Kush e gjen ??

Diskutime tek 'Mistere, Konspirime, Kuriozitete' filluar nga njemijeenjeenjedite, 4 Feb 2004.

 1. Adami

  Adami Guest

  Re: KUSH E GJEN

  Blendi numrat i ke gjet te sakte por shpjegimi me hutoi :rolleyes:

  Behesh pak me specifik ne shpjegim?
   
 2. blendiys

  blendiys Primus registratum

  Re: KUSH E GJEN

  n²(n-1)

  0²*(-1)=0
  1²*0 = 0
  2²*1= 4
  3²*2 = 18
  4²*3 = 48
  5²*4= 100
  6²*5= 180
  7²*6= 294
  8²*7= 448
  9²*8= 648
  10²*9=900
  11²*10=1210
  Nuk po di ta shpjegoj ndryshe me numer paraardhes nenkuptoj numrin me (1) me te vogel si dyshi ndaj treshit pershembull.

  Mund te behet edhe me kete formule n(n+1)².
   
 3. Cassandra

  Cassandra Primus registratum

  Re: KUSH E GJEN

  si thu ti Adami???
   
 4. Adami

  Adami Guest

  Re: KUSH E GJEN

  une them /ignore *NotSet*
   
 5. Strawbery

  Strawbery Primus registratum

  Re: KUSH E GJEN

  A ka njeri tjeter ndo nje gjeagjeza ketu pervec ketij Adamit??
  /me ja merr Adamit librin e gjeagjezave nga dora dhe e ben cika-cika baaaahhhhh sa i pangopur :rolleyes:
   
 6. Kondrapedali

  Kondrapedali Kondrapedali

  Re: KUSH E GJEN

  Adami nuk i ka gjëegjëza po detyrat e matematikës /pf/images/graemlins/laugh.gif .
   
 7. Strawbery

  Strawbery Primus registratum

  Re: KUSH E GJEN

  Ate thuaj /pf/images/graemlins/laugh.gif . Do jete ndo nje petagog se ska mundesi ti di gjithe keto :tipsy:
   
 8. Adami

  Adami Guest

  Re: KUSH E GJEN

  :lol: :book:
   
 9. Adami

  Adami Guest

  Re: KUSH E GJEN

  Blendi sidoqofte ti i gjete numrat me formulen tende.

  Bravo :thumbsup:

  ka edhe nje menyre tjeter .Une kam perdor rradhen e numrave nga 0 deri tek 8 aty dhe ti gjete numrin 9,10,11.
  Mund te gjehet edhe ne kete forme, numri ne fuqi te 3 , minus numrin ne katror. Psh:
  9^3=729.
  9^2=81.
  729-81=648.
   
 10. Adami

  Adami Guest

  Re: KUSH E GJEN

  1) AB perpjestohet me 2
  2) BC perpjestohet me 3
  3) CD perpjestohet me 4
  4) DE perpjestohet me 5
  5) EF perpjestohet me 6
  6) FG perpjestohet me 7
  7) GH perpjestohet me 8
  8) HI perpjestohet me 9

  Kush me formon nje numer me 9 shifra nga 1 deri tek 9 qe po ti zevendesosh shifrat me germat te vertetohet perpjestimi.Shifrat nuk duhet te perseriten.

  Ndihme: ka dy menyra :smash:
   
 11. besim231071

  besim231071 Primus registratum

  Re: KUSH E GJEN

  187254963dhe127854963.
   
 12. Adami

  Adami Guest

  Re: KUSH E GJEN

  numri i pare eshte shume ne rregull , kurse i dyti jo

  psh CD=78 dhe 78 nuk perpjestohet me 4 se del 19.5 :smash:
   
 13. besim231071

  besim231071 Primus registratum

  Re: KUSH E GJEN

  OK,po ky tjetri si eshte;781254963.
  Nuk te shpeton gje ty Adam.
   
 14. Adami

  Adami Guest

  Re: KUSH E GJEN

  Bravo :thumbsup:

  ai numer po
   
 15. it's me

  it's me Primus registratum

  Re: KUSH E GJEN

  Ta rifreskojme pak temen me nje problem te thjeshte /pf/images/graemlins/smile.gif
  Kemi nje enë prej tete litrash plot me uje dhe dy enë bosh nga te cilat njera eshte pese dhe tjetra tre litershe.
  Si mundemi te ndajme ujin ne menyre te barabarte, kater ne enën tete litershe dhe kater ne enën pese litershe ?
   
 16. hot

  hot Hotgirl

  Re: KUSH E GJEN

  mbush 3-litershen, e zbraz tek 8-litershja, mbushe prap, zbraze prap, mbushe prap zbraze prap, mbetet 1 l tek 3-shja

  3+3+2=8

  zbraze 1l e 3-shes tek 5-litershja, mbush 3-shen prape edhe zbraze tek 5-litershja, u ben 4 l tek bidoni 5 litersh

  perserit edhe nje here nga fillimi ne menyre qe te mbetet 1 l tek 3-shja
  zbraze tek 8-litershja, mbushe edhe njehere 3-litershen edhe zbraze prap tek 8-litershja
  u ben 4 l tek bidoni 8 litersh
  :rolleyes: /pf/images/graemlins/laugh.gif
   
 17. it's me

  it's me Primus registratum

  Re: KUSH E GJEN

  e zbraz tek 8-litershja, mbushe prap, zbraze prap, mbushe prap zbraze

  Ketu e ke pasur fjalen per 5-litershen besoj /pf/images/graemlins/laugh.gif
  E ke gjetur Shote :rockband:
   
 18. abs

  abs nuk e di...

  Re: KUSH E GJEN

  Ne 1 tavolin gjinden dy grupe me arra.
  Secili grup ka nji numer te caktuar arrash.
  Po te marrim 1 arre nga grupi i pare dhe ta vendosim tek i dyti, te dy grupet kan te njejtin numern arrash.
  Kurse ne te kundert, po te marrim 1 arre nga grupi i dyte dhe ta vendosim ne te parin, grupi i pare ka dyfishin e arrave.
  Sa arra kane secili nga grupet?

  :wave:
   
 19. it's me

  it's me Primus registratum

  Re: KUSH E GJEN

  Njeri grup ka pese arra dhe tjetri shtate /pf/images/graemlins/laugh.gif
   
 20. abs

  abs nuk e di...

  Re: KUSH E GJEN

  :thumbsup: /pf/images/graemlins/smile.gif
   

Shpërndajeni këtë faqe