Receta Gatimi Shqiptare

Diskutime tek 'Kuzhina dhe receta gatimi' filluar nga TEDI, 4 Nov 2002.

  1. Bukuroshja

    Bukuroshja Primus registratum

    Re: Receta Gatimi Shqiptare

    ka kaluar dite dhe nuk po marim receta te reja
    cfare te gatuajme!! :rolleyes:
     
  2. TEDI

    TEDI Valoris scriptorum

    Re: Receta Gatimi Shqiptare

    Bukuroshe prit sa t lej punen qe kom tani ne ju jap un receta t reja ...
     
  3. DEVIL-girl

    DEVIL-girl Primus registratum

    Re: Receta Gatimi Shqiptare

    Qepe te mbushura

    per kete recete duhen:
    8 qepe mesatare
    1 veze
    djath parmazan apo kackavall i grire
    100g buke te thekur te shkermoqur(breadkrumbs)
    kripe dhe piper
    nje pako mish te grire(300g)

    Ziejme qepet per 10 min dhe pastaj i leme te kullojne. Ne nje tigan skuqim mishin e grire ne vaj ulliri, kur te jete gati e leme te ftohet ca, dhe e perziejme me vezen e rrahur me pare, i shtojme djathin e grire, buken e thare, kripen dhe piperin sipas deshires.

    Ndezim furren ne 180 grade dhe e leme te ndezur derisa tava te jete gati per pjekje.

    Marrim qepet qe tashme jane ftohur dhe i presim pjesen e siperme aty ku jane rrenjet dhe i heqim mesin me kujdes me nje luge ne menyre qe te na krijoje hapsire per mbushjen.
    I mbushim me perzierjen e mesiperme dhe i leme ne furre per 20-25 min.

    Mund ti servirni te ftohta ose te ngrohta.
    Ju befte mire. :wave:
     
  4. GJYSHI

    GJYSHI Gjyshi

    Re: Receta Gatimi Shqiptare

    A mund te me thote ndonjeri si gatuhet Tava Tiranase(ose tava e kosit).Faleminderit :wave:
     
  5. GJYSHI

    GJYSHI Gjyshi

    Re: Receta Gatimi Shqiptare

    Si ore nuk di asnji me gatu taven e kosit po ky eshte kulmi i turpit :lol:
     
  6. Florus

    Florus Forumium maestatis

    Re: Receta Gatimi Shqiptare

    Baked lamb with yogurt (Tave kosi)

    1 1/2 kg lamb leg or shoulder
    salt
    pepper
    ¾ cup butter
    2 tbs rice
    1 kg yogurt
    5 eggs, beaten
    1 tbs flour


    Cut meat into 4 serving pieces. Season with salt and pepper to taste. Dot with ¼ cup butter and bake at 350 degrees, basting now and then with pan juices, about 40 minutes, or until well browned.

    Stir rice into pan juices. Remove baking pan from oven and set aside while preparing yogurt sauce. Combine yogurt with salt and pepper to taste. Stir in eggs until smooth. Set aside.

    Melt the remaining ½ cup butter and add the flour. Sauté until the mixture becomes smooth. Add yogurt mixture and stir until smooth. Pour yogurt sauce in baking pan, stirring it with meat pieces, and bake at 375 degrees for 45 minutes. Serve hot.


    Receta eshte ne anglisht po shija nuk ndryshon /pf/images/graemlins/laugh.gif
    :wave:
     
  7. GJYSHI

    GJYSHI Gjyshi

    Re: Receta Gatimi Shqiptare

    O Flobo rrofsh plako se ka 2 jave qe mka shku menja per tave kosi e spo e gjeja dot receten e gatimit. Edhe njehere thanks. :wave:
     
  8. Truth_Matters

    Truth_Matters Primus registratum

    Re: Receta Gatimi Shqiptare

    A di ndonjeri si behen gogoxharet? Me ka marre malli por s'e di si behen.

    Thanks.
     
  9. S6T6N6

    S6T6N6 Forumium maestatis

    Re: Receta Gatimi Shqiptare

    i miss you!
     
  10. xhoni

    xhoni Primus registratum

    Re: Receta Gatimi Shqiptare

    Lale ,tava kosit eshte specialitet Elbasani,packa se gatuhet edhe ne Tirane,bile ne shume libra kuzhine,quhet Tave Elbasani.
     
  11. xhoni

    xhoni Primus registratum

    Re: Receta Gatimi Shqiptare

    Po ju jap i recete timen per te gatuar peshkun.
    Une zakonisht e bej me thela salmoni por mund te behet me shume lloje peshqish.

    1-tre thela salmon
    2-tre qepe mesatare
    3-gjysem kanace tul domateje
    4- 1 luge salce domate
    5- 3-4 luge miell
    6- kripe,piper te zi dhe spec djeges sipas deshires
    7-vaj ulliri i perzier me vaj lulesh sipas qejfit.
    8-majdanos nje tufe

    ne nje tigan veme vajin te nxehet dhe ne te skuqim pak nga te dyja anet peshkun te lyer me pare me miell.E heqim dhe e vendosim ne tave.
    Ne vajin e mbetur skuqim qepen deri sa te marre ngjyre te verdhe.Shtojme salcen e domates me pak fare uje,piperin e kuq dhe specin djeges.E leme te tretet salca nja 5 minuta.Me pas shtojme gjysmen e kanaces me tul domateje,kripen dhe majdanozin.
    I perziejme nja 7-8 minuta pastaj te gjithe kete mase ja hedhim siper peshkut qe me pare e vume ne tave.
    I futim ne furre 180 grade 30-40 minuta dhe pastaj lepini gishtat.
    Me kane thene qe e qaj fare kte taven.Provojeni dhe me sillni pershtypjet.
    Mos harroni,pini nje shishe vere per qejf dhe fujani llapen dashnores sic e keni zakon. /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
    Shnet e t,mira!!!
     
  12. GJYSHI

    GJYSHI Gjyshi

    Re: Receta Gatimi Shqiptare

    Une nuk pyeta si quhet por si behet ,dhe ne qofte se i kane vene emer tjeter (se une e di qe quhet tave tiranase ose tave kosi) faleminderit per informacionin :thumbsup:
     
  13. xhoni

    xhoni Primus registratum

    Re: Receta Gatimi Shqiptare

    une kam provuar vec nje here ta bej por sme doli gje se vallaj n elbasan e qajne plakat taven e kosit.kto dite do e provoje dhe nje here duke pyetur andj nga qyteti im dhe do tju them.

    provojeni ket peshkun qe thashe me lart une dhe shifeni si del,yll bote.
     
  14. Post Scripter

    Post Scripter Primus registratum

    Re: Receta Gatimi Shqiptare

    Bukuroshe, barabaroz = geranium
    take care
     
  15. AnaBlue

    AnaBlue Forumium maestatis

    Re: Receta Gatimi Shqiptare

    Xhoni, duhet patjeter te skuqet peshku me miell? Jo per gje por mielli ngelet ne tigan dhe mezi pastrohet pastaj. Po hudhra perdor?
     
  16. TEDI

    TEDI Valoris scriptorum

    Re: Receta Gatimi Shqiptare

    Peshku mund te skuqet me MIell po do te shkundet pak qe ti bjere MIelli i Tepert Dhe ne Tigan mos hidh shume vaj qe te digjet ...
     
  17. AnaBlue

    AnaBlue Forumium maestatis

    Re: Receta Gatimi Shqiptare

    Yummy!

    Si behete pureja me patate?
     
  18. ana karenina

    ana karenina Primus registratum

    Re: Receta Gatimi Shqiptare

    Alla shqiptarce apo e gatshme?
     
  19. AnaBlue

    AnaBlue Forumium maestatis

    Re: Receta Gatimi Shqiptare

    Alla shqiptarshe se te gatshme e lexoj tek kutia /pf/images/graemlins/laugh.gif
     
  20. ana karenina

    ana karenina Primus registratum

    Re: Receta Gatimi Shqiptare

    Me duket se duhen zjere patatet, pastaj duhen qeruar (per kete te dyten jam e sigurte /pf/images/graemlins/laugh.gif), pastaj duhen shtypur derisa te behen tip brumi. Me pas nuk e di mire ne i hidhet qumesht i ftohte e lihen te zjejne pak bashke, apo i nxehte, i zjere, edhe vetem perzjehen. Kripen dhe gjalpin sipas qefit. Mgjth pyet dhe ndonje tjeter me mire /pf/images/graemlins/laugh.gif
     

Shpërndajeni këtë faqe