Embelsirat

Diskutime tek 'Kuzhina dhe receta gatimi' filluar nga Never Alone, 11 Nov 2002.

  1. vlera

    vlera Primus registratum

    Re: Embelsirat

     
  2. anny

    anny Primus registratum

    Re: Embelsirat

    :lol:

    po mos na folni per embelsira amon mor se ne prag diabeti jam
     
  3. bob

    bob Primus registratum

    Re: Embelsirat

    kur e pyeten njerin se ca embelsire pelqente me shume ai tha:

    "pak kadaif,po patet mundsi"dhe i shkoi goja lang

    kishte pa komshien kur po lahej /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
     
  4. ShkodraniNY

    ShkodraniNY Primus registratum

    Re: Embelsirat

    HALLVE aman se marume hahaha
     
  5. Hellena

    Hellena Primus registratum

    Re: Embelsirat

    Tiramisu dhe Krem Karamel ... oh dhe akullore me luleshtrydhe dhe cheesecake ...yum yum
     
  6. Adile

    Adile Primus registratum

    Re: Embelsirat

    Kemi ndonje embelsire tipike shqiptare ne?

    edhe kush di si gatuhet se du me bo nji gje shqiptare te embel po I no idea /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/booki.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/eusa_doh.gif
     
  7. hiram

    hiram Primus registratum

    Re: Embelsirat

    cfar embelsire te thate apo me sherbet ose sherup
    /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/confused.gif
     
  8. marina s.

    marina s. Forumium maestatis

    Re: Embelsirat

    Provova te beja nje kek me karrota mbreme dhe doli shume i mire. Kjo eshte receta:

    380gr miell-- 100gr gjalpe/margarine-- 100gr bajame/arra te grira-- 300gr karrota te grira-- 3 kokrra veze-- 3 luge gjelle sheqer--sode buke.

    Ne nje tas te thelle perzihet mielli,soda,sheqeri,vezet dhe gjalpi icili duhet te jete i bute(ne temp. ambienti).Rrihen derisa te behet masa homogjene dhe pastaj duke vazhduar perzierjen i hidhen bajamet e grira dhe karrotat e grira. Pastaj hidhet ne tave(te lyer me pak gjalpe dhe pak miell qe te mos kete ngjitje)dhe futet ne furre ne 175-180 grade per 40 minuta.

    une e bera ne nje tave te vogel ne fakt(te 24-25 cm diametri).Nqs doni ta beni me temadhe normalisht do shtoni masat e perberesve.
     
  9. hiram

    hiram Primus registratum

    Re: Embelsirat

    Provoni kekun biskot me bajame.
    ja receta>
    miell 440g,sheqer 170g,mjalt 165g,gjalp 50g,veze 2 kok,
    sod buke 5g,uje 65g,bajame 250g dhe te verdha vezesh 2 kok.

    bajamet pastrohen dhe ndahen ne dy pjes
    me te bukurat zgjidhen dhe lihen per zbukurim
    te tjerat piqen deri sa marrin ngjyr kafe te celet
    bluhen holle dhe hidhen ne fillim te zenies se brumit
    brumi zihet si per biskotat e zakonshme
    hapet ne pete 10-15 mm dhe vendoset ne tepsi te lyer
    me gjalp.
    nga sip. fshihet mielli dhe lyhet me te verdhat e vezeve
    dhe zbukurohen me bajame
    piqeni ne temp.190-200 grade.
     
  10. ere

    ere Primus registratum

    Re: Embelsirat

    u cme leshoi goja leng/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/tonguee.gif
     
  11. hiram

    hiram Primus registratum

    Re: Embelsirat

    Biskota Caji.
    ja receta
    miell 630g,sheqer 280g,gjalp 200g,veze 2kok,sod buke 4g,arra 30g.

    Mielli i situr perzihet me soden dhe vendoset ne tavoline,
    hapet nje grope ne mes ku hidhet gjalpi i perzier me sheqerin dhe vezet.
    pasi perzihen te gjitha hidhet uje dhe zihet menjeher brumi
    Brumi hapet ne pete me trashsi 4-5 mm dhe pritet ne forma te
    ndryshme biskotash te cilat vendosen ne tepsi te lyer me yndyr
    dhe te sperkatura me uje
    siper faqja e biskotes lyhet me te verdhe vezesh dhe sperkatet
    me arra te grira holle
    piqen ne temp.220 grade per 8-10 min.
     
  12. aristokratja

    aristokratja Forumium praecox

    Re: Embelsirat

    Kam ngrene nje embelsire para nja dy ditesh te bere ne shtepi, qe te shkrihej ne goje... Njam njam. Sheqerpare e kishte emrin, dhe nuk e di me te thene te drejten prejardhjen e ketij emri, por do e kerkoj.
     
  13. Hellena

    Hellena Primus registratum

    Re: Embelsirat

    English Bread Pudding me Akullore is the best .. me lepi dhe gishtat e kembve :p
     
  14. hiram

    hiram Primus registratum

    Re: Embelsirat

    Ne pergjithsi te gjitha embelsirat me sherbet
    e kane prejardhjen nga vendet e lindjes
    kryesisht nga turqia.
     
  15. ylli i mengjesit

    ylli i mengjesit Primus registratum

    Re: Embelsirat

    Embelsire ''Love'' e ftohte

    250 gr xhelatine(me arome luleshtrydheje,qershie ose sipas deshires)
    1 kg uje
    1.5 kg qumesht
    3-4 pako puding te bardhe
    1 filxhan caji sheqer
    1 pako biskota

    Ne fillim e tret xhelatinen ne uje te nxehte dhe e le te ftohet.E fut ne frigorifer deri sa te arrije nje mase te trashe .Nuk duhet lene me shume se pastaj nuk merr formen qe do duam ne.Ne qumeshtin qe eshte duke u zier shtojme sheqerin dhe e trazojme mire.Hedhim dhe pluhurin e pudingut dhe e trazojme deri sa na behet nje mase e trashe.Ne nje tas vendos pak qumesht te ftohte qe sherben per te futur biskotat sa per tu lagur.Keshtu,marim biskotat e lagura ne fillim me qumeshtin e ftohte dhe i shtrojme ne nje tepsi ,siper hedhim nje mase te pudingut ,pastaj perseri nje shtrese biskota dhe nje mase puding siper saj.Mund ta bejme me tre ose dy shtresa.Ne fund i hedhim xhelatinen siper dhe e futim ne frigorifer.Atje ajo mpikset dhe mund te serviret dhe me pak shirup siper.
     
  16. Violet

    Violet Guest

     
  17. demirjan

    demirjan Guest

     
  18. mirdita

    mirdita Papirus rex

    E kam provu qet Embelsir shum e mir esht :)
     
  19. adrian petro

    adrian petro Guest

     
  20. mirdita

    mirdita Papirus rex

    Torta:pjeshka
    1-Mrgarin apo gjalp
    1-got te qajit lëng
    1-vezë
    1-gote sheqer
    1-peciv
    1-vanill
    1-qese keksa te bluar
    1/2 pako kakao
    1/2 pako kokos
    Shkrihet margarina apo gjalpa e perzijm me lengun dhe sheqerin pastaj i shtohen te gjitha perbersit e tjer.Masa vendoset ne frigorifer per ngrirje.Pas shkrirjes me masen formojm topa te vegjel sipas deshires u fusim arra ne mes, dhe siper u hedhim kokos
    Ju beftë mirë :)
     

Shpërndajeni këtë faqe