Embelsirat

Diskutime tek 'Kuzhina dhe receta gatimi' filluar nga Never Alone, 11 Nov 2002.

  1. Rrapatushja

    Rrapatushja Nelk@

    Re: Embelsirat

    Lol, Erule vazhdo me kete ritem se kulti mistik i hasudese po mbulon si nje re e zeze gjithe hapesiren e Kuzhines /pf/images/graemlins/wink.gif
     
  2. helibak mucogllava

    helibak mucogllava Primus registratum

    Re: Embelsirat

    po sherbeti si behet reeeeeeeeeeee amani :confused:
     
  3. dolce_vita

    dolce_vita Primus registratum

    Re: Embelsirat

    une nuk di me bo sherbet se jam e embel vete /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
     
  4. helibak mucogllava

    helibak mucogllava Primus registratum

    Re: Embelsirat

    ska gje dolce_vita po te mar ty e le sherbetin une :wub: :kiss:
     
  5. dolce_vita

    dolce_vita Primus registratum

    Re: Embelsirat

    :lol: :lol:
     
  6. helibak mucogllava

    helibak mucogllava Primus registratum

    Re: Embelsirat

    :kiss: :wub: :kiss:
     
  7. Seriozi

    Seriozi Primus registratum

    Re: Embelsirat

    Receten se si behet keku me sherbet a e di kush,them se eshte e lehte m.q.s. vetem mjell dhe sheqer do.
    Ose te sheqerpares.
     
  8. tirona

    tirona Primus registratum

    Re: Embelsirat

    mos thu per ato tortat qe u boshin te pasticeri
    Bilbili e ??????
     
  9. tirona

    tirona Primus registratum

    Re: Embelsirat

    jo do uj dhe sheqer!!!
    Pershembull do hedhesh 4 gota uji me 4gota sheqer kjo eshte e gjitha
     
  10. tirona

    tirona Primus registratum

    Re: Embelsirat

    JU BEFTE MIREEEEE!!!!!
     
  11. Seriozi

    Seriozi Primus registratum

    Re: Embelsirat

    ... :eek: e gjitha per te bere çfare ? ujin me sheqer.Po une nuk dua te pi uje me sheqer,une pyeta si behet keku ose sheqerparja dhe jo si behet uji me sheqer.Po kekun ta blej te gatshem.

    Me siguri qe ti ke kujtuar se une pyeta:si behet sherbeti per kekun. /pf/images/graemlins/smile.gif
     
  12. arbi

    arbi Primus registratum

    Re: Embelsirat

    sultepliç-sultiazh-oriz me tamel/qumesht kush me jep dozat ka nje liter reçel kumbullash shume i mire te bere nga mami ime :thumbsup:
     
  13. tirona

    tirona Primus registratum

    Re: Embelsirat

    mir pra kujtova se the si behte sherbeti !!!!
    Si behet sheqerparja ta tregoj kur te kem kohe okay ????
     
  14. arbi

    arbi Primus registratum

    Re: Embelsirat

    juhuuuuuuuuu
     
  15. Seriozi

    Seriozi Primus registratum

    Re: Embelsirat

    O Arbri po ti ne fillim the nji liter pse e ndrrove me nji kavanoz,jo per gje po po interesohem te gjej receten une.
     
  16. arbi

    arbi Primus registratum

    Re: Embelsirat

    lol mos e ki merak eshte kavanoz litersh :lol:
     
  17. Seriozi

    Seriozi Primus registratum

    Re: Embelsirat

    Nuk doli njeri t'me tregoj si behen keku dhe sheqerparja.

    Arbi sultjashin bleje ne dyqan /pf/images/graemlins/laugh.gif ,se lire kushton 0.30 €.Hidhi dhe pak kanelle dhe e di si bohet lere mos e pyet,ja tani po shkoj ti fus nji sultjash.
     
  18. Kordelja

    Kordelja Valoris scriptorum

    Re: Embelsirat

    Receten e sheqerpares e ka postuar ximi tek Guzhina Shqiptare :book: sa per kekun di qe ka shume variante /pf/images/graemlins/smile.gif
     
  19. arbi

    arbi Primus registratum

    Re: Embelsirat

    o mistrec receta:zihet(shume)orizi me pak uje i shtohet sheqeri dhe qumeshti gjithashtu edhe pak niseshte qe te trashet e fut neper pjata,tasa apo ça te duash dhe e le te ftohet po te duash i hedh ca kanelle siper e kaq.dozat me sy sipas qejfit mua me pelqen me pak oriz, jo teper sheqer dhe orizi te jete i zier shume per me e ftoh e vendos ne filxhana kafeje amerikane se neper pjata dalin racione teper te medha. Faleminderit M. qe me dha receten dhe me dha te shijoj sultepliçin e saj /pf/images/graemlins/tongue.gif :lol: :lol:
     
  20. Kordelja

    Kordelja Valoris scriptorum

    Re: Embelsirat

    arbi, orizi zihet me pare me ca uje, sa te mbulohet nje dy gisht dhe hiqet pa u shterrur uji te cilit i ke shtuar edhe pak gjalpe gjate zierjes, zihet si makaronat per pasticen, te dyja me pas (ne parim) perzihen me qumesht.


    Mistrezi, nje gote me uje me oriz per 1 liter qumesht eshte mese mjaftushem, mund t'i shtosh edhe pak niseshte, psh gjysem luge gjelle sa per te trashur lengun.Pasi e ke zier orizin sic thashe me lart (al dente dmth /pf/images/graemlins/laugh.gif ) ne tenxheren ku ke hedhur qumeshtin, niseshtene (perzieje mire kete qe te mos dale me korriza /pf/images/graemlins/laugh.gif ) dhe sheqerin dhe u ke dhene nje vale te mire, shto orizin dhe lere te zieje mire derisa kur ta prekesh kokrren e orizit te jete e bute, mos e ler te shterroje shume.Ndaje ne tasa, hidhi kanelle ne siperfaqe dhe lere te ftohet ne frigorifer.

    Te befte mire /pf/images/graemlins/smile.gif
     

Shpërndajeni këtë faqe