"Back for a Better Future"

Diskutime tek 'Rrjeti i Studenteve Shqiptare ne Bote' filluar nga Erind, 1 Jun 2006.

 1. Erind

  Erind Forumium maestatis

  "Back for a Better Future"

  Internship_2006

  Vitet e fundit, numri i studenteve shqiptare qe studiojne jashte shtetit Atdheut eshte rritur ne menyre te konsiderueshme. Cdo vit rreth 3000 studente shqiptare vendosin te vazhdojne studimet jashte Shqiperise. Numri i pergjithshem i studenteve shqiptare qe studiojne jashte shtetit mendohet te jete rreth 25000, te shperndare kryesisht ne Europen Perendimore dhe Amerike.

  Ne baze te statistikave te mbledhura nga Rrjeti Internacional i Shoqatave Studentore Shqiptare “Albstudent”, vetem 28% e tyre mendojne te rikthehen ne Shqiperi pas studimeve. Ky fenomen perben edhe nje nder shkaqet e gjendjes aktuale te vendit. Rikthimi masiv dhe aplikimi i dijeve te tyre ne vendin e origjines, do t’i jepte padyshim nje shtyse te jashtezakonshme zhvillimit ekonomik, politik e social ne Shqiperi, si dhe futjes se nje mentaliteti te ri, perendimor ne shoqerine shqiptare.

  Per kete arsye, Rrjeti Internacional i Shoqatave Studentore Shqiptare “Albstudent” organizon projektin “Kthim per nje te ardhme me te mire” (“Back for a Better Future”). Ky projekt organizohet pas suksesit te vitit te kaluar te projekteve “Praktika 2005” dhe workshop-it “Kthimi ne Shqiperi, nje sfide per te gjithe ata qe studiojne jashte”. Projekti i ketij viti, duke ndjekur vazhdimesine e vitit te kaluar, synon t’u jape mundesine me shume se 50 studenteve shqiptare qe studiojne jashte Shqiperise, te kryejne praktike nje apo disa mujore prane institucioneve shteterore e kompanive me te medha private ne vend. Kjo praktike do t’u sherbeje atyre per t’u njohur nga afer me realitetin e kushtet e punes ne Shqiperi, si dhe per krijimin e kontakteve me punedhenesit, per nje rikthim te mundshem pas perfundimit te studimeve. Synim paresor i ketij projekti si dhe i aktiviteteve te tjera te ALBSTUDENT eshte pikerisht nxitja e kthimit dhe riintegrimi ne shoqerine shqiptare te studenteve jashte Atdheut.

  Per kete iniciative duhen falenderuar edhe institucionet shteterore e kompanite private per mbeshtetjen dhe gatishmerine e ofruar per zhvillimin e. ketij projekti. Vlen te theksohet se ky eshte nje fakt tjeter qe tregon mundesite e medha per kthim te studenteve shqiptare ne Shqiperi pas mbarimit te studimeve.


  Per cdo informacion te metejshem mund te vizitoni faqet e internetit www.praktika-online.com dhe www.albstudent.net
   
 2. Erind

  Erind Forumium maestatis

  Re: "Back for a Better Future"

  Dy praktika tek Co-Plan: Instituti per Zhvillimin e Habitatit
  30.05.06

  Emri i institucionit/firmës:

  Co-plan Instituti per Zhvillimin e Habitatit

  Përshkrimi i institucionit/firmës:

  Co-plan eshte nje organizate jo fitimprurese teper aktive ne fushen e zhvillimit urban. Kjo organizate promovon zhvillimin dhe krijimin e nje vizioni te ri te shoqerise civile ne Shqiperi.


  Lloji i praktikës (full time/part time):

  Me kohe te plote (40 ore/jave)


  Vendi ku zhvillohet praktika:

  Zyrat e Co-plan, Tirane


  Përshkrimi i punës së praktikantit:


  Puna e praktikantëve do të përqëndrohet në ndihmën ndaj stafit dhe punonjësve te Co-Plan ne Tirane ne projektet e tyre te ndryshme.


  Periudha e praktikës:

  shtator


  Pagesa:

  s'ka

  Afati i fundit i aplikimit:

  20 gusht


  Kushtet e nevojshme që duhet të përmbushin aplikantët


  Dega e studimit:
  Administrim Publik, Planifikim Urban, Planifikim Urban rajonal, Zhvillim Ekonomik Lokal, Zhvillimi i komunitetit, Mjedis, Transport.
  Përvoja e mëparshme në këtë fushë:

  Studentet duhet te jene ne vitin e fundit ose te kene mbaruar studimet ne nje nga deget e mesiperme.


  Gjuhët e huaja:
  anglisht


  Gjinia (f/m):
  m/f


  Të tjera:
  I përkushtuar në punë.

  Apliko
   
 3. Erind

  Erind Forumium maestatis

  Re: "Back for a Better Future"

  Praktika tek Bashkia e Tiranes per Shkenca Sociale dhe Politike
  31.05.06

  Emri i institucionit/firmës:

  Bashkia e Tiranes

  Përshkrimi i institucionit/firmës:

  Bashkia e Tiranes


  Lloji i praktikës (full time/part time):

  Me kohe te plote (40 ore/jave)


  Vendi ku zhvillohet praktika:

  Tirane


  Përshkrimi i punës së praktikantit:

  Bashkia e Tiranes kerkon 3 praktikante te degeve Shkenca Sociale ose Shkenca Politike. Puna e praktikantëve do të përqëndrohet në ndihmën ndaj stafit dhe punonjësve te Bashkise se Tiranes ne projektet e tyre te ndryshme.

  Periudha e praktikës:

  gusht - shtator

  Pagesa:

  s'ka

  Afati i fundit i aplikimit:

  30/09  Kushtet e nevojshme që duhet të përmbushin aplikantët  Dega e studimit:
  Shkenca Sociale, Shkenca Politike, te ngjashme


  Përvoja e mëparshme në këtë fushë:


  Jo e domosdoshme. Aplikantja/aplikanti duhet të ketë mbaruar gjithsesi me sukses dy vitet e para të studimit.

  Gjuhët e huaja:
  anglisht


  Gjinia (f/m):
  m/f


  Të tjera:
  Bashkia Tirane mundeson dhe praktika dy deri tre mujore. Nese keni deshire te kryeni nje praktike me kohezgjatje te tille ju lutemi te plotesoni ne menyren perkatese formularin e aplikimit

  Apliko
   
 4. komino

  komino Valoris scriptorum

  Re: "Back for a Better Future"

  po me pagese a ka ndonje?
   
 5. Erind

  Erind Forumium maestatis

  Re: "Back for a Better Future"

  Jo te gjitha, por ka dhe nga ato me pagese te cilat shenohen ne ofertat.
   
 6. Erind

  Erind Forumium maestatis

  Re: "Back for a Better Future"

  Praktika tek GTZ per Arkitekture
  01.06.06

  Emri i institucionit/firmës:

  GTZ (Gesellschaft fürTechniche Zusammen Arbeit)

  Përshkrimi i institucionit/firmës:

  Against the economic backdrop, German Development Cooperation focuses on the following areas: •Economic reform and development of the market system •Drinking water supply and sewage disposal •Energy


  Lloji i praktikës (full time/part time):

  Me kohe te plote (40 ore/jave)


  Vendi ku zhvillohet praktika:

  Tirane


  Përshkrimi i punës së praktikantit:

  GTZ kerkon praktikante te deges Arkitekture. Puna e praktikantëve do të përqëndrohet në ndihmën ndaj stafit dhe punonjësve te GTZ ne projektet e tyre te ndryshme.

  Periudha e praktikës:

  korrik - tetor


  Afati i fundit i aplikimit:

  30/09  Kushtet e nevojshme që duhet të përmbushin aplikantët
  Dega e studimit:
  Arkitekture


  Përvoja e mëparshme në këtë fushë:


  Pervoja ne kete fushe ose fusha te ngjashme shihet me perparesi megjithate nuk eshte e domosdoshme.

  Gjuhët e huaja:
  Gjermanisht


  Gjinia (f/m):
  m/f


  Të tjera:
  Ne do te mireprisnim studente per praktika me preference njohje te gjuhes gjermane, por jo vetem.
   
 7. Adonis

  Adonis Primus registratum

  Re: "Back for a Better Future"

  vazhdoni te enderroni o njerez se enderrat gjithmone realizohen.

  inisjative te tilla kan 10 vjet qe merren dhe asgje spo del ne drite. dhe une kur isha ne universitet degjova per insjativa te tilla dhe me zor prisja qe te diplomohesha dhe tu ktheja ne shqiperi te kontriboja ne ndertimin e shtetit ame.

  por realitetit ishte kejt ndryshe si fillim mesova se shteti shqiptare nuk i njihte diplomat e huaja pak rendesi kishte qe isha diplomuar nga nje universitet teper prestigjoz ne angli dhe me fame botrore. duke mos permendur zyrat, ambasadat, e ministrite qe me duhet te shkoja per te tjera vertetime.

  qe keshtu te dashur miq per ju qe keni diploma e keni leje qendrimi ne vende ku jetoni mos ju genjej mendja per ideale te tilla. po gjeni ndonje pune neper firma prestigjoze dhe bene leke e ndertoni jeten tuaj

  ndersa per ju te tjeret qe e keni te detyruar qe te ktheheni ne shqiperi pas studimeve duhet ta kapni nje shanc te tille prej flokesh se nuk ju jepet me. gjithsesi do ju sugjeroja te benit ca pare para se te niseni drejt shqiperise se si i thone nje llafi

  shqipetaret korruptojne dhe krishtin
   
 8. Erind

  Erind Forumium maestatis

  Re: "Back for a Better Future"

  Vjet, si "Albstudent" patem nje takim me ministrine e Jashteme dhe te Arsimit, te cilet na siguruan qe te gjitha diplomat e huja njihen ne Shqiperi. Diplomat kalojne ne nje komision verifikimi dhe me pas behet njohja.

  Ndersa firmave private, ju intereson vetem diploma origjinale, shpesh here edhe pa formalizimin e komisionit.
   
 9. Erind

  Erind Forumium maestatis

  Re: "Back for a Better Future"

  Praktike prane Raiffeisen Bank sh.a per Ekonomi, Administrim Bisnes dhe Finance
  06.06.06

  Emri i institucionit/firmës:

  Raiffeisen Bank sh.a

  Përshkrimi i institucionit/firmës:

  Përshkrimi i institucionit/firmës: Banka e Kursimeve sh.a u rregjistrua si subjekt juridik me 11 Dhjetor 1992, qe te operoje si banke ne Republiken e Shqiperise. Ne Janar 1997, aktivet dhe pasivet e 22 degeve te Bankes Kombetare Tregtare dhe 24 dege te Bankes Tregtare Bujqesore te Shqiperise u transferuan tek Banka e Kursimeve. Ne Korrik 1997, Banka e Kursimeve u ristrukturua si shoqeri aksionere me emrin "Banka e Kursimeve e Shqiperise", me kapital te nenshkruar 700 milion leke. Ne 15 Prill 2004, Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) dhe Qeveria Shqiptare nenshkruan fazen e pare te blerjes se Bankes se Kursimeve te Shqipërisë (BK). Tani Raiffeisen Bank ne Shqiperi udheheq rrjetin me te madh bankar ne vend me 89 njesi dhe rreth 1100 punonjes.


  Lloji i praktikës (full time/part time):

  Me kohe te plote (40 ore/jave)


  Vendi ku zhvillohet praktika:

  Zyrat Qendrore te Raiffeisen Bank sh.a Tirane


  Përshkrimi i punës së praktikantit:

  Raiffeisen Bank kerkon 1 praktikant/e te deges Ekonomik. Puna e praktikantit do të përqëndrohet në ndihmën ndaj stafit dhe punonjësve te Raiffeisen Bank ne projektet e tyre.

  Periudha e praktikës:

  Praktike nje mujore ne nje nga muajt midis korrik - shtator

  Pagesa:

  150 Euro nga e cila do te zbritet 10% tatim mbi te ardhurat bazuar ne legjislacionin Shqipetar

  Afati i fundit i aplikimit:

  30/09
  Kushtet e nevojshme që duhet të përmbushin aplikantët


  Dega e studimit:
  Ekonomi, Administrim Bisnes, Finance


  Përvoja e mëparshme në këtë fushë:


  Pervoja ne kete fushe ose fusha te ngjashme shihet me perparesi megjithate nuk eshte e domosdoshme.

  Gjuhët e huaja:
  Anglisht


  Gjinia (f/m):
  m/f


  Të tjera:
  Kandidatet duhet te kene njohuri te shkelqyera te programit Microsoft Access

  Apliko
   
 10. komino

  komino Valoris scriptorum

  Re: "Back for a Better Future"

  </font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
  Vjet, si "Albstudent" patem nje takim me ministrine e Jashteme dhe te Arsimit, te cilet na siguruan qe te gjitha diplomat e huja njihen ne Shqiperi. Diplomat kalojne ne nje komision verifikimi dhe me pas behet njohja.

  Ndersa firmave private, ju intereson vetem diploma origjinale, shpesh here edhe pa formalizimin e komisionit.

  [/ QUOTE ]

  mos ia fut kot ersi
  informohu pak me mire perpara se te krijosh shpresa te kota.

  diploma njihet automatikisht per te vazhduar studimet (sic njehet jashte ajo shqipetare), per punesimin privat nuk i behet vone askujt per njohjen e diplomes ndersa per punesimin ne administraten publike duhet bere konvertimi ne sistemin shqipetar (procedura zgjat realisht rreth nje vit, duhen paguar ca para, diskrecionaliteti i komisionit mund te te detyroje te kthehesh ne vendin ku je diplomuar per ca dokumenta te kota - duan ne shohin programet a jane te mjaftueshme). Problemi kryesor eshte per ata qe duan te jene profesioniste te lire (experte kontabel, inxhiniere etj) pervec juristeve te cilece i konvertohet automatikisht (absurditeti maximal - ligjet ndryshojme, fizika e matematika jo).

  Ndryshimi me i fundit i ligjit thote se derri mac i mbetet atij qe e konverton i pari se te gjithe te tjeret te te njejtit kurs studimi perfitojne automatikisht (veshtire se do te ndodhe)
   
 11. komino

  komino Valoris scriptorum

  Re: "Back for a Better Future"

  </font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
  vazhdoni te enderroni o njerez se enderrat gjithmone realizohen.

  inisjative te tilla kan 10 vjet qe merren dhe asgje spo del ne drite. dhe une kur isha ne universitet degjova per insjativa te tilla dhe me zor prisja qe te diplomohesha dhe tu ktheja ne shqiperi te kontriboja ne ndertimin e shtetit ame.

  por realitetit ishte kejt ndryshe si fillim mesova se shteti shqiptare nuk i njihte diplomat e huaja pak rendesi kishte qe isha diplomuar nga nje universitet teper prestigjoz ne angli dhe me fame botrore. duke mos permendur zyrat, ambasadat, e ministrite qe me duhet te shkoja per te tjera vertetime.

  qe keshtu te dashur miq per ju qe keni diploma e keni leje qendrimi ne vende ku jetoni mos ju genjej mendja per ideale te tilla. po gjeni ndonje pune neper firma prestigjoze dhe bene leke e ndertoni jeten tuaj

  ndersa per ju te tjeret qe e keni te detyruar qe te ktheheni ne shqiperi pas studimeve duhet ta kapni nje shanc te tille prej flokesh se nuk ju jepet me. gjithsesi do ju sugjeroja te benit ca pare para se te niseni drejt shqiperise se si i thone nje llafi

  shqipetaret korruptojne dhe krishtin

  [/ QUOTE ]

  shembull i gjalle i shqipetarit te deshperuar.

  Kthimi eshte nje zgjedhje personale dhe stazhi ne shqiperi eshte nje ndihme e madhe ne kete proces vendimmarrje.

  Une bera vjet nje stazh 3 mujor ne tirane dhe te them te drejten mbeta shume i kenaqur.
  Mos beni stazhe si qellim ne vetvete, mendoheni mire qe te mos e konsideroni si kohe te humur ne fund

  Psh: ai stazhi i mesiperm tek raifaissen duket si "data entry" (meqenese kerkonin njohje te shkelqyer te acses). Nje stazh te tille mund ta beni fare mire aty ku jeni. Zgjithni nje experience te tu lejoje te njihni realitetin shqipetar dhe ta krahasoni me experiencen e marre aty ku po studioni.
   
 12. ados

  ados Primus registratum

  Re: "Back for a Better Future"

  Edhe edhe une bera nje stazh 3 mujor si ....pimp...:D
  eksperienca qe kalova ishte dicka tjeter..
  Home where you make it..thojne amerikanet..
  Keshtu, cdo njeri sipas hesapit te vet. Packa se vendi quhet Shqiperi apo Afganistan!!
  Lerini filozofet ne vendin e tyre te hajne gazeta cdo dite!!
   
 13. komino

  komino Valoris scriptorum

  Re: "Back for a Better Future"

  pikerisht per kete arsye une thashe se kthimi eshte nje zgjedhje personale. Jo kushdo ka interes te kthehet, shumica as qe nuk e mendon por ata qe duan ne marrin kete vendim (apo i ka shkuar mendja) duhet te shfrytezojne mundesite qe te jep nje periudhe praktike per te kuptuar nese i pelqen jeta ne shqiperi dhe nese ka mundesi zhvillimi (personale).

  Ti ben shume gabim qe kritikon punen e bere nga te rinjte qe moren mundimin te mbledhin lart e poshte ofertat per praktika pune ne shqiperi.
   
 14. alinos

  alinos Forumium maestatis

  Re: "Back for a Better Future"

  </font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
  Vjet, si "Albstudent" patem nje takim me ministrine e Jashteme dhe te Arsimit, te cilet na siguruan qe te gjitha diplomat e huja njihen ne Shqiperi. Diplomat kalojne ne nje komision verifikimi dhe me pas behet njohja.

  Ndersa firmave private, ju intereson vetem diploma origjinale, shpesh here edhe pa formalizimin e komisionit.

  [/ QUOTE ]

  Dukesh ti qe s'je perpjekur ta njohesh diplomen tende! Kater vjet une qe verdallosem dhe qe me njihet ne menyre joformale ne baza individuale!

  Nejse...
   
 15. irene

  irene Primus registratum

  Re: "Back for a Better Future"

  come on, diplomat e huaja jo vetem qe njihen ne shqiperi por dhe favorizohen ato qe kane diplome te huaj, qofte te privati qofte ne shtet me perjashtim te ndonje diplomimim ne fusha te pashkelura ne shqiperi

  nejse se s du me dal me nga tema /pf/images/graemlins/laugh.gif
   
 16. Adonis

  Adonis Primus registratum

  Re: "Back for a Better Future"

  </font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
  </font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
  vazhdoni te enderroni o njerez se enderrat gjithmone realizohen.

  inisjative te tilla kan 10 vjet qe merren dhe asgje spo del ne drite. dhe une kur isha ne universitet degjova per insjativa te tilla dhe me zor prisja qe te diplomohesha dhe tu ktheja ne shqiperi te kontriboja ne ndertimin e shtetit ame.

  por realitetit ishte kejt ndryshe si fillim mesova se shteti shqiptare nuk i njihte diplomat e huaja pak rendesi kishte qe isha diplomuar nga nje universitet teper prestigjoz ne angli dhe me fame botrore. duke mos permendur zyrat, ambasadat, e ministrite qe me duhet te shkoja per te tjera vertetime.

  qe keshtu te dashur miq per ju qe keni diploma e keni leje qendrimi ne vende ku jetoni mos ju genjej mendja per ideale te tilla. po gjeni ndonje pune neper firma prestigjoze dhe bene leke e ndertoni jeten tuaj

  ndersa per ju te tjeret qe e keni te detyruar qe te ktheheni ne shqiperi pas studimeve duhet ta kapni nje shanc te tille prej flokesh se nuk ju jepet me. gjithsesi do ju sugjeroja te benit ca pare para se te niseni drejt shqiperise se si i thone nje llafi

  shqipetaret korruptojne dhe krishtin

  [/ QUOTE ]

  shembull i gjalle i shqipetarit te deshperuar.

  Kthimi eshte nje zgjedhje personale dhe stazhi ne shqiperi eshte nje ndihme e madhe ne kete proces vendimmarrje.

  Une bera vjet nje stazh 3 mujor ne tirane dhe te them te drejten mbeta shume i kenaqur.
  Mos beni stazhe si qellim ne vetvete, mendoheni mire qe te mos e konsideroni si kohe te humur ne fund

  Psh: ai stazhi i mesiperm tek raifaissen duket si "data entry" (meqenese kerkonin njohje te shkelqyer te acses). Nje stazh te tille mund ta beni fare mire aty ku jeni. Zgjithni nje experience te tu lejoje te njihni realitetin shqipetar dhe ta krahasoni me experiencen e marre aty ku po studioni.

  [/ QUOTE ]


  E po mire ku e shtron ashtu debatin athere une do preferoja te isha nje shqipetarit i deshperuar, se sa nje shqiptar i zhgenjyer e tallur nga nje shtrese (politika &amp; administrata shqiptare)idjote dhe inkomentente.

  aftesite dhe meritat e mija me jepet shanci ti shpalos ne nje vend ku konkurenca eshte me e larte dhe experjenca punes 100 here me e mire.

  ndersa ti paske zgjedhur raifaissen bank per stazh une zjodha UBS bank(united banks of swiss)ndersa ty lane te beje Data Entry mua me dhane nje portofol klientesh me kapacitet investime qe i kalonte 10 milion pound. he pra i dashur miku/mikja ime kush eshte me deshperuar.o se harrova te thoja qe nuk mu desh fare ti tregoja diplomen apo vertetim nga universitete thjesht vetem i permenda emrin e universitetit.

  kur bera komentin tim ne kete teme isha me se i vetditur qe do u kritkoja sepse ne shqiptaret jemi te tmerrshem per te fillozofi por realitetit eshet krejt dryshe.

  nuk besoj se ka ndonje shqiptare vecanerisht studente qe nuk duan te kthehen mbrapsh ne shqiperi por nuk besoj te kete injorim ma te madh sa nje shteti i korroptuar, e inkompetent nuk te njeh diplomen apo kerkon vertetime e perkthime. ne gjithe vendet e botes ehste obligime/ deturimi i punedhensit qe te vertetoje diploment tende ti vetem duhet ti japesh nje kopje po ta kerkoje dhe kaq. dhe jam mese i sigurte qe shqiperia nuk ka per ta hequr nje praktike te tille sepse me nje gje te tille punesohen dhe marrin milliona leke njerzit atje.

  ai student qe e ndjene si obligim apo ka deshire qe te kthehet ne shqiperi me situaten e sotme ja behte zoti mbare do i uroja teper fat e vetmja keshille qe do ju jepja do ishte mos ngri shume shpresat, prit te paprituren dhe shume pacjence dhe po nuk doli gje fillo korruptohu dhe ti.
   
 17. Erind

  Erind Forumium maestatis

  Re: "Back for a Better Future"

  </font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
  Dukesh ti qe s'je perpjekur ta njohesh diplomen tende! Kater vjet une qe verdallosem dhe qe me njihet ne menyre joformale ne baza individuale!

  Nejse...

  [/ QUOTE ]

  Kush e mohoj burokracine?!

  Vura ne dukje institucionet dhe mundesine e njohjes se diplomes per siper folesin.
   
 18. komino

  komino Valoris scriptorum

  Re: "Back for a Better Future"

  </font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
  </font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
  </font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
  vazhdoni te enderroni o njerez se enderrat gjithmone realizohen.

  inisjative te tilla kan 10 vjet qe merren dhe asgje spo del ne drite. dhe une kur isha ne universitet degjova per insjativa te tilla dhe me zor prisja qe te diplomohesha dhe tu ktheja ne shqiperi te kontriboja ne ndertimin e shtetit ame.

  por realitetit ishte kejt ndryshe si fillim mesova se shteti shqiptare nuk i njihte diplomat e huaja pak rendesi kishte qe isha diplomuar nga nje universitet teper prestigjoz ne angli dhe me fame botrore. duke mos permendur zyrat, ambasadat, e ministrite qe me duhet te shkoja per te tjera vertetime.

  qe keshtu te dashur miq per ju qe keni diploma e keni leje qendrimi ne vende ku jetoni mos ju genjej mendja per ideale te tilla. po gjeni ndonje pune neper firma prestigjoze dhe bene leke e ndertoni jeten tuaj

  ndersa per ju te tjeret qe e keni te detyruar qe te ktheheni ne shqiperi pas studimeve duhet ta kapni nje shanc te tille prej flokesh se nuk ju jepet me. gjithsesi do ju sugjeroja te benit ca pare para se te niseni drejt shqiperise se si i thone nje llafi

  shqipetaret korruptojne dhe krishtin

  [/ QUOTE ]

  shembull i gjalle i shqipetarit te deshperuar.

  Kthimi eshte nje zgjedhje personale dhe stazhi ne shqiperi eshte nje ndihme e madhe ne kete proces vendimmarrje.

  Une bera vjet nje stazh 3 mujor ne tirane dhe te them te drejten mbeta shume i kenaqur.
  Mos beni stazhe si qellim ne vetvete, mendoheni mire qe te mos e konsideroni si kohe te humur ne fund

  Psh: ai stazhi i mesiperm tek raifaissen duket si "data entry" (meqenese kerkonin njohje te shkelqyer te acses). Nje stazh te tille mund ta beni fare mire aty ku jeni. Zgjithni nje experience te tu lejoje te njihni realitetin shqipetar dhe ta krahasoni me experiencen e marre aty ku po studioni.

  [/ QUOTE ]


  E po mire ku e shtron ashtu debatin athere une do preferoja te isha nje shqipetarit i deshperuar, se sa nje shqiptar i zhgenjyer e tallur nga nje shtrese (politika &amp; administrata shqiptare)idjote dhe inkomentente.

  aftesite dhe meritat e mija me jepet shanci ti shpalos ne nje vend ku konkurenca eshte me e larte dhe experjenca punes 100 here me e mire.

  ndersa ti paske zgjedhur raifaissen bank per stazh une zjodha UBS bank(united banks of swiss)ndersa ty lane te beje Data Entry mua me dhane nje portofol klientesh me kapacitet investime qe i kalonte 10 milion pound. he pra i dashur miku/mikja ime kush eshte me deshperuar.o se harrova te thoja qe nuk mu desh fare ti tregoja diplomen apo vertetim nga universitete thjesht vetem i permenda emrin e universitetit.

  kur bera komentin tim ne kete teme isha me se i vetditur qe do u kritkoja sepse ne shqiptaret jemi te tmerrshem per te fillozofi por realitetit eshet krejt dryshe.

  nuk besoj se ka ndonje shqiptare vecanerisht studente qe nuk duan te kthehen mbrapsh ne shqiperi por nuk besoj te kete injorim ma te madh sa nje shteti i korroptuar, e inkompetent nuk te njeh diplomen apo kerkon vertetime e perkthime. ne gjithe vendet e botes ehste obligime/ deturimi i punedhensit qe te vertetoje diploment tende ti vetem duhet ti japesh nje kopje po ta kerkoje dhe kaq. dhe jam mese i sigurte qe shqiperia nuk ka per ta hequr nje praktike te tille sepse me nje gje te tille punesohen dhe marrin milliona leke njerzit atje.

  ai student qe e ndjene si obligim apo ka deshire qe te kthehet ne shqiperi me situaten e sotme ja behte zoti mbare do i uroja teper fat e vetmja keshille qe do ju jepja do ishte mos ngri shume shpresat, prit te paprituren dhe shume pacjence dhe po nuk doli gje fillo korruptohu dhe ti.

  [/ QUOTE ]

  duhet te te kishin cuar edhe ne nje kurs leximi ty

  Nga e nxorre idene se une paskam bere stazh ne banke??????!!!!!!!!!!!!!!! /pf/images/graemlins/shrug.gif

  Lexoi temat perpara se te diskutosh!

  Dhe boll me idiotesirat e kthimit per patriotizem ne shqiperi. Sic te thashe eshte nje ZGJEDHJE PERSONALE dhe ata qe te ofrojne mundesi stazhi te ndihmojne ne kete vendim.

  Nuk di sa here e ne cfare gjuhe duhet te ti them gjerat.
   
 19. komino

  komino Valoris scriptorum

  Re: "Back for a Better Future"

  </font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
  </font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
  Dukesh ti qe s'je perpjekur ta njohesh diplomen tende! Kater vjet une qe verdallosem dhe qe me njihet ne menyre joformale ne baza individuale!

  Nejse...

  [/ QUOTE ]

  Kush e mohoj burokracine?!

  Vura ne dukje institucionet dhe mundesine e njohjes se diplomes per siper folesin.

  [/ QUOTE ]

  veri ne dukje edhe veshtiresite nese i njeh pra.

  Ne fund te fundit nuk po shet gje dhe nuk ke interes te bindesh asken me cdo kusht
   
 20. Erind

  Erind Forumium maestatis

  Re: "Back for a Better Future"

  -, shkrimi ishte pergjigje "informative" e kesaj fjalie
  por realitetit ishte kejt ndryshe si fillim mesova se shteti shqiptare nuk i njihte diplomat e huaja

  Burokracia ne shqiper eshte terkuz ne menyre te pergjithshme, pra nuk ka c'te shtosh ne kete rast!
   

Shpërndajeni këtë faqe