ri
Registered: May 5, 2003, 12:00 am
Loc: london uk
|
Psh ,kam nje semundje qe e vuaj per gati 17 vjet, ajo e ka emrin PSORIAZE, kam perdorur kremera te ndryshem , kam perdorur rreze ultra se vetem ato te benin mire, me kane thene qe te mos haj veze dhe hudra, dhe kur vjen vera po te shkoj ne plazh behem mire fare, kurse ne dimer me perhapen, me kane thene qe ka nevoje per rreze dielli, kur isha i vogel kisha ne te gjithe trupin, por kur perdora rreze ne spital dhe vitamina b12 dhe kaspula tigason mu hoqen 90 % por me ngelen vetem ne kembe poshte ne pjesen poshte gjurit te te dyja kembet, nuk eshte se jane shume por em shqetesojne, te lutem me ndihmo nqs di ndonje kure, por kam jetuar edhe ne uk dhe atje e kishin me shume se 600.000 vete, dhe atje me dhane thejsht kremera , te lutem me ndihmo se mos ka ndonje sherim popullor.
|
|
|
|
#993391 - February 29, 2008, 1:55 am
|
anetar
|
Psoriaza eshte nje semundje qe paraqitet kur melcia nuk funksionon ne nivel.
Psoriaza mund te sherohet me mjeksi medicinale me bime me c'rast duhet marr ushqim i cili nuk e ngacmon melcine... Lengu i mollave natyrale eshte pija kryesore qe duhet perdor per cdo dite deri sa te arrihet mjekimi i sukseshem. Mollat natyrale jan ato te cilat rriten ne natyre dhe te cilat nuk jan sterpik me kemikale te cfardo lloji qofshin.
Edhe pastrimi i melcise dhe idhzes nga guret (lexo artikujt ne temen Disa nga bimet me te rendsishme per shendetin e njeriut) do te mdihmon per mjekim me te shpejt.
Perndryshi cdo caj qe nuk e ngacmon melqin do te jet ndihme per mjekim me te shpejt.
|
|
|
|
|
|
#993846 - March 6, 2008, 2:33 pm
[Re: pretty...]
|
anetar i ri
Registered: May 5, 2003, 12:00 am
Loc: london uk
|
Desha te te falenderoj per pergjigjen qe me ke dhene per semundjen PSORIAZES por per mua ska sherim dhe sma do mendja te realizohet por do ta provoj ate kuren qe me the, desha te me ndihmosh per nje shokun tim qe e kam ketu, bashkeshortja e tij vuan nga sinoziti, a mundesh te me thuash ose te me sqarosh se cfare duhet te perdori per sinozitin, flm shume dhe njehere .
|
|
|
|
#994107 - March 10, 2008, 3:11 pm
[Re: chelsea fc]
|
anetar
|
Psoriaza eshte smundje e sherueshme, ne fakt, nese perdoren bimet mjeksore te caktuara do nevoiten 6 jave per mjekim re suksesshem, e kete e verteton pervoja ime konkrete me pacient te shumt...
Sinoziti eshte pasoje e pezmatimit te organeve te frymarrjes duke filluar qe nga hunda, ka disa lloje te sinozitit dhe ne pergjithesi per mjekim te sukseshem rekomandoj:
Perzierja e Kamomilit 3 me hithri 1
Pregaditja e cajit
Nje luge super e vogel me bime si me lart qitet ne gote 3 dl, pervlohet me uje shume te val dhe brenda 1 minuti kullohet me fashe apo shtof te paster e rezistues ne temp. te lart, ne gote tjeter xhami apo keramike.
Pihet tre here ne dite per 6 jave.
|
|
|
|
|
|
#994117 - March 10, 2008, 5:11 pm
[Re: pretty...]
|
anetar i ri
Registered: March 10, 2008, 3:54 pm
Loc: greece
|
seksi ndihmon per reumatzmen e thene nga nje doktor i famshem amerikan
|
|
|
|
#1001383 - January 22, 2009, 7:02 pm
[Re: leon2582]
|
anetar i ri
Registered: January 18, 2009, 8:22 pm
|
pershendetje mjeku popullor!
si mund ta shjegoni faktin e nje cikli menstruacion te shkurter(1-2 dite) nga nje normale (3-5dite),nga kush faktore ndikohet,dhe si mund te normalizohet. flm per cdo pergjigje
|
|
|
|
|
|
#1001572 - January 30, 2009, 5:20 am
[Re: ina72]
|
anetar
|
pershendetje mjeku popullor!
si mund ta shjegoni faktin e nje cikli menstruacion te shkurter(1-2 dite) nga nje normale (3-5dite),nga kush faktore ndikohet,dhe si mund te normalizohet. flm per cdo pergjigje Me nevojitet pak kohe per te pregaditur nje shkrim qe do spjegon arsyen e crregullimeve te mujoreve tek femrat. Ju rekomandoj te pini caj nga lulet e bimes Barishumefletesh. Preg. e cajit: Mbushet me bime nje luge shume e vogel (JO METALIKE) dhe qitet ne nje gote xhami apo keramike 3 dl, pervlohet me uje shume te val dhe menjihere kullohet me shtof apo vat qe eshte rezistues ne tepmeratura te larta, ne gote tjeter.
|
|
|
|
|
|
#1001593 - January 31, 2009, 5:32 pm
|
anetar i ri
Registered: January 18, 2009, 8:22 pm
|
fillimisht ju flm por si mund te kerkohet ,cfar ermetimi ka ky lloj caji,s`karendesi ne latinisht apo anglisht.
|
|
|
|
|
|
#1001623 - February 3, 2009, 6:22 am
[Re: ina72]
|
anetar
|
fillimisht ju flm por si mund te kerkohet ,cfar ermetimi ka ky lloj caji,s`karendesi ne latinisht apo anglisht. Ne Anglisht: Yarrow Ne Latinisht: Achillea Millefolium
|
|
|
|
|
|
#1003704 - June 12, 2009, 8:40 pm
|
anetar i ri
Registered: June 4, 2009, 2:29 pm
Loc: grecce
|
Mirmbrema te gjithve ! desha te beja dhe une nje pyetje . me hapen ose me cahet lekura e duarve ,shume shpesh kohesish me mbushet dhe me fllucka( pezmatim i lëkurës) ose ekzem ne qofte se e perkthej mir. do me ndihmonit shume ne qofte se me kthenit per gjigje. faleminderit.
|
|
|
|
#1003723 - June 15, 2009, 2:17 am
[Re: serenata]
|
anetar
|
Plasaritja e duarve eshte shej i dobesimit te imunitetit: Melcia nuk mund te kryej detyren, konkretisht nuk mund te izoloj helmet e ndryshme qe i merr nepermjet ushqimit apo pijeve... kur lani tesha me duer duke perdorur deterzhente, ose kur i ngjyrosni floket me ngjyra-kemikale te ndryshme, ose kur i ngjyrosni dhe kur i pastroni thojt me kemikale...
Per ta zgjedh problemin rrenjesisht, ju keshilloj te pastroni idhzen dhe melcine nga guret (lexo artikullin per pastrimin e idhzes dhe melcise nga guret ...)
|
|
|
|
|
|
#1003734 - June 15, 2009, 11:20 pm
[Re: House M.D]
|
anetar i ri
|
Me thone nga qe kam shume ankth por ....nuk me bejne asgje ilacet.
|
|
|
|
#1003735 - June 15, 2009, 11:31 pm
|
anetar i ri
|
faleminderit shume megjithate do bej analiza . e mira do ishte qe site juaj te ishte dhe ne gjuhen shqipe .
|
|
|
|
#1003754 - June 16, 2009, 11:46 pm
|
anetar
|
Ke te drejt, ne nje te ardhme te afert shpresoj qe ne web-faqen t'ime te ket me shume ne shqip (gjithsesi ilaqet qe i pregadise vet kan emra vetem shqip dhe kur pacientet i marrin per terapi, mundohen te mesojn sa ma par shqip...).
|
|
|
|
|
|
#1062216877 - May 11, 2010, 7:38 pm
|
anetar i ri
Registered: May 11, 2010, 3:43 pm
|
pershendetje mjeku popullor a ka mundesi te me tregosh clat jan ushqimet qe nuk duhet ti ham ose ti pim ato lengje te cilat e ngacmojn melqin sepse edhe un vuaj nga psoriaza sipas teje thua se me lengun e mollave te freskta mund te sherohemi plotsisht nga kjo semundje po aka mundesi ju lutem pakez me gjansisht me me fol si ti ham ato molla apot ti ziejm si tjacv nxjerrim lengun sa eshte saisa ne dit qe duhet ti konsumojm dhe cilat jan ushqimet qe nuk duhet ti ham per tju shamgur problemeve qe ngacmojn melqin flm shum doktor
|
|
|
|
|
|
#1062217063 - June 7, 2010, 6:25 pm
[Re: mondii]
|
anetar i ri
Registered: May 11, 2010, 3:43 pm
|
mjeku popullor ju pershendes a ka mundesi ju lutem te na tregoni cilat ushqime jon qe duhet ti konsumojm per ne qe vuajm nga semundja e psoriasis dhe a ka mundesi te na tregoni nga e dini kur melqia nuk punon si duhet paraqitet psoriaza dhe sa veta keni sheru nga kjo semundje ju pershendes falemderit.
|
|
|
|
|
|
|
|