Embelsirat

Diskutime tek 'Kuzhina dhe receta gatimi' filluar nga Never Alone, 11 Nov 2002.

  1. arbi

    arbi Primus registratum

    Re: Embelsirat

    faleminderit kordele /pf/images/graemlins/smile.gif me jep adresen te te dergoj kavanozin e reçelit :lol:
     
  2. Kordelja

    Kordelja Valoris scriptorum

    Re: Embelsirat

    Une ha vetem gliko me arra ose me fiq te eger /pf/images/graemlins/wink.gif nese mundesh te besh keto, ahere po /pf/images/graemlins/tongue.gif
     
  3. arbi

    arbi Primus registratum

    Re: Embelsirat

    :lol: :lol: oferta e fundit nje kavanoz me reçel ftoi dhe nje me reçel fiqsh te mbushur me thalba arrash :lol: :lol:
     
  4. edda

    edda Primus registratum

    Re: Embelsirat

    une du reçel fiqsh :cry: :cry: :cry:
     
  5. arbi

    arbi Primus registratum

    Re: Embelsirat

    mos qaj me jep adresen te te postoj nje shishe reçel :lol: :lol: :rockband:
     
  6. edda

    edda Primus registratum

    Re: Embelsirat

    :kiss: arbi
     
  7. arbi

    arbi Primus registratum

    Re: Embelsirat

    /pf/images/graemlins/smile.gif [​IMG]
     
  8. RecurrentDream

    RecurrentDream Forumium praecox

    Re: Embelsirat

    KEK ME MOLLE

    Perberesit:

    Per mbushjen:
    <ul type="square">
    [*]500 gr molle majhoshe (jeshile);
    1 lk kanelle pluhur;
    1 ls lekure limoni (e grire);
    3 ls leng limoni;
    150 gr sheqer;
    200 gr uje.
    [/list]

    Per brumin:
    <ul type="square">
    [*]200 gr miell;
    4 kokrra veze;
    1/2 lk sode buke;
    200 gr gjalpe;
    200 gr sheqer;
    1 ls lekure limoni (e grire).
    [/list]

    Per zbukurim:
    <ul type="square">
    [*]miell sheqeri sipas deshires
    [/list]

    Mbushja:
    Mollet qerohen, u hiqen farat dhe priten ne forme kubike. Ne nje tenxhere hedhim ujin, sheqerin, kanellen, lekuren e limonit, lengun e limonit. Pasi te vloje, shtojme mollet e grira me pare duke i trazuar here pas here dhe i leme te ziejne per 2 minuta. Pasi te kene ziere per 2 minuta, e heqim tenxheren nga zjarri dhe e leme te ftohet.

    Brumi:
    Ne nje tas porcelani perziejme gjalpin e shkrire me sheqerin derisa te formohet nje mase kremoze. Shtojme vezet nje nga nje duke i perzier. Shtojme lekurat e limonit, soden e bukes dhe ne fund miellin. E perziejme derisa te formohet nje brume i njetrajtshem.

    Pjekja:
    Taven e lyejme me pak gjalpe dhe e sperkatim me peksimadhe (dmth. fette biskotate te grira holle). Brumin e ndajme ne dy pjese te barabarta. Njeren pjese e shtrojme ne tave ne menyre te njetrajtshme, hedhim siper shtresen e molleve, dhe e mbulojme me pjesen tjeter te brumit (mund te perdorni nje tip spatule guzhine per te krijuar nje siperfaqe sa me te rregullt).

    E fusim taven ne furren e ngrohur me pare ne 180 grade dhe e leme te piqet per 40 minuta.

    Sherbehet e sperkatur me miell sheqeri.

    PROVOJENI, BEHET E MREKULLUESHME...!!
     
  9. edda

    edda Primus registratum

    Re: Embelsirat

    zucchero a velo perkthehet miell sheqeri ne shqip??
     
  10. RecurrentDream

    RecurrentDream Forumium praecox

    Re: Embelsirat

    smile, nuk e di nese zucchero a velo i thone miellit te sheqerit, por po shpjegoj kuptimin e kesaj te dytes /pf/images/graemlins/smile.gif . Sheqer i bere pluhur ne forme mielli, te cilin mund ta pergatitesh vete duke e shtypur (psh. ne havan) ose mund ta blesh te gatshem.
    :wave:
     
  11. edda

    edda Primus registratum

    Re: Embelsirat

    E di pse te pyeta..sepse une e quaj sheqer i shtypur, por ky perkthim s'me bind dhe aq, ne fakt as miell sheqeri sikur nuk shkon ... :idea: ndoshta tingellon me bukur thjesht sheqer i imet
     
  12. bolonjezja

    bolonjezja Primus registratum

    Re: Embelsirat

    dua bakllava!!!!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry:
     
  13. mistrec-sarande

    mistrec-sarande Primus registratum

    Re: Embelsirat

    na nje cop pastiço. :tipsy:
     
  14. DEVIL-girl

    DEVIL-girl Primus registratum

    Re: Embelsirat

    Kush di si bohen bollokumet se me ka vajt menja keq ime.. u bene 4 vjet pa i provu i here :cry:
     
  15. Diddy19

    Diddy19 Su@mi

    Re: Embelsirat

    Tiramisù:

    Perberesit:

    1)5 veze
    2)1/2 kg Mascarpone(me duket se ne Shqiperi nuk ekziston fare /pf/images/graemlins/frown.gif )
    3)5 luge sheqer
    4)biskota savoiardi
    5)kafe te hidhur(dmth pa sheqer)dhe jo te ngrohte
    6)kakao te hidhur

    Pergatitja:
    Ne nje tas hidhni 5 te kuqat e vezeve,5 luge sheqer dhe dhe mascarponen dhe i perzieni fort,(mundesisht me ate aparatin elekrik qe sherben per te perzier qe s di si quhet).Menjane perzieni fort te bardhat e vezeve dhe pastaj i perzien me ato te parat.

    Tiramisù:
    Njomni biskotat savoiardi ne kafe dhe vendosni ne nje tave.Shtoji siper ne formen e nje shtrese mascarponen dhe nje shtrese tjeter me kakao pluhur.Mund te vini edhe disa shtresa njera mbi tjetren.Lijeni te ftohet per disa minuta ne frigorifer.

    Ju befte mire!
     
  16. romeo

    romeo Forumium maestatis

    Re: Embelsirat

    vdes per tiramisu /pf/images/graemlins/wink.gif
     
  17. Diddy19

    Diddy19 Su@mi

    Re: Embelsirat

    Ja nje fete Tiramisù issi:

    [​IMG]
     
  18. Re: Embelsirat

    a kush ka mesuar cfar eshte tiramisu...
     
  19. Diddy19

    Diddy19 Su@mi

    Re: Embelsirat

    He pra,u rrita edhe une! :shrug:
     
  20. insane

    insane Guest

    Re: Embelsirat

    [​IMG]

    chocolat mud cake = chokollate e shkrire e trashe.

    te enjten hengra 1 thele, akoma mbaj mend shijen...

    :rolleyes:
     

Shpërndajeni këtë faqe