Brumrat

Diskutime tek 'Kuzhina dhe receta gatimi' filluar nga Ema, 5 Nov 2002.

  1. Ema

    Ema Goddes

    Brumrat

    Ciao!
    Ketu do flasim se si gatuhen byreket,makaronat,pasticet,polenta,etj...
     
  2. Ema

    Ema Goddes

    Re: Brumrat

    Pastico me djathe,qumesht dhe veze: /pf/images/graemlins/smile.gif

    Merret nje kile makarona(spaghetti) dhe futen ne uje te vale.Kur te jene gati te ziera(jo te ziera plotesisht) hiqen dhe shtrohen ne tepsi te lyer me gjalpe.
    Pas kesaj i hidhen lart djathe i grire(200-300 gr),2 kokrra veze te rrahura dhe 100 gr qumesht....
    Piqen ne furre me 180 grade.
    Kaq pra.... /pf/images/graemlins/smile.gif
    Byrekete me vone se marova per buke !
     
  3. Never Alone

    Never Alone Primus registratum

    Re: Brumrat

    Une ne vend te qumeshtit perdor Kos, provoje njeher i jep nje shije te lezetshme. :tipsy:
     
  4. gangsterja

    gangsterja Primus registratum

    Kanape me Ullinj.
    2-3Sardele pa hala,
    gjalp i frsket,
    feta te holla buke,
    ullinj pa berthame,
    1.domate e madhe.
    2.shtypen sardelet ne tigan me gjalpin,derisa te formohet nje mase kremoze(ose mixer).
    3.Lyhen fetat e bukes me nje shtrese te trashe nga perzierja e pergatitur.
    4.Ne mes te bukes vendoset nje fete e holle domateje pa leng dhe mbi te nje kokerr ulliri.
     
  5. gangsterja

    gangsterja Primus registratum

    Lazanja me spinaq.
    http://www.familie-im-web.de/familie/rezepte/s/spinat_lasagne_2.jpg
    Per4-5 persona duhen;
    250gr fileta-lazanja,
    150gr spinaq,
    250ml uje,
    250ml kos(creme fraiche),
    4-5 luge ajke,
    1qepe,
    150gr djathe,
    kripe.
    Pergatitja;Ne nje tigan me vaj,skuqet qepa e grire holle,pastaj aty vendosim edhe spinaqin per2-3min.Ne nje ene vendosim spinaqin e zier pak dhe perberesit e tjere,pra ujin,kosin,djathin,ajken dhe kripen,dhe keshtu filli do te jete i gatshem.Marrim nje tave mundesisht katrore dhe e lyejm me vaj,pastaj aty vendosim nje rend fileta-lazanja dhe u hidhet ca nga filli i punuar me pare dhe keshtu vendosim nje rend fileta,nje rend fili derisa te mbarohen.Rendi i fundit duhet te jete me fill.Nxejme furren ne 200*c dhe i pjekim per 25min.
     
  6. Seyfert

    Seyfert Valoris scriptorum

    Goja leng per Ravioli te mbushur me spinaq :)
     
  7. scadarsko

    scadarsko Locus omnem

    Kujdes me gluten !italia eshte vendi i pare n bote qe vuan nga gluten, prandaj mos e teproni me guzhinen italiane.guzhina me e sigurte per shendetin eshte ajo greke, spaniole, aziatike.
     
    Al-Punk likes this.

Shpërndajeni këtë faqe